10.oktobris daudzās pasaules valstīs tiek atzīmēts kā Putras diena, tāpēc tieši oktobrī iespējams uzzināt daudz noderīgu lietu par graudaugiem, dažādiem putru pagatavošanas veidiem un graudaugu nozīmi mūsu uzturā. Arī Siguldas 1.pamatskolā šogad 3.–7.klašu skolēniem tika piedāvātas dažādas ar putru saistītas aktivitātes.

Klases stundā skolēni iepazinās ar ceļu, kā no zemnieka un aparta lauka var tikt līdz siltai putrai brokastu šķīvī. Interesantā prezentācijā tika pastāstīts par dažādiem graudaugu veidiem. Noskaidrojām, ka populārākie graudaugi Latvijā ir kvieši, bet citur pasaulē – rīsi. Savas zināšanas par graudaugiem skolēni varēja pārbaudīt ekspresstestā.

Tomēr aizraujošākā klases stundas daļa bija graudaugu produktu degustācija. Ar AS „Rīgas dzirnavnieks” laipnu gādību skolēni varēja degustēt gan graudaugu batoniņus ar kraukšķiem un piena šokolādi, gan arī apēst tasi ar siltu, pašu pagatavotu auzu biezputru ar pienu un šokolādi. Lai cik dažādas ir mūsu garšas kārpiņas, šie produkti garšoja visiem skolēniem!

Kad putra bija iepazīta un nogaršota, tad skolēni tika aicināti piedalīties akcijā #putrings – iepazīties ar esošiem un izgudrot jaunus sakāmvārdus par putru! Lūk, mūsu skolas labākie jaunizgudrojumi:

  • Mīksts kā putra;
  • Iet kā pa putras katlu;
  • Ko maisies kā putraims pa katlu;
  • Ko pūties kā putras maiss;
  • Beidz man putrot prātu;
  • Sāc mācīties, nevis putroties.

Par piedalīšanos Putras stundā katra klase saņēma īpašu diplomu, kas, pielikts pie klases sienas, skolēniem atgādinās par veselīgu uzturu un graudaugu nozīmi mūsu ikdienā.

Informāciju sagatavoja:
direktora vietniece ārpusstundu darbā
Guntra Purmale