×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 1. oktobris
Šodien sveicam: Zanda, Lāsma, Zandis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-08-19
Allažu bibliotēkā aizvadīts pasākums “Ceļo ar grāmatu!”

15. augusta rītā Allažu bibliotēkā Lapsiņa ar savu jauno, skaisto, oranžo ceļojuma koferi sagaidīja Allažu pamatskolas pirmsskolas grupas bērnus un skolotājus. Izzinošais un radošais pasākums notika lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” ietvaros.

Mēs ceļojam, lai atpūstos, atjaunotos un mainītos, bet dažādu iemeslu dēļ dažreiz mums nākas atlikt ceļojumus reālajā dzīvē, lai tomēr varētu ceļot arī caur grāmatu lapaspusēm un kopā ar autoru izdomātiem tēliem, sasniedzot kalnu virsotnes, vai arī nolaižoties zemes tumšajās dzīlēs.

Kopā ar allažnieci, Siguldas Valsts ģimnāzijas 8. klases skolnieci Evelīnu Izmailovu apmeklētāji devās ceļojumā. Apceļojot bibliotēku, tika apskatīta un pārspriesta allažnieces Vijas Vāveres foto izstāde “Ir Augusts”, kā arī Allažu pamatskolas tehniskās modelēšanas pulciņa veidotie darbi skolotājas Martas Strēlnieces vadībā.

Evelīna lasīja dažus fragmentus no brīnišķīgās Anetes Langenas grāmatas “Vēstules no Fēliksa”. Grāmata ir par to, kā mazais zaķēns Fēlikss apceļo pasauli. Apmeklētāji kopīgi klausījās, kā Sofijas pūkainais, mīļais zaķēns pazuda lidostā, dodoties uz mājām. Sofija bēdājās, bet zaķēna sūtītās vēstules viņu uzmundrināja. Un, protams, visi noklausījās arī beigu fragmentu – aizkustinošu atkalredzēšanos mājās!

Bērni izpētīja, kas bija salikts iekšā skaistajā koferī, dodoties ceļojumā pa bibliotēku – starp dažādiem sīkumiem ieraudzīja grāmatas un izsprieda, ka vienalga, cik tuvā vai tālā ceļojumā mēs dodamies – grāmatu vienmēr var ņemt līdzi, jo vienmēr būs interesantāk, ja gadās kāds garlaicīgs brīdis!

Kopā šajā pasākumā piedalījās 41 Allažu pamatskolas pirmskolas izglītības grupiņu bērns un deviņi skolotāji.

Informāciju sagatavoja:
Allažu bibliotēkas vadītāja
Gunta Rudze


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi