×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 1. oktobris
Šodien sveicam: Zanda, Lāsma, Zandis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-06-18
Bērnu un jauniešu vasaras aktivitātes Siguldas novadā

Daudziem bērniem un jauniešiem vasaras brīvdienas jau sākušās, bet citi vēl tikai gatavojas izlaidumam. Lai jēgpilni un saturīgi pavadītu šo vasaru, piedāvājam ieskatu dažās aizraujošās aktivitātēs, kas jaunajai paaudzei pieejamas Siguldas novadā. 

Šovasar Siguldas novadā ar pašvaldības līdzfinansējumu tiek organizētas vairākas vasaras nometnes, kas piemērotas dažādām interesēm un vecumam. Savukārt par visām Latvijā organizētajām vasaras nometnēm plašāk var uzzināt Valsts izglītības satura centra izveidotajā tīmekļa vietnē. Plašāka informācija, sazinoties ar nometņu organizatoriem. 

Siguldas novada Jaunrades centra aktivitātes

No 11. līdz 20. jūnijam (1. grupa), no 25. jūnija līdz 4. jūlijam (2. grupa), no 9. līdz 18. jūlijam (3. grupa), kā arī no 23. jūlija līdz 1. augustam norisināsies radošuma centra “Ideju Namiņš” vasaras nodarbības “Vasarnīca 2024”.

Jūnijā ar iepriekšēju pierakstu iespējams piedalīties keramikas pulciņā “Pika” pirmdienās no plkst. 14.30, savukārt ceturtdienās – plkst. 13.00 (1. grupa) un plkst. 14.00 (2. grupa). Tāpat otrdienās plkst. 16.00 notiek māksas studijas nodarbības, bet trešdienās plkst. 12.00 – gleznošanas studija. 

Savukārt augustā noritēs “Tehnoloģiju mēnesis” sadarbībā ar Siguldas Tehnoloģiju izglītības centru. 

Jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” aktivitātes

Aicinot novada jauniešus apgūt senās amatu prasmes, 20. jūnijā projekta “Izcel gaismā” ietvaros jauniešiem no 13 līdz 25 gadiem būs iespēja piedalīties kokamatniecības meistardarbnīcā Vienkoču parkā, Līgatnē. Izbraukšana no jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” plkst. 10.30. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

No 26. līdz 27. jūnijam jaunieši no 13 līdz 25 gadiem varēs piedalīties laivu braucienā pa Braslu. Sākums no jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis”, pieteikšanās šeit.

28. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 17.00 Inčukalna pagasta Krustiņos kopā ar deputātu Modri Jaunupu notiks pasākums jauniešiem “Olimpiskā gada mazās daudzcīņas” ar dažādām sportiskām un erudīcijas aktivitātēm. Izbraukšana no jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” plkst. 12.00. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

28. jūnijā tiks realizēta jaunieša iniciatīvu – sadraudzības pasākums zirgmīļiem stallī “Ataugas”. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

2. jūlijā no plkst. 12.00 jauniešiem no 13 līdz 25 gadiem būs pieejamas ūdens aktivitātes parkā “Wake Mālpils”.

3. jūlijā jauniešiem no 13 līdz 25 gadiem būs siera meistardarbnīca Ogrē. Izbraukšana no jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” plkst. 11.30, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

4. jūlijā jaunieša iniciatīvu – boulinga un muzeju apmeklējums Rīgā. Pasākums paredzēts jauniešiem no 11 līdz 25 gadiem. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, plašāka informācija sekos. 

No 15. līdz 19. jūlijam norisināsies “Brīvlaiks ar Mērķi” Siguldā, Raiņa ielā 3. Pieteikšanās šeit.

17. jūlijā būs Vidzemes lībiešu valodas meistardarbnīca (ar nakšņošanu) jauniešiem no 13 līdz 25 gadiem Lēdurgā. Izbraukšana no jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” plkst. 13.00. Savukārt 18. jūlijā varēs piedalīties audēju meistardarbnīcā Lēdurgā. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

6. augustā norisināsies kalēja meistardarbnīca Turaidā jauniešiem no 13 līdz 25 gadiem. Izbraukšana no jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” plkst. 12.30, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

8. augustā būs maizes meistardarbnīca no 13 līdz 25 gadiem Maizes mājā, Liepā. Izbraukšana no jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” plkst. 12.00, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

No 19. līdz 23. augustam norisināsies “Brīvlaiks ar Mērķi” Siguldā, Raiņa ielā 3. Aktivitātes jauniešiem vecumā no 11 līdz 25 gadiem. Pieteikšanās šeit.

22. augustā plkst. 13.00 jauniešiem no 13 līdz 25 gadiem būs keramikas meistardarbnīca Siguldas pils kvartālā. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

Tāpat jauniešiem no 13 līdz 25 gadiem plānots pārgājiens ar Siguldas novada pašvaldības domes priekšēdētāja vietnieku Kristapu Zaļo. 

Aktuālo informāciju par norises laikiem, datumiem, kā arī pieteikšanos un citu informāciju var uzzināt, sekojot līdzi jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” sociālo tīklu vietnēs “Facebook” un “Instagram”. Visas aktivitātes jauniešiem tiek nodrošinātas bez maksas. 

Siguldas novada bibliotēkas aktivitātes

No 14. jūnija līdz 31. augustam norit vasaras lasīšanas aktivitāte “Lasīšanas bingo”.  Papildu informācija, zvanot uz tālruņa numuru 29387505 vai rakstot uz e-pasta adresi bernu.biblioteka@sigulda.lv. Tāpat šajā laikā norisināsies “Vasaras izlaušanās spēlē” sākumskolas vecuma bērniem un “Meklējam ziedus bibliotēkā” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem.

