×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 30. septembris
Šodien sveicam: Elma, Menarda, Elna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-09-20
Izaicini sevi Veselības ekspedīcijā un atklāj jaunus ceļus uz labāku pašsajūtu

19. oktobrī no plkst. 9.00 līdz 16.00 Siguldas novadā pirmo reizi norisināsies Veselības ekspedīcija. Pasākums sniegs unikālu iespēju piedalīties dažādās fiziskās un garīgās veselības veicināšanas aktivitātēs. Veselības ekspedīcija piedāvā plašu programmu gan lieliem, gan maziem, apvienojot sportu, lekcijas un izklaidi, lai iedvesmotu novadniekus stiprināt savu labsajūtu un veicināt veselīgu dzīvesveidu. Dalība pasākumā ir bez maksas.

Pasākuma programma ir piemērota dažādām vecuma grupām – aktīvistiem, ģimenēm ar bērniem, senioriem un ikvienam, kam rūp sava veselība un labsajūta. Tā ir iniciatīva, kuras mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un radīt pozitīvas pārmaiņas, piedāvājot dažādas izglītojošas un aktīvas nodarbības ikkatram interesentam.

Veselības ekspedīcija piedāvā doties caur pilsētvidi un apmeklēt:

  • Plkst. 9.00–10.00 “Sirdi atverošā kakao ceremonija” Sarkanā koka muižas ēkā (Pils ielā 16, Siguldā).

Ceremonijā piedalīsies Alīna Sietiņa, kas dalīsies ar kakao pagatavošanas tradīcijām un piedāvās kakao dzērienu no Ekvadoras. Kakao ceremonija ir īpaša iespēja ļauties dziļai relaksācijai un emocionālam līdzsvaram. 

  • Plkst. 10.00–10.55 “Kucēnu joga” (3x15 min) Siguldas pils paviljonā (Pils ielā 16, Siguldā).

Tiek piedāvātas trīs jogas nodarbības kopā ar kucēniem: plkst. 10.00–10.15; plkst. 10.20–10.35; plkst. 10.40–10.55. Jogas sesijas vadīs Inguna Dolgā no “Felline Studio”. Šī unikālā joga ir izstrādāta, lai veicinātu harmoniju un mieru, mijiedarbojoties ar kucēniem.

  • Plkst. 10.00–10.55 “Ieelpo: apzinies un sajūti sevi dziļāk kopā ar Anitu Lielmani” Siguldas Jaunajā pilī (Pils ielā 16, Siguldā).

Ieelpo un apzinies sevi dziļāk, izmantojot apzinātu elpošanas praksi kopā ar Anitu Lielmani. Nodarbība notiks trīs sesijās.

  • Plkst. 11.30–12.30 deju nodarbība “Dejas brīvība un enerģija” kultūras centra “Siguldas devons” deju zāle, 2. stāvā (Pils ielā 10, Siguldā)

Deju nodarbību vadīs Asnate Rikse. Tās dalībnieki varēs brīvi izpausties caur kustību un mūziku, gūstot prieku un enerģiju.

  • Plkst. 13.00–16.00 fizioterapeita konsultācija bērniem Siguldas novada Jaunrades centrā  (Raiņa ielā 3, Siguldā).

Tikšanās laikā fizioterapeits sniegs konsultācijas bērniem līdz 18 gadu vecumam, novērtējot fizisko un mentālo veselības stāvokli. Tālrunis uzziņām un informācija par konkrētiem konsultāciju laikiem: 28304088 (rehabilitācijas centrs “Krimulda”).

  • Plkst. 13.00–16.00 podologa konsultācija par pēdu ādas un nagu veselību Siguldas novada Jaunrades centrā (Raiņa ielā 3, Siguldā).

Sertificēta podoloģe Elīna Putraševica sniegs konsultācijas par pēdu veselību bērniem un pieaugušajiem, piedāvājot individuālas tikšanās.

  • Plkst. 13.00–16.00 izglītojoša aktivitāte “Cukurūdens” Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis” (Raiņa ielā 3, Siguldā).

Jauniešu organizēta aktivitāte par cukura lietošanas paradumiem un ūdens dzeršanas nozīmi veselībā, kuras laikā dalībnieki varēs iegūt praktiskus padomus, piedalīties izglītojošās spēlēs un diskusijās, kā arī uzzināt, kā veidot veselīgākus uztura ieradumus ikdienā.

  • Plkst. 13.00–16.00 bērnu stresa mazināšanas nodarbība “Laimes bļoda” Siguldas novada Jaunrades centrā (Raiņa ielā 3, Siguldā).

Nodarbības sertificēta speciālista vadība. Būs pieejamas gan individuālas konsultācijas, gan darbošanās “Laimes bļodā”.

  • Plkst. 13.00 kanisterapija “Lasi ar suni”Siguldas novada bibliotēkā (Leona Paegles ielā 3, Siguldā).

Bērniem būs iespēja lasīt priekšā kanisterapijas suņiem, veicinot lasītprieku un emocionālo labsajūtu.

  • Plkst. 14.00–15.00 “Grāmatu vingrojumi: Ķermenim un prātam” Siguldas novada bibliotēkā (Leona Paegles ielā 3, Siguldā).

Nodarbība stiprinās gan prātu, gan ķermeni. Kopā ar veselības sporta speciālisti Aneti Platkēviču apskatīsim vienkāršus, bet efektīvus vingrinājumus stājas un ikdienas kustību kvalitātes uzlabošanai. 

  • Plkst. 15.00–16.00 “Vecākiem par sportu: bērnu un jauniešu attīstība” SIA “Saltavots” ūdenstorņa telpās (6. stāvs; ieeja no pagalma puses) (Lakstīgalas ielā 9B, Siguldā).

Fizioterapeits Artūrs Dāvis Paeglis vadīs lekciju vecākiem, kurā tiks apspriesta sporta nozīme bērnu un jauniešu attīstībā.

Papildu aktivitātes novadā:

  • Allažu Sporta centrā plkst. 10.00–12.00 – Allažu Sporta centra ekspedīcija ar dažādām sporta aktivitātēm;
  • Inčukalna bibliotēkā plkst. 11.00 – “Elpa kā labbūtības un pašregulācijas instruments” – saruna par elpošanas tehnikām ar Zinu Mūrnieci;
  • Inčukalna Sporta centrā plkst. 11.00–12.00 – joga visiem vecumiem “Sveiciens saulei”;
  • Mālpils bibliotēkā plkst. 11.00–12.00 – lekcija “Kā stiprināt veselību rudens sezonā” ar Solvitu Zemīti, sertificētu ārstniecības personu;
  • Mālpils Sporta centrā plkst. 10.00–12.00 – volejbola, mamanet spēles un basketbola nodarbības, ko vadīs sporta speciālisti;
  • Siguldas Sporta centrā plkst. 12.00–15.00 – “Tavs veselīgais svars!”: ķermeņa kompozīcijas noteikšana ar bioimpedances svaru palīdzību – skaidrojums un rekomendācijas no uztura speciālistes Anitas Baumanes. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 27700250.

 

Vietu skaits dažās aktivitātēs ir ierobežots, tāpēc lūdzam interesentus savlaicīgi pieteikties, lai nodrošinātu savu vietu izvēlētajās nodarbībās un konsultācijās. Pieteikšanās Veselības ekspedīcijas aktivitātēm notiek pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv līdz 13. oktobrim. Pasākuma programmā iespējamas izmaiņas, aicinām sekot līdzi informācijai.

Veselības ekspedīcija norit “Latvijas Veselības sporta nedēļa 2024” ietvaros. Veselības nedēļas galvenā ideja ir mudināt ikvienu Latvijas iedzīvotāju – bērnus, jauniešus, strādājošus, seniorus – vairāk iesaistīties fiziskās aktivitātēs, sniegt stimulu, lai pēc Veselības nedēļas cilvēki vairāk sportotu patstāvīgi. Plašāka informācija par notikumiem šīs nedēļas ietvaros pieejama šeit.

 

Ieskandinot Veselības ekspedīciju, Krimuldas un Lēdurgas pagastā 17. un 18. oktobrī būs iespēja piedalīties sportiskās aktivitātēs:

  • 17. oktobrī plkst. 18.00 sporta un atpūtas centrā “Namiņš” Inciemā – atklātais boksa treniņš ar treneri O. Kumski. Norisināsies lekcija par boksu treniņu;
  • 18. oktobrī plkst. 18.00 Lēdurgas Sporta centrā – lekcija par disku golfa atīstību Latvijā. Lekciju vadīs Rūdolfs Šadrins, Latvijas Disku golfa federācijas valdes loceklis. Norisināsies arī praktiskā nodarbība.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi