×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 2. oktobris
Šodien sveicam: Ilma, Skaidris
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-10-02
Siguldas novada pašvaldība – konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā” fināliste

Noslēgusies Sabiedrības integrācijas fonda (Fonds) rīkotā konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2024” otrā kārta. Izvērtējot pašvaldību sniegto informāciju, konkursa vērtēšanas komisija ir izvirzījusi četras pašvaldības, kuras iekļuvušas šī gada konkursa finālā. Finālistu vidū arī Siguldas novada pašvaldība.

Izvērtējot Latvijas pašvaldību sniegto informāciju par darbu ģimenēm draudzīgas vides veidošanā, konkursa otrajai kārtai tika izvirzītas desmit pašvaldības – Daugavpils valstspilsētas pašvaldība, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība, Liepājas valstspilsētas pašvaldība, Madonas novada pašvaldība, Ogres novada pašvaldība, Saldus novada pašvaldība, Saulkrastu novada pašvaldība, Siguldas novada pašvaldība, Valmieras novada pašvaldība un Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

Savukārt konkursa trešajā kārtā jeb finālā, pamatojoties uz plaši pārstāvētas vērtēšanas komisijas lēmumu un, izvērtējot komisijas iegūtos datus par iedzīvotājiem pieejamajiem pakalpojumiem ģimeņu atbalstam, konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2024” finālā iekļuvušas sekojošās pašvaldības:

  • Liepājas valstspilsētas pašvaldība;
  • Madonas novada pašvaldība;
  • Saldus novada pašvaldība;
  • Siguldas novada pašvaldība.

Šogad iedzīvotāju balsojumam tika piešķirta īpaša loma, jo, pateicoties savu iedzīvotāju atbalstam, pašvaldība, kura pēc iedzīvotāju balsojuma saņēma visaugstāko novērtējumu, iegūst “Zelta biļeti” jeb iespēju automātiski iekļūt konkursa finālā. Pēc sīvas cīņas un aktīvas iedzīvotāju iesaistes, visaugstāko novērtējumu 4,8 no 5 iedzīvotāju balsojumā un “Zelta biļeti” ir ieguvusi Salaspils novada pašvaldība, tādējādi iekļūstot konkursa finālā.

Konkursa laikā, balsojot vietnē vietagimenei.lv, iedzīvotājiem bija iespēja aktualizēt sev svarīgus jautājumus, izcelt pašvaldību labās prakses un norādīt uz jomām, kurās nepieciešami uzlabojumi. Paustie viedokļi un komentāri tiks apkopoti un nodoti pašvaldībām, tādējādi nodrošinot vērtīgu atgriezenisko saiti un palīdzot labāk izprast savu iedzīvotāju vajadzības, lai pašvaldības varētu veikt uzlabojumus un radītu vēl draudzīgāku vidi ģimenēm.

Vērtēšanas komisija dosies vizītēs pie piecām finālpašvaldībām oktobra otrajā pusē, lai klātienē iepazītos ar pašvaldību darbu un tiktos gan ar pašvaldību pārstāvjiem, gan ar iedzīvotāju padomēm. Šo vizīšu mērķis būs nodrošināt objektīvu izvērtēšanas procesu, iegūstot dziļāku ieskatu pašvaldību īstenotajās iniciatīvās un risinājumos ģimenēm draudzīgas un iekļaujošas vides veidošanā.

Šī gada konkursa jaunums ir tas, ka klātienes vizītēs pašvaldībās varēs piedalīties ikviens interesents – gan citu pašvaldību pārstāvji, gan konkrēto apdzīvoto vietu iedzīvotāji. Tādejādi šī būs lieliska iespēja, lai konkursa komisija kopīgi tiktos ar pašvaldību pārstāvjiem un iedzīvotājiem, un apspriestu ģimenēm svarīgus jautājumus, sniegtu savu redzējumu par pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem un nepieciešamajiem uzlabojumiem. Fonds aicina iedzīvotājus būt aktīviem un piedalīties klātienes vizītēs, daloties ar savu pieredzi un ieteikumiem, jo tas paver iespēju klātienē izrunāt tās lietas, kas katram iedzīvotājam, viņa ģimenei un kopienai konkrētajā pašvaldībā ir svarīgas.

Titula “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2024” ieguvēja saņems naudas balvu 20 000 eiro apmērā un vienlaikus īpašs izvērtējums tiks veikts par šajā gadā izvirzīto virstēmu “Vardarbības mazināšana izglītības iestādēs un ģimenē – starpinstitūciju sadarbība, prevencijas darbs”, pašvaldībai ar augstāko komisijas novērtējumu piešķirot speciālo balvu 10 000 eiro apmērā. Konkursa uzvarētājs īpašā apbalvošanas ceremonijā tiks paziņots 28. novembrī Saldū.


© www.sigulda.lv


Pasākumi