×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 4. oktobris
Šodien sveicam: Modra, Francis, Dmitrijs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-10-03
Siguldas novadu darba vizītē apmeklē Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs

Ceturtdien, 3. oktobrī, Siguldas novadā viesojās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Vizītes laikā prezidents tikās ar domes vadību, apmeklēja izglītības, sporta, veselības aprūpes iestādes, viesojās pie Pašvaldības policijas un vairākiem Siguldas novada uzņēmējiem.

Darba vizītes sākumā Siguldas Jaunajā pilī prezidents tikās ar Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Linardu Kumski, domes priekšsēdētāja vietnieku Kristapu Zaļo un izpilddirektoru Aivaru Darudiņu, pārrunājot aktualitātes pašvaldības darbā, tostarp civilās aizsardzības jautājumus, drošības jautājumus, digitalizācijas jomā paveikto un iecerēto, pašvaldības un valsts iestāžu savstarpējās komunikācijas jautājumus pakalpojumu izmaiņu gadījumos, kā arī jautājumus par nacionālo identitāti un piederības veicināšanu Eiropas kultūras telpai.

“Paldies Valsts prezidenta kungam par ieinteresētību un atvērtību sarunās visas dienas garumā. Pateicos par iespēju diskutēt par novada attīstībai un mūsu iedzīvotāju labklājībai būtiskiem jautājumiem gan civilās aizsardzības jomā, gan izglītības ekosistēmas jautājumos, gan kultūras mantojuma saglabāšanā, kā arī par iespēju parādīt mūsu ikdienas gaitas uzņēmēmumos un pašvaldības iestādēs”, pauda pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis.

Dienas turpinājumā prezidents apmeklēja Siguldas pils kvartālā esošo Spieķu darbnīcu, apskatot, kā top viens no Siguldas novada senākajiem un pazīstamākajiem simboliem – Siguldas spieķis. Tāpat viesi degustēja Siguldas saldējumu, kas ir ir gatavots no dabīgām izejvielām un no vietējās izcelsmes produktiem.

Prezidents apmeklēja Siguldas Valsts ģimnāziju, tiekoties ar skolēniem un ģimnāzijas direktoru Rūdolfu Kalvānu, izzinot izglītības jomas aktualitātes Siguldas novadā. Savukārt Siguldas Sporta centra direktors Jurģis Jurkāns iepazīstināja ar Sporta centrā pieejamo infrastruktūru un piedāvājumu skolēniem, profesionāliem sportistiem un iedzīvotājiem kopumā. Siguldas Sporta centrā vērotas arī Pašvaldības policijas mācības tuvcīņā, kas būtiskas profesionālajai pilnveidei, lai nostiprinātu ikdienas darbā nepieciešamās prasmes.

Savukārt Sigulda pilsētas vidusskolā Valsts prezidents apmeklēja valsts aizsardzības mācības nodarbību, kuru skolēniem vada Jaunsardzes centra speciālisti. Zināms, ka no 2024./2025. mācību gada valsts aizsardzības mācība ir obligāts priekšmets valsts vidējās izglītības standartā noteiktajā izglītības saturā, taču visās Siguldas novada vidusskolās aizsardzības mācība kā obligāts priekšmets mācību saturā ir kopš 2022. gada rudens. 

Darba pusdienas prezidents baudīja “Hotel Sigulda” restorānā. Tajās ar domes priekšsēdētāju Linardu Kumski, priekšsēdētāja vietnieku Kristapu Zaļo, izpilddirektora vietnieci, Centrālās pārvaldes vadītāju Līgu Bukovsku, kā arī deputātiem, komiteju vadītājiem Reini Ādamsonu un Evu Viļķinu pārrunāti jautājumi par pašvaldības budžeta ilgtspēju – finansējuma pieejamību attīstībai, iedzīvotāju dzīves telpas kvalitāti un sociālo pakalpojumu nodrošinājumu.

Valsts prezidents apmeklēja arī Siguldas novada Pašvaldības policijas telpas, ar Pašvaldības policijas priekšnieku Māri Riekstiņu pārrunājot policijas inspektoru ikdienu Siguldas novadā, kā arī regulāro apmācību nepieciešamību. Izrādīta viena no pirmajām Latvijā ar foto radaru aprīkotajām Pašvaldības policijas automašīnām, tāpat tika demonstrēts policijas darbinieku ikdienas ekipējums.

Lai pārrunātu pusaudžu un jauniešu mentālās veselības jautājumus, prezidents apmeklēja Pusaudžu resursu centra Siguldas filiāli, kur filiāles vadītāja Elīna Rotbaha-Zaremba iepazīstināja ar darba specifiku un pieprasījumu pakalpojumam tieši Siguldas novadā.

Vizītei turpinoties, prezidents viesojās pie vairākiem Siguldas novada uzņēmējiem – SIA “Baltu rotas” darbnīcā, SIA “Maiznīca Flora” un AS “Latvijas Finieris” kokaudzētavā “Zābaki”. SIA “Baltu rotas” ir ģimenes uzņēmums jau 30 gadus un īpašs ar to, ka rotas top, iedvesmojoties no senās kultūras un ziemeļnieciskās dabas. SIA “Maiznīca Flora” ir viens no lielākajiem darba devējiem Siguldas novadā un rada kvalitatīvus un veselīgus gardumus. AS “Latvijas Finieris” kokaudzētavā “Zābaki” Krimuldas pagastā tika iepazīts koku audzēšanas stāsts. Ceļā uz kokaudzētavu Valsts prezidentu satika arī pirmsskolas izglītības iestādes “Krimulda” audzēkņi, kuri prezidentam pastāstīja par savām āra nodarbībām. Valsts prezidents dāvinājumā no audzēkņiem saņēma vitamīniem bagātus rudens ābolus.

Dienas noslēgumā Siguldas novada iedzīvotāji bija aicināti tikties ar Valsts prezidentu uz diskusiju par aktuāliem jautājumiem novadā un valstī kopumā. Sarunu vakaru kultūras centrā “Siguldas devons” atklāja pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis. Tikšanos apmeklēja vairāk nekā pusotrs simts iedzīvotāju, tostarp Siguldas 83. skautu un gaidu vienība, kuras patrons ir Valsts prezidents. Ar prezidentu bija atnākuši tikties arī senioru biedrību pārstāvji.

Tikšanās laikā pārrunāti izglītības jomas jautājumi, piemēram, par izglītības kvalitāti valstī kopumā, finansējumu pedagogiem, jauno speciālistu perspektīvu darba tirgū Latvijā, neformālo izglītību, par balsstiesīgo jauniešu motivēšanu doties uz vēlēšanām, nodokļu politiku, ēnu ekonomiku, valsts valdības politisko sašķeltību, kultūras lomu publiskajā diplomātijā, arī vietējās kopienas, sabiedrības un teritorijas attīstībā. Tika diskutēts par Latvijas Zemessardzes atbalsta punktiem, to izveidi kontekstā ar civilo aizsardzību. Runāts arī par kultūras piedāvājumu novadā, tostarp par Starptautisko Siguldas opermūzikas svētku attīstību nākotnē. Tikšanās noslēgumā prezidents atvadījās no klātesošajiem, pasakoties ikvienam par ieinteresētību un dalību sarunās, novēlot Siguldas novadniekiem un sev vēl kādu reizi satikties. Īpašs novēlējums Siguldas novada un visas Latvijas senioriem – ik pa brīdim ir vērts atgādināt par savām tiesībām un savu ieguldījumu


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi