×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-22
Siguldieši startē Vidzemes reģionālajās skolēnu šaha sacensībās

16. aprīlī Valmieras kultūras centrā norisinājās Latvijas Šaha federācijas simtgadei veltītā Latvijas skolu skolēnu Vidzemes reģiona šaha olimpiāde. Spraigās cīņās par ceļazīmēm uz valsts finālu cīnījās 57 jaunie šahisti no Valmieras, Olaines, Siguldas, Cēsīm, Ķekavas, Babītes, Jūrmalas, Carnikavas un Ikšķiles. Katrā no klašu grupām (1.–4. klase, 5.–9. klase, 10.–12.klase) tika izcīnītas trīs ceļazīmes zēniem un trīs ceļazīmes meitenēm.

Siguldas novadu pārstāvēja plaša jauno šahistu komanda: 11 dalībnieki no Siguldas 1. pamatskolas, septiņi dalībnieki no Siguldas Valsts ģimnāzijas, pieci dalībnieki no Laurenču sākumskolas un viens no Siguldas pilsētas vidusskolas.

Vecāko klašu grupā veiksmīgi nostartēja Siguldas Valsts ģimnāzijas 11. klases audzēknis Valters Veinbergs un 10. klases audzēknis Jānis Fjodorovs, attiecīgi ierindojoties 2. un 3. vietā savā grupā un izcīnot ceļazīmes uz valsts finālsacensībām.

5.–9.klašu grupā teicamu rezultātu ar vislielāko punktu guvumu septiņās kārtās no siguldiešu komandas uzrādīja Siguldas Valsts ģimnāzijas 8. klases audzēknis Georgs Veinbergs, kurš ierindojās 3. vietā un arī izcīnīja ceļazīmi uz olimpiādes finālu.

Paši jaunākie, 1.–4.klašu skolēni, arī sīvās cīņās noskaidroja trīs labākos zēnus un trīs labākās meitenes. Šoreiz veiksme nebija siguldiešu jauno šahistu sabiedrotā un labākais no siguldiešiem – Laurenču sākumskolas audzēknis Teodors Jēkabs Krastkalns – palika 4. vietā. Tas ir pirmais aiz godalgotā trijnieka, kas dosies maijā uz Rīgu. Visi turnīra rezultāti redzami šeit.

Jāatzīmē, ka Siguldas Valsts ģimnāzijas 8. klases audzēknis Gustavs Gailišs jau ir izcīnījis ceļazīmi uz finālu, izpildot šaha 1. sporta klases normatīvu gada sākumā.

Siguldas jaunie šahisti guva vērtīgu pieredzi Latvijas mēroga šaha sacensībās, kā arī saņēma organizatoru sarūpētās balvas un medaļas par dalību olimpiādē. Diena tika pavadīta šaha devīzes gaisotnē “Gens una sumus” (latīniski – esam viena saime).

Sveicam Vidzemes reģiona šaha olimpiādes laureātus un vēlam visiem četriem olimpiešiem veiksmīgas cīņas pie melnbalti rūtotajiem šaha galdiņiem olimpiādes finālā Rīgā 15. maijā!
 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1.pamatskolas šaha skolotāja Sandra Harlinska
Foto:
Laurenču sākumskolas šaha skolotājs Jānis Vanags


© www.sigulda.lv


Pasākumi