×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 8. maijs
Šodien sveicam: Staņislavs, Staņislava, Stefānija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokopera “Sfinksa” kultūras centrā “Siguldas devons”

16. marts 19.00

Jauniestudējumā atdzimst Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokopera “Sfinksa” – muzikāls stāsts par slavenā pareģa Eižena Finka suģestējošo likteni. Finks bija viena no neparastākajām un noslēpumainākajām personībām 20. gadsimta Latvijā.

Librets veidots, balstoties uz patiesiem notikumiem, arī darbojošās personas ir reāli eksistējuši cilvēki – Finka sieva Anna, viņa īslaicīgā aizraušanās Alise, laupītāja un slepkavas Anša Kaupēna līgava Vallija, Latvijas preses karaliene Emīlija Benjamiņa un daudzi citi. Finku sauc arī par Latvijas Nostradamu – viņš paredzējis Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes nāvi, Benjamiņas traģisko likteni, kā arī precīzi pareģojis savu miršanas gadu, mēnesi, dienu un stundu.

Eižena Finka lomā iejutīsies aktieris Maksims Busels, kurš jau izcili nospēlējis vairākas galvenās lomas M. Čehova Rīgas Krievu teātrī (“Hamlets”, “Grāfs Monte Kristo”, “Leģenda par Pianistu” u.c.), daudzi Maksimu atceras arī kā šova “Dejo ar zvaigzni” pēdējās sezonas uzvarētāju. Otrs Eižena Finka lomas atveidotājs būs aktieris un dziedātājs Emīls Kivlenieks. Finka sievas Annas lomā – Beāte Zviedre, Finka mīļoto Alisi, Otto Švarca firmas mantinieci atveidos Anmary, Latvijas preses karalienes Emīlijas Benjamiņas lomā būs Antra Stafecka, Kaupēna mīļotā meitene Vallija – aktrise Elīna Bojarkina vai Austra Elza Kozuliņa, Pratinātājs ar četrām sejām – Latvijas drošības policists, vācu virsnieks, krievu čekists un pēckara LPSR milicis – būs Atis Zviedris. Rokoperā piedalīsies arī Laura Erdlāne, Elizabete Zagorska, Edvards Grieze, Emīls Gilučs, Toms Kalderauskis, Artūrs Biķernieks, Sarma Liede, Zane Lazdiņa, Ralfs Puzāns, Patriks Tabaks un Voldemārs Rode.

Pie taustiņiem pats autors Jānis Lūsēns, ģitāra – Aivars Gudrais, sitaminstrumenti – Harijs Gūtmanis, basa ģitāra – Jānis Lūsēns jun. Režisore – Rēzija Kalniņa.

Biļetes cena – no 20 līdz 35 eiro. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīze kasēs, tostarp tiešsaistē.

 

Pasākumi