×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 19. maijs
Šodien sveicam: Lita, Sibilla, Teika
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-07-22
Uzsākta video sēriju veidošana un publicēšana par mūsu novada pagastiem

Piektdien, 22. jūlijā, sociālo tīklu vietnes “Facebook” lapā “Siguldas Saime” var aplūkot pirmo video sēriju par Mālpils pagastu, ko veido biedrība “Uz zaļā zara”, iegūstot Siguldas novada pašvaldības līdzfinansējumu projektu konkursā. Turpmāk šādi video parādīsies par visiem Siguldas novada pagastiem.

Biedrība “Uz zaļā zara”, kas pārstāv zīmolu “Mūsu bio tirgus” un sociālo kontu “Siguldas Saime”, uzsākusi projekta realizāciju – Siguldas novada apskats, kas iepazīstinās Siguldas novada iedzīvotājus un interesentus ar pagastos notiekošajām aktivitātēm un kultūrvēsturiskajām vietām. Rezultātā būs skatāmas vairākas video sērijas, kas tiks publicētas sociālo tīklu vietnē “Facebook”.

“Siguldas Saime” jau ir iepriekš veidojusi video reportāžas par Siguldas kopienu un tās aktualitātēm – “Siguldas vietējie rajoni!”, “Kur paēst Siguldā!”, “Kur Siguldā iepirkties zero waste?”, “Kur Siguldā iegādāties sezonas bio pārtikas produktus?”, kā arī “Ietaupi naudu, saudzē dabu, šķiro atkritumus”. Līdz šim “Siguldas Saime” aktivitāte notikusi Siguldas pilsētā, bet ar šī projekta palīdzību tā vēlas iepazīstināt novadniekus ar septiņiem novada pagastiem.

Filmējot video, projekta autori (“Siguldas Saime” pārstāve Dace Mežavilka un operators Mārtiņš Klišāns) par pagastiem atklājuši daudzus pārsteidzošus faktus un informāciju par personībām, uzņēmējiem un objektiem, kas līdz šim nav bijuši zināmi. Tādējādi veidojas katra pagasta unikalitāte. Siguldas pagasta Jūdažu pusē sastopami auto un moto krosa cienītāji, savulaik vietējie pat organizējuši savas auto sacīkstes. Savukārt Allažu pusē var ceļot pie vērienīgām dabas spēka vietām.

Projekts norisinājās ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.


© www.sigulda.lv


Pasākumi