Sestdien, 28.janvārī, Siguldā, Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies „Eiropas gastronomijas reģiona 2017” atklāšanas pasākums „Ziemas garšu svinēšana”. Pasākuma laikā no plkst.12.00 līdz 16.00 apmeklētāji būs aicināti izbaudīt Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus, apvienojot pirmatnīgo un mūsdienīgo.
Ziemas izaicinājumu pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavos seši Rīgas–Gaujas reģiona restorāni: „Valmiermuižas alus virtuve” un šefpavārs Dzintars Kristovskis, „Ostas Skati” un šefpavārs Ingmārs Ladigs, „Mālpils muiža” un šefpavāre Aija Gabrāne, „Kungu Rija” un šefpavārs Gvido Skoboļevs, „Bīriņu Pils” un šefpavārs Kaspars Rocēns, kā arī restorāns „Garšas Frekvece” un šefpavārs Vadims Jevsejevs.
Pasākuma laikā būs iespējams mieloties ar dažādiem ēdieniem: alus plakanmaizi un šķelto zirņu aizdaru, brieža gaļu un skābētu kāpostu pīrāgu, ceptu biezpienu ar lāceņu ievārījumu, kartupeļu pankūkām ar foreles fileju, sīpoliem tumšā alus marinādē un kūpinātu biezpienu, cidoniju vārītā krēma pudiņu ar karameles mērci un daudziem citiem īstiem ziemas gardumiem. Ēdienu cenas – no 3 līdz 5 eiro, norēķini skaidrā naudā.
Kamēr uz uguns gatavosies ēdiens, par autentisku mūzikas sajūtu gādās izcilas latviešu grupas – no plkst.12.05 līdz plkst.13.45 uzstāsies „Iļģi”, savukārt no plkst.14.00 līdz 16.00 pasākumu pieskandinās „Auļi”. Lai pasākumu izbaudītu pilnvērtīgi, apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem.
Kā ziņots iepriekš, Rīgas–Gaujas reģions, kurā sadarbojas Rīgas, Siguldas, Cēsu un Valmieras pašvaldības, ieguvis iespēju 2017.gadā kļūt par Eiropas Gastronomijas reģionu un gada ietvaros plānota plaša pasākumu programma.