×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Kultūra

 

 

Siguldas novada kultūras tradīcijas ir veidojušas daudzus Latvijā un pasaulē atzītus aktierus, māksliniekus un mūziķus.

 Siguldas novadā ik gadus notiek vērienīgi kultūras pasākumi- Novada svētki, kamermūzikas festivāls Kremerata Baltica, Opermūzikas svētki, gadskārtu svinības, koncerti un citi kultūras pasākumi.

 Pateicoties aktīvai koncertdarbībai, Latvijas mēroga atzinību ieguvusi koncertzāle „Baltais Flīģelis”, tādēļ koncertzāles un Mūzikas skolas vajadzībām iegādāts flīģelis „Stainway & Son”, kas vērtējams kā ilglaicīga investīcija nākotnē. 

 Siguldas novadā darbojas 3 kultūras nami- Siguldas pilsētā, Siguldas pagastā un Mores pagastos, kas dažādos pašdarbības kolektīvos, vieno vairāk nekā 700 cilvēku, daudzi pašdarbības kolektīvi ieguvuši starptautisku atzinību.

 IX Latvijas Skolēnu Dziesmu un deju svētkos Siguldas novada dalībnieku skaits bija vislielākais Rīgas rajonā- Atzinības rakstus saņēma Mūzikas un Siguldas Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris „Sudrabskaņa”, jauniešu koris „Atvars”, Siguldas Valsts Ģimnāzijas un Siguldas 3.pamatskolas deju kolektīvs „Vizbulīte”.

Ik gadus paplašinās Siguldā notiekošo kultūras un atpūtas pasākumu klāsts- Kremerata Baltica, Starptautiskie opermūzikas svētki, Baltica folkloras festivāls un daudzi citi.

 

Vasaras sezonā katru nedēļas nogali Siguldas pilsdrupu estrādē norit brīvdabas koncerti un zaļumballes.


2007.gadā Sigulda gatavojas savām 800gades svinībām, kad ikvienam interesentam tiks piedāvātas daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Pamatojoties uz Siguldas mūra pils celtniecības sākumu 13.gadsimtā, Sigulda 2007.gadā svinēs savu 800-gadi. Pašvaldības uzsāktā projekta „Siguldai – 800 galvenie mērķi ir veicināt visu novada iedzīvotāju labklājības līmeņa paaugstināšanos, sakoptas vides veidošanu un Siguldas tēla daudzināšanu Latvijā un pasaulē, lai ikviens Siguldas iedzīvotājs, un arī tie, kuri šobrīd tikai gatavojas par tādiem kļūt, izvēloties Siguldu par savu turpmāko dzīvesvietu, iepazītu, iemīlētu un lepotos ar to.

 

 

Pasākumi