×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-21
Nodrošinot aktīvu komunikāciju ar iedzīvotājiem, pašvaldība uzlabo un paplašina saziņas kanālus

Veicinot saziņu ar novada iedzīvotājiem un citiem interesentiem, pašvaldība un tās speciālisti ik dienu aktīvi komunicē, izmantojot dažādus informācijas kanālus. Par aktualitātēm novadnieki var uzzināt vairākās platformās: pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, sociālo tīklu vietnēs Facebook, X (iepriekš – Twitter) un Instagram, kā arī mobilajā lietotnē. No 2023. gada pašvaldību var sastapt arī platformā LinkedIn. Kā ierasts, komunikācija norit arī ar drukāto materiālu – pašvaldības informatīvā izdevuma un dažādu bukletu – starpniecību, kā arī klātienes tikšanās reizēs un citos veidos.

Aizvadītajā gadā pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv publicēti kopumā 1864 informatīvie raksti par novadā aktuālo pārvaldības, infrastruktūras, izglītības, kultūras, sporta un citās sabiedrībai aktuālās jomās. Vidēji katru darbdienu pašvaldības tīmekļa vietnē publicēti astoņi raksti. Novadā notiekošais atainots 365 fotogalerijās un 38 video. Paralēli tīmekļa vietnes www.sigulda.lv ikdienas administrēšanai pērn ieguldīts darbs jaunas tīmekļa vietnes izveidošanā, kas 2023. gada novembrī rezultējās ar noslēgtu līgumu par jaunas tīmekļa vietnes izstrādi. Jau šobrīd iepirkumā uzvarējušais uzņēmums kopā ar pašvaldības speciālistiem aktīvi strādā pie vietnes izstrādes, veidojot to lietotājiem draudzīgu un mūsdienīgu.

No sociālo tīklu vietnēm aktīvākā iedzīvotāju auditorija ir vietnē Facebook, kur sekotāju skaits, noslēdzot gadu, bija teju 14 tūkstoši. Viena gada laikā, aktīvi strādājot ar auditoriju un radot saistošo saturu, pievienojušies 1514 sekotāji. Pērn pašvaldības lapā publicēti 1128 ieraksti, atbildēts uz 184 jautājumiem Messenger platformā, izveidoti 724 Facebook stāstiņi jeb story formāta ieraksti. Savukārt vietnē X, kas iepriekš bija pazīstama kā Twitter, izveidoti 607 ieraksti, vietnē Instagram – 180 ieraksti, 72 reel formāta video un 220 stāstiņi, bet platformā YouTube publicēti 47 video, no kuriem – 18 “Re: TV” sižeti.

2023. gadā atbildīgie speciālisti uzsāka komunikāciju vietnē LinkedIn. Tā kā platformas izmantošana ikdienas komunikācijā uzsākta nesen, pērn tajā publicēti 37 ieraksti, aktualitātes atspoguļotas arī fotogalerijās un, meklējot jaunus, talantīgus darbiniekus, izvietoti arī darba piedāvājumi.

Pērn Siguldas novada mobilā lietotne piedzīvoja uzlabojumus gan tās administrēšanas, gan lietotāju ērtību ziņā – izstrādāts jauns dizains un papildināta lietotnes funkcionalitāte. Radot ērtāku lietotāju pieredzi, veikti uzlabojumi sadaļā “Jaunākās ziņas” un “Aktualitātes”, pilnveidots pasākumu kalendārs, sadaļas “Transports”, “Ierosinājumi” ar iespēju tos papildināt, pievienojot papildu jautājumus, komentārus un attēlus. Lietotnes sadaļā “Uzņēmēji” – “Piedāvājumi” izveidoti klasifikatori, kur tiek atspoguļotas noderīgas atlaides iedzīvotājiem ar Siguldas novada ID karti. Šis uzlabojums palīdz ātrāk un ērtāk piekļūt aktuālajiem piedāvājumiem. 2023. gada beigās lietotni izmantoja 5195 deklarētie iedzīvotāji un 413 novada viesi, un speciālisti ik dienu strādā pie tā, lai lietotne kļūtu par vēl ērtāku komunikācijas platformu gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem.

Pašvaldības komunikācija nenorit tikai digitālajā vidē. Pērn veikti dizaina uzlabojumi pašvaldības informatīvajā izdevumā “Siguldas Novada Ziņas”, ko iedzīvotāji ik mēnesi saņem savās pastkastītēs. 2023. gadā izdevumam pievienoti divi papildu ielikņi – buklets par Siguldas novada ID kartes priekšrocībām un uzņēmēju piedāvātajām atlaidēm, kā arī informatīvais materiāls par rīcību krīzes situācijās.

Līdztekus organizētas tikšanās ar iedzīvotājiem, jomu ekspertiem. Uzņemti arī ārvalstu viesi un kolēģi no citām pašvaldībām un valsts institūcijām, veicinot pieredzes apmaiņu. Pērn, tiekoties ar kolēģiem gan no citām pašvaldībām, gan pašvaldības ietvaros, komunikācijas speciālisti vairākkārt dalījušies ar savu darba pieredzi, kā uzlabot ikdienas saziņu ar iedzīvotājiem un iesaistītajām pusēm, vienlaikus gūstot jaunas atziņas.

Papildus pašvaldības komunikācijas kanāliem pērn pašvaldība izmantoja arī komercmediju – “Re: TV”, “Radio 7”, “Radio SWH” – un citu mediju iespējas atbilstoši līguma saistībām: “Radio 7” izskanēja 350 ziņas, “Radio SWH” – 117 ziņas. Savukārt šogad pašvaldības aktualitātes var dzirdēt “Radio Tev” un “Radio 7”.


© www.sigulda.lv


Pasākumi