×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 30. septembris
Šodien sveicam: Elma, Menarda, Elna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-09-30
Ausekļa un Raiņa ielas pārbūves laikā gādāts par koku saglabāšanu

Siguldā aktīvi notiek Ausekļa un Raiņa ielas pārbūves darbi. Lai saglabātu būvobjekta piegulošā teritorijā esošos kokus, veikta koku saglabāšanas procedūra, tos ar saknēm izceļot ārā un nogādājot uz glabāšanas vietu, lai nākamgad veiktu to pārstādīšanu.

Projekta “Valsts reģionālā autoceļa P8 “Inciems–Sigulda–Ķegums” posma 12,50.–13,96. km pārbūve” laikā kopumā par pašvaldības finanšu līdzekļiem plānots pārstādīt 24 kokus un no jauna iestādīt vairāk nekā 110 kokus. Teritorijas apzaļumošana, tostarp jaunu koku/krūmu stādīšana vai saglabāto koku pārstādīšana, notiks projekta labiekārtošanas posmā nākamgad.

Lai ceļu remontdarbu ietvaros varētu cirst kokus gar ceļu, ir jāsaņem atļauja no pašvaldības, kā to nosaka MK noteikumi Nr. 309 “Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža”. Koku izrakšanu un pārvešanu veica SIA “Zarumi EK” pēc būvuzņēmēja pasūtījuma.

Pārbūves darbus veic SIA “VIANOVA”, ar kuru VSIA “Latvijas Valsts ceļi” noslēgusi līgumu par darbu veikšanu objektā “Valsts reģionālā autoceļa P8 “Inciems–Sigulda–Ķegums” posma 12,50.–13,96. km pārbūve”. Būvuzraudzību īsteno SIA “ACM Projekts”, pārbūves projekta autors ir SIA “Projekts 3”. Lai īstenotu projektu, noslēgts trīspusējs līgums ar Siguldas novada pašvaldību, un autoceļa posma pārbūves ietvaros tiks izbūvēts arī jauns ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīkls, elektroapgādes kabelis un koku apstādījumi, ko finansē Siguldas novada pašvaldība.


© www.sigulda.lv


Pasākumi