×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 1. oktobris
Šodien sveicam: Zanda, Lāsma, Zandis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-09-30
Kultūras centrs “Siguldas devons” novada skolām organizē literatūras dienu

Turpinot pavasarī aizsākto skolu literatūras programmu, 4. oktobrī Siguldas novada skolās pazīstami autori novadīs 20 nodarbības, kuras skars aktuālas tēmas, izmantojot literārus darbus, un rosinās uz kopīgu radošu darbošanos.

Uz Lēdurgas pamatskolu dosies dzejnieks Kārlis Vērdiņš, kuram aizvadītā gada nogalē iznāca dzejoļu krājums bērniem “Jandāliņš” un nodarbībā “Šodien skolā jandāliņš!” tiksies ar 2. klasi, bet dzejnieks Marts Pujāts kopā ar 4. klases skolēniem atcerēsies savas skolas gaitas Rīgas Doma kora skolā, kas dzejas tekstos lasāmas krājumā “Zenīts”, kā arī citus piedzīvojumus, kas pārtapuši dzejoļos.

Inčukalna pamatskolā ar 3. klases skolēniem tiksies rakstniece Kristīne Ulberga, kuras grāmata “Kas mammai somā?” godalgota kā labākais bērnu literatūras darbs 2023. gadā, un kopā ar skolēniem mēģinās noskaidrot – kas atrodams viņu mammu somās. Savukārt ar 9. klases skolēniem par nebūt ne vieglo pieaugšanas tēmu un bīstamiem vilinājumiem pusaudžu dzīvē sarunāsies rakstniece Andra Manfelde, izmantojot savas grāmatas “Adata” un “Vilcēni”.

Grāmatas “Mammū-ū, gribu sunīti!” autore Ilze Meistere Allažu pamatskolā tiksies ar 5. klases skolēniem, lai runātu par atbildību un pienākumiem pret dzīvniekiem, bet autore Anna Vaivare novadīs meistardarbnīcu par grāmatu “Ineses māja” 4. klases skolēniem.

Pazīstamā autore un Siguldas novadniece Luīze Pastore viesosies Mores pamatskolā pie 4. klases un vadīs literāru tikšanos un spēli “Mākslas detektīvi”, bet ar 8. un 9. klasi tiksies radošajā darbnīcā “Šis ir mans protesta plakāts”.

Krimuldas vidusskolā 3. klasēm divas nodarbības “Cilvēki runā putnu valodā” ar uzdevumu pildīšanu un aktīvu darbošanos vadīs iemīļotā bērnu rakstniece Inese Zandere, izmantojot savu grāmata “Putni mūs redz”.

Mālpils vidusskolā viesosies un divas nodarbības 2. klasēm novadīs dzejniece un bērnu žurnāla “Pūcīte” redaktore Ērika Bērziņa un kopā ar skolēniem noskaidros – kā bērnu grāmata atšķiras no žurnāla, kā top dzejolis, kas dzejoli padara interesantu, kā varam izveidot paši savu žurnālu?

Komiksa “Sunāns breiveibā” autore Laura Melne un ilustratore Vivianna Marija Staņislavska ar sarunu par latviešu valodas daudzveidību un iepazīstināšanu ar komiksu žanru viesosies pie Siguldas 1. pamatskolas 3. klasēm un novadīs divas nodarbības, bet dzejniece un rakstniece Inga Gaile 7. klasēm vadīs meistardarnīcu “Kā runāt dzejā par to, kas mūs satrauc, biedē un sāpina”.

Bērnu grāmatas “Kosmoss ir virs bēniņiem” autore Linda Mence novadīs divas nodarbības Laurenču sākumskolas 2. klasēm un runās par bailēm un miegu, kas ir autores topošās grāmatas galvenā tēma, bet rakstniece, dzejniece un Literārās akadēmijas prozas meistardarbnīcu ilggadēja vadītāja Ieva Melgalve, caur Pelles tēlu grāmatā “Bulta, Zvaigzne un Laī” 6. klašu skolēnus rosinās uz sarunu par mentālo veselību.

Pie Siguldas pilsētas vidusskolas radošajām klasēm “Baltajā flīģelī” viesosies Latvijā un pasaulē atzinību guvusi māksliniece Elīna Brasliņa un novadīs divas nodarbības 1. un 2. klasei. Nodarbības laikā ar Kitijas Krauzeres grāmatas “Es gribu sunīti, vienalga kādu” palīdzību grāmatas tulkotāja aplūkos izstumšanas tēmu skolā un radošā ceļā – runājot, rakstot, zīmējot – kopā ar bērniem meklēs risinājumus šīm nepatīkamajām situācijām.

Visus Siguldas novada 8.–12. klašu skolēnus un jebkuru literatūras un mākslas interesentu aicinām apmeklēt kultūras centru “Siguldas devons” un piedzīvot satikšanos ar literatūru netradicionālā formā. Plkst. 16.00 zālē “Silva” notiks tikšanās ar dzejnieci un mākslinieci Madaru Gruntmani-Dujanu video darba izstādē “AIZMĪLESTĪBA”, bet plkst. 17.00 zālē “Digiti” notiks Latvijas Rakstnieku savienības Literārās akadēmijas Dzejas meistardarbnīcas performance “Intensīvā teksta terapija”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi