×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 30. septembris
Šodien sveicam: Elma, Menarda, Elna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-09-06
Šonedēļ Siguldas novadā: Ozolu diena Turaidā, Tēva dienas aktivitātes Siguldā un citi aizraujoši notikumi

Šajā nedēļas nogalē aizraujoši kultūras pasākumi mīsies ar spraigām sporta sacensībām. Turaidas muzejrezervātā ar radošām un izglītojošām aktivitātēm gan maziem, gan lieliem notiks Ozolu diena. Lēdurgas Kultūras namā būs iespēja baudīt filmas “Straume” seansu, savukārt Imanta Ziedoņa muzejā – koncertu “Pārkārtošanās”. Uz Siguldas pilsētas stadionu brīvdienās aicinātas ģimenes, īpaši tēti, kopā ar bērniem, jo šeit norisināsies Tēva dienas aktivitātes. Nedēļas nogalē norisināsies arī futbolgolfa, basketbola, florbola un novusa sacensības. Novadnieki, kuriem rūp sakopta vide, aicināti iesaistīties upju sakopšanas talkā.

 

Piektdien, 6. septembrī

Plkst. 11.00 Gaujas Nacionālajā parkā norisināsies upju sakopšanas talka starptautiskās iniciatīvas “River Cleanup Collective” ietvaros. Šogad talkas mērķis ir atbrīvot vairākas gravas un upes Siguldā no cilvēku radītajiem atkritumiem, kas negatīvi ietekmē šo vietu ekoloģisko stāvokli. Talkas laikā no atkritumiem tiks atbrīvota Lakstīgalas grava un upe, Pūču grava un Kraukļupīte, kā arī atkārtoti tiks apsekota arī Vējupītes grava. Plašāka informācija.

 

Sestdien, 7. septembrī

No plkst. 9.00 Siguldas Futbolgolfa parkā notiks 6. Latvijas Futbolgolfa čempionāts.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta skolā norisināsies basketbola turnīrs “Sigulda Basket Cup”, kur četras komandas, izspēlējot spēles katra ar katru, cīnīsies par turnīra kausu. Sacensības notiks 7. un 8. septembrī. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Inčukalna Sporta centrā notiks “SK “Coyote” kauss florbolā 2024”. Turnīrs paredzēts otrās un pirmās līgas komandām, kas vēlas pirms jaunās Latvijas čempionāta sezonas pārbaudīt savus spēkus florbola laukumā. Komandu skaits ierobežots. Pieteikšanās un plašāka informācija, rakstot uz e-pasta adresi coyoteflorbols@gmail.com.

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā norisināsies veterānu čempionāta fināla novusā 4. posms.

Plkst. 12.00 kapusvētki Mores pagasta kapsētā (luterāņu svētbrīdis).

Plkst. 13.00 Turaidas muzejrezervātā gan mazi, gan lieli aicināti uz Ozolu dienas aktivitātēm. Pasākuma laikā varēs piedalīties radošās, izglītojošās un izklaidējošās aktivitātēs, kurās pieaicinātie profesionāļi un muzejrezervāta darbinieki dalīsies ar savu pieredzi un zināšanām. Ar senāk un mazāk dzirdētām dziesmām meža parku pieskandinās “Drabešu muižas muzikanti”. Personām ar vārdu vai uzvārdu Ozols, Ozoliņš, Zīle ieeja muzejrezervātā ir bez maksas. Siguldas novada iedzīvotājiem, uzrādot“S! Karti ”, ieeja muzejrezervātā ar 50 % atlaidi. Plašāka informācija.

Plkst. 16.00 pie restorāna “Sēnīte” notiks motokluba “Nekādi labie” rīkotais labdarības brauciens, dodot iespēju piedzīvot braucienu uz motocikla neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem. Pie leģendārā restorāna “Sēnīte” notiks plaša pasākumu programma, kuras pirmajā daļā būs dažādas aktivitātes un nodarbes cilvēkiem ar redzes invaliditāti, piemēram, futbols pāros, boulings pa konusiem. Šī būs pirmā reize, kad pēc daudzu gadu pārtraukuma restorāna “Sēnīte” teritorija būs atvērta plašākam viesu lokam. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 Imanta Ziedoņa muzejā būs iespēja baudīt koncertu “Pārkārtošanās”. kur mūzikā satiksies komponiste, dziedātāja, dzejniece Vaida Vovere un komponists, pianists Edgars Cīrulis. Koncerta kodols būs pirmatskaņojumi no Vaidas Voveres topošā mūzikla, kas balstīts Dž. Foulza romānā “Kolekcionārs”. Tas ir stāsts par taureņiem un to kolekcionāru. Par sievieti, kas vairāk par visu vēlas izdzīvot, un vīrieti, kurš vēlas mīlēt un būt mīlēts. Kompozīcijas tapušas ar AKKA/LAA autoru stipendijas atbalstu un, cerams, kādu dienu apvienosies arī uz Latvijas skatuvēm kā pirmais latviešu oriģinālmūzikls, kura mūzikas autors ir radījis arī tekstu. Ieeja par muzeja biļetes cenu. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 Lēdurgas Kultūras namā aicina uz filmas “Straume” seansu. Biļetes cena – 3 eiro.

 

Svētdien, 8. septembrī

No plkst. 10.00 Siguldas pilsētas stadionā notiks Tēva dienas aktivitātes. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta skolā norisināsies basketbola turnīrs “Sigulda Basket Cup”. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā norisināsies sacensību “Siguldas kauss” novusā 5. posms. Pieteikumus sacensībām nepieciešams iesūtīt līdz 6. septembrim uz e-pasta adresi dmacatins@inbox.lv. Dalības maksa – 6 eiro no dalībnieka.Siguldas novadā deklarētajiem – 4 eiro. Tālrunis informācijai: 25153393. Plašāka informācija un sacensību nolikums.

No plkst. 10.00 līdz 13.00 amatnieku un mājražotāju tirgus Mālpilī.

 

Izstādes

  • Inčukalna bibliotēkā – Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas Vizuālās mākslas nodaļas 1. kursa audzēkņu darbu izstāde “Soli pa solim”.
  • Inčukalna Kopienas centrā “Vecais pasts” – Dzintara Rozena fotoizstāde “Mežs un Uguns”.
  • Inčukalna Tautas namā – Foto izstāde “Es redzu TĀ”.
  • Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā – Spēle skolas un pirmskolas vecuma bērniem “Meklē mani ūdens dzīlēs”, Suntažu pieaugušo mākslas grupas “Studija+” izstāde “Redzēt un ieraudzīt”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” – Gitas Šmites izstāde “Klusā daba ar mierlaiku mantojumu”.
  • Lēdurgas bibliotēkā – Izglītojoša, interaktīva spēle bērniem “Latvijas daba. Graudaugi un pākšaugi”.
  • Mālpils Kultūras centrā – Intas Celmiņas gleznu izstāde “Pirmatnība”.
  • Mālpils Kultūras centrā un Mālpils bibliotēkāMālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu plenēra darbu izstādes.
  • Siguldas novada bibliotēkā – Izstāde ““Krāsaino un melnbalto līniju burvis”. Grafiķim Zigurdam Zuzem – 95”, Izzinoša spēle “Meklējam sēnes bibliotēkā” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, “Rudens izlaušanās spēle” sākumskolas vecuma bērniem, Ilzes Gurtlavas izstāde “Ziedi”.
  • Siguldas Jaunās pils salonā – Izstāde “Blakus Parādības”. Ieejas maksa iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā.
  • Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis” – Mākslinieces Helgas Jaksones gleznu izstāde “Viņas”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi