No novembra Siguldā notiks projekta „Es piedalos” ietvaros rīkotais pasākums „Eiropas garša”, kura laikā Eiropas brīvprātīgie jaunieši gatavos savus iecienītos un tradicionālos ēdienus kopā ar Siguldas jauniešiem.

Jau pirmajā pasākuma reizē Siguldas Bērnu un jauniešu interešu centra Jauniešu iniciatīvu centra „Mērķis” brīvprātīgais Rubens (Filipe Ruben Alexandre Bernardo Lopes) gatavos kādu no Portugālē iecienītiem ēdieniem. Viņam pretī stāsies Siguldas Bērnu un jauniešu interešu centra Jauniešu iniciatīva „Mērķis” jaunieši, galdā klājot kādu no latviešu tradicionālajiem ēdieniem. Pasākuma laikā plānots pārrunāt kopīgās un atšķirīgās garšas, smaržas un sajūtas ne tikai ēdienos, bet arī portugāļa Rubena sajūtas dzīvojot un darbojoties Siguldā.

Viss ēdiena gatavošanas process, kā arī produktu iepirkšana tiks veikta ņemot vērā videi draudzīgus nosacījumus. Gatavošanai tiks izvēlēti veselīgi, Latvijā ražoti produkti.

Ēdiena gatavošanas apraksts un sastāvdaļas tiks apkopots recepšu kartiņās, kuras jaunieši ērti varēs izmantot gatavojot mājās. Savukārt iepirkšanās un gatavošanas process tiks uzņemts nelielā īsfilmā, kurā tiks parādīti veidi kā jaunieši, neatkarīgi no viņu izcelsmes, rūpējas par apkārtējo vidi.

Tā kā Siguldas novadā projekta „Es piedalos” ietvaros darbojas trīs Eiropas brīvprātīgie jaunieši, tad katrs no viņiem gatavos savas valsts tradicionālo ēdienu.

Jau iepriekš ziņots, ka projekta koordinējošā organizācija bērnu un jauniešu ar invaliditāti biedrība „Cerību spārni” programmas „Jaunatne darbībā” apakšprogrammas „Eiropas Brīvprātīgais darbs” ietvaros izstrādāja projektu „Es piedalos!” un tā darbības laikā jaunieši veic Eiropas brīvprātīgo darbu. Rubens (Filipe Ruben Alexandre Bernardo Lopes) no Portugāles darbojas JIC „Mērķis”, Oskars (Oscar Revilla Garcia) – „Cerību spārnos”, Monika (Monica Ocana Agundo) – Garkalnes pamatskolā, abi jaunieši ir no Spānijas.

Informāciju sagatavoja
Bērnu un jauniešu ar invaliditāti biedrība „Cerību spārni”