×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 3. oktobris
Šodien sveicam: Elza, Ilizana
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-10-03
Īstenojot “Erasmus+” projektu, bērnudārza “Ieviņa” pedagogi viesojās Spānijā

No 21. līdz 28. septembrim Siguldas pirmsskolas izglītības iestādes “Ieviņa” vadītāja Maira Gavare un vadītājas vietniece Ilze Rence piedalījās “Erasmus+” KA210-SCH maza mēroga projekta “Digi children@healthy Europe“ ceturtajā mobilitātes mācību vizītē Spānijā, apmeklējot Ceip Almirante Laulhe skolu San Fernando pilsētā.

Vizītes laikā projekta partneri iepazina mācību procesu pirmsskolas grupās un sākumskolā – kultūru, digitālās prasmes un veselīga dzīvesveida principus. Vēroja spāņu, portugāļu un igauņu pedagogu vadītas nodarbības. Piedalījās seminārā par digitālās aktivitātes rīku “Geocaching”. Radošajā darbnīcā tika gatavots foto rāmis un, izmantojot digitālo aplikāciju “Goosechase”, kopā ar spāņu bērniem veica dažādus uzdevumus. Prezentēja un dalījās pieredzē par līdz šim paveikto projektā. Iepazina spāņu kultūru – bērnu koncerts, nacionālā karoga svētki, katoļu procesijas gājiens un flamenko dejas.

Apmeklējot Rātsnamu, tikās ar San Fernando pilsētas mēru un izglītības pārvaldes vadītāju. Apmeklēja sāls ieguves vietu “Salyna”, muzejus, iepazina nacionālo virtuvi, tradīcijas, dabu un kultūrvēsturiskās vietas San Fernado, Cadiz un Malgas pilsētās.

Vizītes laikā tika plānotas turpmākās projekta aktivitātes. Skolotājas uzlaboja kompetenci, sniegumu angļu valodā un IKT jomā. Mobilitātes vizītē gūtās zināšanas un citu valstu vērtīgākā pieredze tiks izmantota ikdienas darbā ar bērniem.

Nākamā mobilitātes apmācību vizīte paredzēta decembrī Igaunijā. Projekts turpināsies līdz 2025. gada februāra beigām.

Projektu finansē Eiropas savienības “Erasmus+” programma.

Informāciju sagatavoja:
PII “Ieviņa” vadītājas vietniece izglītības jomā
Ilze Rence


© www.sigulda.lv


Pasākumi