21. jūnijā no plkst. 13.00 līdz 14.00 būs saulgriežu radošā vainagu pīšanas darbnīca “Līgo ziedi” Siguldas novada bibliotēkas āra lasītavā.

28. jūnijā no plkst. 13.00 līdz 14.00 – radošā Pēterdienas darbnīca Siguldas novada bibliotēkas āra lasītavā.

10. jūlijā un 14. augustā no plkst. 13.00 līdz 14.00 Siguldas novada bibliotēkas āra lasītavā notiks radošā nodarbība ar spēļu elementiem bērniem – “Lasīšanas čempionāts”. 

17. jūlijā no plkst. 13.00 līdz 14.00 Siguldas novada bibliotēkas āra lasītavā norisināsies radošā grāmatzīmju darbnīca bērniem un jauniešiem.

31. jūlijā un 28. augustā no plkst. 13.00 līdz 14.00 Siguldas novada bibliotēkas āra lasītavā būs lasītveicināšanas nodarbība bērniem.

21. augustā no plkst. 13.00 līdz 14.00 Siguldas novada bibliotēkas āra lasītavā notiks radošā darbnīca bērniem un jauniešiem.

Krimuldas bibliotēkas aktivitātes

No 8. līdz 21. augustam Krimuldas bibliotēkā iespējams aplūkot tematisko izstādi “Dinozauru laikmetā”.

11., 18., 25. jūlijā, kā arī 1. augustā no plkst. 12.00 līdz 15.00 norisināsies radošā vasaras darbnīca bērniem.

17. jūlijā plkst. 12.00 Krimuldas bibliotēka aicina bērnus uz emocionālo lasīšanu – lasīt grāmatas, izpaužot dažādas emocijas. Prieks, dusmas, sajūsma, bailes  un vēl daudz citu emociju, kuras izjūtam ikdienā, bet kā izklausās šāds lasījums? Atnāc – lasīsim kopā!

21. augustā 12.00 Krimuldas Tautas namā norisināsies erudīcijas konkurss bērniem “Dinozauru laikmetā”. 

Inčukalna bibliotēkas aktivitātes

21. jūnijā no plkst. 13.00 līdz 15.00 Inčukalna bibliotēkā norisināsies darbnīca “Uzpin tautasdziesmu”. Tā būs tradīciju darbnīca Līgo svētku noskaņās. Tautasdziesmu sacerēšana, mīklu minēšana, zīlēšana. 

4. jūlijā un 1. augustā plkst. 10.30 Gaujas Kopienas centrā būs “La(p)sa” Siguldas novada lasīšanas veicināšanas programmas nodarbība ar radošo darbnīcu.

26. jūlijā plkst. 16.00 Inčukalna bibliotēkas ārvidē būs iespējams piedalīties lasīšanas svētko Inčukalnā “Grāmatu labirinti”. Pasākumā būs orientēšanās spēle, “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2024” kolekcijas atklāšana, kā arī grāmatu bingo maratona starts. 

5., 12., 19., 26. augustā no plkst. 16.00 līdz 18.00 Inčukalna bibliotēkā notiks vasaras radošo nodarbību cikls “Bibliodarbnīcas”. 

Visas aktivitātes ir bez maksas.

Jūdažu Bibliotēkas un sabiedriskā centra aktivitātes

Ceturtdienās plkst. 17.00 notiek jauniešu iniciatīvas centra “Mērķis” tikšanās ar jauniešiem.

20. jūnijā plkst. 17.00 būs prāta spēļu turnīrs bērniem “Jūdažu gudrais”.

Allažu bibliotēkas aktivitātes

18. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 16.00 Allažu bibliotēkā būs Šaha diena. 

Lēdurgas bibliotēkas aktivitātes

No 1. līdz 14. jūlijam Lēdurgas bibliotēkā norisināsies izglītojoša un interaktīva spēle bērniem “Latvijas daba. Sēnes”.

11. jūlijā un 1. augustā būs radošā darbnīca bērniem – “Kociņvīrs.” 

Kopienas centru aktivitātes

Gaujas Kopienas centrā vasarā turpina darboties Bērnu un jauniešu klubiņš pirmdienās un trešdienās no plkst. 14.00 līdz 17.00, kur bērniem un jauniešiem ir iespēja pavadīt savu brīvo laiku kopā, zīmējot, spēlējot spēles, izmēģinot pagatavot kādu ēdiena recepti vai kādu citu radošu aktivitāti. Reizi mēnesī notiek sporta spēļu pēcpusdiena kopienas centra pagalmā. Par aktivitāšu datumiem aicinām sekot līdzi “Facebookvai sazināties ar kopienas speciālisti Inesi, zvanot uz tālruņa numuru 28732647.

Savukārt Sunīšu Kopienas centrā reizi mēnesī notiek kino vakars un sporta spēļu pēcpusdiena kopienas centra pagalmā. Darba dienās no plkst. 14.00 līdz 17.00 pieejams novusa galds un galda spēles. Par aktivitāšu datumiem aicinām sekot līdzi “Facebook” vai sazināties ar kopienas speciālisti Inesi, zvanot uz tālruņa numuru 28732647.

Ar dažādiem dabas maršrutiem, aktīvu pastaigu idejām visai ģimenei un citām izklaidēm Siguldas novadā var iepazīties šeit

 

Foto: Austra Priļepiševa

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi