Sestdien, otrajā novada svētku dienā durvis vērs „Siguldas svētku restorāns”. No plkst.12.00 līdz plkst.16.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā vienlaicīgi darbosies vairāki Siguldas novada, kā arī viesu restorāni un kafejnīcas, lai ikvienam apmeklētājam ļautu izbaudīt īpašus, Siguldas novada svētkiem radītus ēdienus.

„Siguldas svētku restorāns” būs viena no pieturām ceļā uz kopā ar sadarbības partneriem izcīnīto „Eiropas Gastronomijas reģiona” titulu 2017.gadā. Tāpēc jau šogad svētku restorānu šefpavāri ir aicināti iedvesmoties tēmas „Ar dabu šķīvī”, ar ideju popularizēt tos produktus un izejvielas, kas ir pieejamas mūsu pašu mežos, upēs vai pļavās aiz mājas loga – Latvijas četru gadalaiku kontekstā.

Apmeklētāju labsajūtai tiks radīta īpaša restorāna atmosfēra, kā arī notiks dažādas degustācijas, konkursi un aizraujoši pārsteigumi.

Šefpavāra lomā iejutīsies radio „SWH” moderators un improvizācijas teātra „Spiediens” līderis Kaspars Breidaks, jo restorāna apmeklējums vienmēr ir dzīves baudīšanas improvizācija.

„Siguldas svētku restorāns” priecēs ar izcilu muzikālo piedāvājumu:

  • plkst.12.00 Svētku uzkodas un kafijas aromāts – bigbenda „Sigulda” diksilends, Siguldas novada Radošo talantu konkursa 2016 laureātes pusaudžu konkurencē – flautist un dziedātāja Ringlinda Paegle un pianiste Evita Grantiņa, grupa „Papa Pa” un trio „Kafija”;
  • plkst.13.00 Apetītes krācēs – grupa „Dzelzs Vilks”, Elza Rozentāle un viņas muzikālais projekts;
  • plkst.14.00 Laiks iestiprināties – grupa „Neon Saturdays” un Jāņa Reseļa Siguldas svētku muzikālā apvienība;
  • plkst.15.00 Deserta Jazz – grupa „Bellacord”, Daumanta Kalniņa džeza kvintets, improvizācijas izaicinājums „Zied ievas Siguldā” un dzirkstošais siguldiešu tosts;
  • plkst.16.00 Svinību vīna karte „Ir mirklis, kad jānoreibst no prieka” – DJ Carlo.