Krāšņi aizvadīts Siguldas gardēžu festivāls “Ziemas garšu svinēšana”, kas Livonijas ordeņa Siguldas pilī pulcēja apmeklētājus no visas Latvijas. Viesi baudīja labāko Siguldas novada un Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus, šī gada festivāla centrā izceļot aveni. Šī gada moto “Si (gulda) šķīvī avenes” kalpoja par iedvesmu radošām ēdienu kombinācijām, ļaujot apmeklētājiem baudīt gan jūras veltes, gan jēra un medījumu gaļas ēdienus, dažādus dārzeņus, desertus un citus gardumus, kas tika pasniegti ar aveņu akcentiem.

Pasākuma muzikālo gaisotni radīja grupa “Ducele”, čella maģijas meistare Madara (Madara Fogelmane) un labo atmosfēru – festivāla vadītājs, gardēdis un humora meistars Kozmens (Mārtiņš Kozlovskis).

Kā ik gadu, īpašu intrigu radīja ledus lādes atvēršana, no kuras šefpavāri izcēla nākamā gada goda produktu. Šogad lāde slēpa kāpostu, kas kļūs par 2026. gada festivāla galveno tematiku.

Ēdienu un dzērienu piedāvājumu veidoja restorāni “Ferma”, “Kungu rija”, “Mālpils muiža”, “Hotel Sigulda”, “Bīriņu pils restorāns”, “Gastrogrilbārs “Kokos””, “Mr. Biskvīts”, “BeefRoom” un citi, kā arī vietējie ražotāji “Sortus”, “Sucre”, “Bliss Gelato”, “Dabas laboratorija”, “Priya Family kakao”. Dzērienus piedāvāja “Ledus vīni”, “Zilver” un “Cremon”. Apmeklētāji baudīja Siguldā grauzdētu kafiju no “SmartCoffee” un sildošus dzērienus no “Ziemas bāra”. Īpaši izcēlās Mālpils ukraiņu kopienas telts, kas cienāja ar tradicionālo ukraiņu boršča zupu.

Pasākuma māksliniecisko daļu bagātināja ledus māksla, ko radīja pasaulē atzītais smilšu un ledus tēlnieks Kārlis Īle, kas šogad bija izveidojis ledus troni aveņu tematikā un slidkalniņu par prieku jaunākajiem festivāla apmeklētājiem.

Uz tikšanos nākamajā gardēžu festivālā!