×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 29. septembris
Šodien sveicam: Miķelis, Mikus, Miks, Mihails
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-09-25
Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs sastādītas vēlēšanu ābeles

Šā gada 8. jūnijā, Eiropas parlamenta vēlēšanu laikā, Siguldas novadā norisinājās bērnu un jauniešu vēlēšanas “Es vēlēšu, Tu vēlēS!, mēs Jūs vēlēS!m”. Bērni līdz 1. klasei varēja izvēlēties, kādu augļu koku stādīt pašvaldības bērnudārzu teritorijā – ābeli vai bumbieri. Kopā tika saņemtas 618 balsis; par ābeli nobalsoja 360 bērni, bet par bumbieri – 258.

Pieturoties rudenīgi siltajam laikam, jaunie ābeļu koki tika iestādīti septembra vidū kopā 12 Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestādēs. Ābeļu koku stādīšanu veica Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” vadītāja Gunita Strazdiņa kopā ar Jaunrades centra direktora vietnieku Aigaru Balodi un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem.

Notikušajās bērnu un jauniešu vēlēšanās bērni no 1. līdz 6. klasei vēlēja, kādu uz asfalta zīmētu lielformāta spēli gribētu spēlēt Siguldas novada brīvpieejas bērnu laukumos – Twister, trīskāršās klasītes vai dambreti/šahu. Kopā tika saņemtas 508 balsis. Lielāko balsu skaistu (199 balsis) saņēma par dambretes un šaha lielformāta spēli. Arī šo izvēli brīvpieejas sporta laukumos plānots īstenot vēl šajā sezonā pirms ziemas iestāšanās. Spēle ikvienam būs pieejama deviņos laukumos.

Savukārt jaunieši no 7. līdz 12. klasei vēlēja, vai jauniešu satikšanās vietās ir nepieciešams bezmaksas internets. Šajā kategorijā tika saņemtas 193 balsis, 161 jaunietis nobalsoja par bezmaksas interneta nepieciešamību. Pašvaldības atbildīgie speciālisti kopā ar jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” speciālistiem veiks jauniešu satikšanās vietu monitoringu; aicinām sekot līdzi informācijai.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi