×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 1. oktobris
Šodien sveicam: Zanda, Lāsma, Zandis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-08-23
Krimuldas un Lēdurgas pagastā uzlabo valsts vietējos autoceļus

Pabeigti remontdarbi divos valsts autoceļu posmos Krimuldas un Lēdurgas pagastā: uz valsts vietējās nozīmes autoceļa Inciems–Lēdurga (V81) veikta divkārtu virsmas apstrāde, savukārt autoceļa Straupe–Lēdurga–Vidriži–Skulte (V128) posmā Lēdurgā atjaunots asfaltbetona segums. Darbu kopējās izmaksas ir 1 605 779,65 eiro (ar PVN), finansējuma avots – valsts budžets, darbus pasūtīja un organizēja VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

“Šajā būvniecības sezonā dažādi darbi paredzēti uz 159 kilometriem vietējo autoceļu. Darbi tiek finansēti no valsts budžeta līdzekļiem, kā arī no Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļiem (AF). AF līdzfinansējums ir paredzēts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Administratīvi teritoriālās reformas kontekstā izstrādātās ceļu remontdarbu programmas posmu remontdarbiem. Tostarp aptuveni 80 kilometros tiek veikta atputekļošana, ieklājot divkārtu virsmas apstrādi, kā tas darīts arī uz vietējā autoceļa V81,” stāsta LVC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis. 

“Ceļš ir attīstības priekšnoteikums un apdzīvotas vietas asinsrite, kas uzlabos mobilitātes iespējas vietējiem iedzīvotājiem, uzņēmējiem, kā arī tūristiem, apmeklējot Lēdurgas dendoroparku un citas apskates vietas. Šis lēdurdziešiem ir ilgi gaidīts un nu īstenojies sapnis. Darbi pie ceļa uzlabošanas tika uzsākti 2020. gadā, sakārtojot ceļa pamatni un notekgrāvjus,” teic Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis.

Grants seguma divkārtu virsmas apstrāde autoceļa posmā Inciems–Lēdurga notika no 0. līdz 11,43. kilometram, savukārt asfaltētajos posmos Lēdurgā un pie krustojuma ar Valmieras šoseju (A3) segumam atjaunota dilumkārta. Veikti Aģes tilta remontdarbi, krūmu zāģēšana, liekās grunts aizvešana, caurteku galasienu remonts, šķembu pamata izbūve un asfatēšanas darbi. Tāpat notikusi koku vainagu veidošana, emulsijas iemaisīšana, satiksmes aprīkojuma uzstādīšana un nomaļu izbūve. Darbus 1 458 452,93 eiro apmērā veica SIA “Limbažu ceļi”.

Iepriekš, 2020. gadā, pēc LVC pasūtījumā uz šī ceļa tika atjaunots grants segums, sakārtotas ceļmalas un ūdens atvades grāvji. Darbus par 652 477,98 eiro veica ceļu būves firma SIA  “Binders”. Darbi tika finansēti no valsts budžeta.

Savukārt Lēdurgas ciema centrā šajā vasarā notika asfaltbetona seguma atjaunošana autoceļam V128 (Straupe–Lēdurga–Vidriži–Skulte) – no 13,35. līdz 14,10. kilometram. Remontdarbu laikā veikta asfaltbetona seguma atjaunošana, asfaltbetona seguma ieklāšana posmā no objekta sākuma līdz V81/V128 krustojumam, ceļa horizontālo un vertikālo apzīmējumu atjaunošana, kā arī satiksmes organizācijas optimizēšana (V81/V128 krustojums). Vekti arī caurtekas hidroizolācijas šuvju remontdarbi – iepriekš tur veidojušies ceļu nogruvumi. Darbus V128 veica piegādātāju apvienība “VIA un LAU”. Remontdarbu izmaksas – 147 326,72 eiro.

Atgādinām, ka 2020. gadā modernizēta publiskā insfrastruktūra Lēdurgā, izveidojot gājēju ietvi ar apgaismes objektiem un izvietojot informatīvos stendus par Lēdurgas vēsturiskajām ēkām. Darbu rezultātā skolēniem radīts drošs ceļš uz Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolu, savukārt tūristiem – ērtāka nokļūšana galamērķī un iespēja aplūkot vēsturisko centru, Lēdurgas dendroparku, pastaigu maršrutu “Lapu upe Lēdurga” un citas nozīmīgas vietas. Kopumā labiekārtošanā ieguldīti aptuveni 200 000 eiro. Darbi finansēti no pašvaldības budžeta.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi