×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 30. septembris
Šodien sveicam: Elma, Menarda, Elna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-08-06
Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi piedalās vairākās nometnēs

Vasaras periodā Krimuldas Mūzikas un mākslas skola īstenojusi un piedalījusies vairākās nometnēs, veicinot profesionālo pilnveidi un sadarbību ar citām izglītības iestādēm.

No 1. līdz 7. jūlijam Kandavā norisinājās nometne “Dejotprieks”, kur tās dalībnieki intensīvi nodevās dejām, vienlaikus iepazīstot pilsētu un piedaloties dažādās ekskursijās. Dejotājiem bija iespēja apgūt improvizācijas pamatus pie Kandavas Deju skolas direktores Andras Eimanes, kā arī klasiskās dejas pamatus pie jaunās pasniedzējas Natālijas Kantes. Guna Briža un Liena Smirnova vadīja nodarbības, laikmetīgās dejas repertuāra izstrādi jaunajam mācību gadam. Papildus dejām dalībnieki orientējās Kandavas ielās, apmeklēja āra peldbaseinu un devās ekskursijās uz “Zviedru cepuri” un Pedvāles Mākslas parku. Nometnes gaitā dejām tika pievērsta liela uzmanība, nodrošinot dalībniekiem visaptverošu dejas pieredzi. Pedagoģe Liena Smirnova.

Vēl jūlijā Sējas pamatskolā notika orķestra nometne “Muzicēsim kopā”. Kā katru gadu, organizēja Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas direktors un orķestra diriģents Aivars Bunķis, kurš kopā bija sapulcējis Limbažu Mūzikas un mākslas skolas, Vangažu Mūzikas un mākslas skolas, Sējas Mūzikas un mākslas skolas, kā arī Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņus un absolventus. Nometnes laikā cītīgi strādāts, mēģinājumi notika katru dienu sešas stundas dienā. Repertuārā iekļauta Aivara Bunķa un Edvīna Zālīša darbi, ko orķestrim aranžēja Andris Riekstiņš, kā arī nedaudz no nākamo Dziesmu un deju svētkiem. Spēlēts gan kopā, gan atsevišķi. Paldies pedagogiem – Ilgai Ozolai, Anna Spalviņai, Indrai Dunderei, Agrim Liepiņam, Andrim Kikustam, Edgaram Bomikam, Normundam Zvejniekam, Jānim Špatam, Raivo Lallo un diriģentam Aivaram Bunķim. Paldies arī nometnes vadītājai Silvijai Ozolai, kas bērniem organizēja jautras nodarbes, izbaudot arī vasaras priekus.

Šīs nometnes noslēguma koncerts notika 27. jūlijā Krimuldas Tautas namā, kur piedalījās Aivara Bunķa bijušie Limbažu zēnu kora dalībnieki, kas izpildīja Edvīna Zālīša dziesmas un orķestra pavadījumā. Tika izpildīti arī pārējie skaņdarbi, kas tika apgūti nometnes laikā. Bērni, pedagogi un diriģents bija gandarīti par padarīto.

Nometnes organizatori izskata pateicību audzēkņu vecākiem, kā arī Siguldas novada pašvaldībai un Limbažu novada pašvaldībai par finansiālu atbalstu.

Norisinājusies arī vasaras zaļā prakse jeb “Plenērs 2024”, kas šovasar noritēja no 22. līdz 27. jūlijam Zemgalē, Zaļeniekos. Gleznošanas un zīmēšanas nodarbības notika Zaļās muižas apkaimē. Zaļenieku muižas hercoga medību pils ir unikāls Kurzemes hercogistes 18. gs. arhitektūras paraugs, kas kā objekts tika izmantots arī plenēra laikā. Gleznoti arī lielie koki un dīķi bagātajā pils parkā. Zaļenieku muižā atrodas Zaļenieku Komerciālā un amatniecības vidusskola, kuras dienesta viesnīcas telpās arī nakšņoja nometnes dalībnieki. Vērtīga un interesanta bija ekskursija vidusskolas restauratoru darbnīcās – mācību darbnīcu “Restauratoru nams” vadītāja Dace Vīpule-Kuļika izstāstīja par restauratoru profesiju, tās specifiku un nozīmīgumu kultūras vērtību saglabāšanā.

Nometnes organizatori izsaka pateicību par laipno uzņemšanu interesanto stāstījumu.

Zīmēšanas un gleznošanas nodarbības vadīja Mākslas nodaļas pedagogi Liene Kaļva, Vitolds Kucins, Elita Lietaviete, Irēna Olekša un Alise Kalvāne. Strādāts ierastajās plenēra tehnikās – gleznošana ar guašu, akvareļu zīmēšana ar krītiņiem, flomāsteriem un zīmuļiem. Vasaras prakse ir svarīga mākslas izglītības daļa, kas ļauj pilnveidot un izkopt bērnu talantu. Nometnes vadītāja bija deju pedagoģe Liena Smirnova, tāpēc brīvajā laikā jaunie mākslinieki arī izkustējās rotaļās, apgūstot deju soļus. Ceļā mājup nometnes dalībniekiem bija iespēja baudīt Latvijas valsts mežu dabas parku Tērvetē. Nometnē tapušos darbus varēs aplūkot rudenī skolas telpās, kā arī Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstādē Krimuldas Tautas namā.

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi