×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 1. oktobris
Šodien sveicam: Zanda, Lāsma, Zandis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-09-16
Ar izzinošām aktivitātēm aizvadīts pasākums “Esi zinošs, esi drošs!”

Aizvadītās nedēļas nogalē, 13. septembrī, Siguldas Svētku laukumā norisinājās Valsts policijas Rīgas  reģiona pārvaldes sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību organizēts pasākums bērniem un jauniešiem “Esi zinošs, esi drošs!”. Tajā turpat 20 ar drošību saistītas iestādes un uzņēmumi aicināja novada audzēkņus  un ikvienu interesentu iesaistīties ar drošību saistītās aktivitātēs, aktualizējot dažādus ar drošību saistītus jautājumus. Siguldas novadā pasākums norisinājās jau septīto reizi, pulcējot audzēkņus no visām Siguldas novada izglītības iestādēm, kā arī citus interesentus.

Šis ir tradicionāls pasākums  katra jaunā mācību gada sākumā, sniedzot iespēju ne tikai audzēkņiem, bet arī skolotājiem un bērnu vecākiem visiem kopā atkārtot ar drošību saistītus jautājumus, klātienē aplūkot drošības dienestu tehniku, aprīkojumu, uzdot speciālistiem jautājumus un saņemt atbildes. 

Pasākumā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests izglītoja apmeklētājus, kā sniegt pirmo medicīnisko palīdzību, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izglītoja bērnus un jauniešus par ugunsdrošību un drošības pasākumiem uz ūdens un ledus, Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība aicināja aplūkot savu tehniku un ekipējumu, arī Siguldas novada Pašvaldības policija rādīja ikdienas darbā izmantoto tehniku un ekipējumu. Latvijas Republikas Zemessardze kopā ar Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieku Kristapu Zaļo demonstrēja ārkārtas gadījumu somas saturu (72h), izrādīja bruņutehniku un ekipējumu, kā arī aicināja jauniešus un pieaugušos uz izzinošu lekciju par kibernoziegumiem. Valsts robežsardze iepazīstināja apmeklētājus ar robežsargu funkcijām un ikdienas darbu, Jaunsardze piedalījās ar dažādām aktivitātēm, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku mehanizētā kājnieku brigāde demonstrēja kaujas tehniku, ekipējumu.

AS “Gaso” pārstāvji pastāstīja, kā rīkoties gāzes noplūdes gadījumā, AS “Sadales tīkls” izglītoja bērnus un jauniešus par drošu un efektīvu elektroenerģijas pielietošanu. Valsts policijas Kriminālistikas pārvalde iepazīstināja apmeklētājus ar ekspertu darbu, Valsts policijas koledža rādīja kinologu paraugdemonstrējumus un tuvcīņu paņēmienus, kā arī apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar iestādes izveidoto informatīvo stendu, Valsts policija nodrošināja tehnikas un ekipējuma apskati, kā arī piedalījās ar citām aktivitātēm bērniem un jauniešiem, Probācijas dienests informēja par elektronisko uzraudzību, izlīguma noslēgšanu, mediāciju, probācijas novērošanu. Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Jumis” pastāstīja, kā pareizi šķirot atkritumus, Latvijas dzelzceļš iepazīstināja, kā pareizi un droši uzvesties dzelzceļa tuvumā un vilcienā, AS “Latvijas valsts meži” izglītoja apmeklētājus par drošu un saudzīgu attieksmi pret dabu, savukārt Latvijas drošāka interneta centrs “Drošs internets” pastāstīja par drošu interneta lietošanu.

Lai arī pasākuma “Esi zinošs, esi drošs!” laikā bija kupls apmeklētāju skaits, drošības pasākumi novada izglītības iestādēs tiek organizēti visa mācību gada garumā, lai ik pa brīdim aktualizētu ar drošību sasitītus jautājumus.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi