×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 19. maijs
Šodien sveicam: Lita, Sibilla, Teika
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-24
Šonedēļ Siguldas novadā: skrējiens bobsleja un kamaniņu trasē un citi aizraujoši notikumi

Nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt un piedalīties dažādās sporta sacensībās – sprinta skrējienā bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”, pludmales volejbola sacensību noslēguma posmā Gaujas pludmalē, sacensībās skrituļslalomā „Siguldas kauss 2018” Lorupes gravā, kā arī „Baltic Chain tour” daudzdienu velobrauciena otrā posma finišs. Dabas cienītājiem notiks Ainavu tūres pārgājiens gar Gauju ar Ievas Akurateres koncertu, savukārt jaunās un topošās māmiņas aicinātas piedalīties ģimeņu atbalsta grupas seminārā Sevis izzināšanas un harmonizēšanas parkā.

Šajā nedēļas nogalē Allažu pagasta kapsētā notiks kapusvētki.

Piektdien, 24.augustā

  • plkst.12.00 Ainavu tūre ar Ievas Akurateres koncertu Gaujas Nacionālajā parkā. Pasākumu vadīs vides gide un kultūrvēstures speciāliste Indra Čekstere un biologs Valdis Pilāts. Pārgājiena laikā Gaujas ielejā ar koncertu iepriecinās Ieva Akuratere. Plānotais Ainavu tūres maršruts būs apmēram astoņu kilometru garš un plānotais ilgums – aptuveni piecas stundas. Ainavu tūres dalībnieku pulcēšanās vieta ir stāvlaukumā Peldu ielā pie atpūtas parka „Tarzāns”. Dalībnieku skaits ir ierobežots. Dalība – bez maksas.

Sestdien, 25.augustā

  • plkst.9.00 Sacensību „Sigulda UP CUP” 4.posms – sprinta skrējiens bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”.
    Sacensībās piedalīties aicināts ikviens aktīvās atpūtas piekritējs. Dalības maksa bērniem un jauniešiem no 10 līdz 29 gadu vecumam – 3 eiro, pieaugušajiem no 30 līdz 59 gadu vecumam – 4,50 eiro un senioriem – 2,50 eiro. Siguldas Sporta skolas audzēkņi sacensībās var piedalīties bez maksas. Siguldas novadā deklarētajiem iedzīvotājiem sacensību dienā, uzrādotSiguldas novada iedzīvotāja ID karti, dalības maksa bērniem un senioriem – 2,50 eiro, bet pieaugušajiem 3,50 eiro. Pieteikties sacensībām iespējams šeit. Papildu informācija šeit.
  • plkst.10.00 Pludmales volejbola sacensības vīriešiem, sievietēm, senioriem „Sigulda Open’18”, noslēguma posms Gaujas pludmalē.
    Pludmales volejbola sacensību noslēguma posms norisināsies sieviešu, vīriešu un senioru grupās. Komandu skaits dalībai sacensībās ir ierobežots. Pieteikšanās turnīram, rakstot uz e-pasta adresi volejbols@nuki.lv, līdz 24.augusta plkst.18.00. Pieteikšanās sacensību dienā nebūs iespējama.
    Reģistrācija dalībniekiem sacensību dienā – sieviešu un vīriešu grupām līdz plkst.10.00, senioriem līdz plkst.11.00. Galvenie tiesneši Andris un Gvido (20355535). Dalības maksa ir 15 eiro no komandas, senioriem – bez maksas.
  • plkst.10.30 Sacensības skrituļslalomā „Siguldas kauss 2018”, 3.posms Lorupes gravā.
    Sacensībās var piedalīties visi interesanti, kuri apguvuši skrituļslaloma iemaņas. Dalībnieku reģistrācija sāksies plkst.10.30 – 11.30, bet sacensību sākums – plkst.12.00. Ar „Siguldas kauss 2018” nolikumu iespējams iepazīties šeit.
    Sacensību laikā no plkst.9.00 līdz plkst.17.00 uz valsts vietējā autoceļa V96 Pievedceļš Lorupes gravai tiks slēgta satiksme, lai nodrošinātu sacensību dalībnieku drošību. Apkārtnē esošo māju vai zemju īpašnieku netiks traucēta piekļuve saviem īpašumiem.
  • plkst.12.00 Ģimeņu atbalsta grupa „Ģimenes Eņģelis” Sevis izzināšanas un harmonizēšanas parkā.
    Sokrata tautskola aicina piedalīties Artas Skudras-Štarkas vadītajā ģimeņu atbalsta grupā ar mērķi stiprināt topošās un jaunās māmiņas gaidību laikā un palīdzēt risināt ģimenē radušās problēmas.
    Pieteikties dalībai atbalsta grupā, aizpildot reģistrācijas anketu šeit. Dalība par ziedojumiem.
  • no plkst.14.00 „Baltic Chain tour” daudzdienu velobrauciena otrā posma finišs Siguldā.
    Riteņbraucēji veiks sacensību etapu Valmiera–Sigulda, kura laikā Siguldā plānoti satiksmes ierobežojumi. 155 kilometrus garās distances finišs plānots ap plkst.14.30.
    No plkst.14.15 līdz 14.45 Siguldas kalnā un Turaidas kalnā būs satiksmes ierobežojumi. Satiksmi šajā posmā regulēs Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes darbinieki. Savukārt Siguldas Spieķu parkā ap plkst.14.45 plānota sacensību „Baltic Chain tour” otrā posma apbalvošanas ceremonija. Sacensību laikā transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana nebūs atļauta Cēsu ielas posmā no Lāčplēša ielas līdz Raiņa ielai. Papildu informācija šeit.

Svētdien, 26.augustā

  • plkst.10.30 Sacensības skrituļslalomā „Siguldas kauss 2018”, 4.posms Lorupes gravā.
    Sacensību laikā no plkst.9.00 līdz plkst.17.00 uz valsts vietējā autoceļa V96 Pievedceļš Lorupes gravai tiks slēgta satiksme, lai nodrošinātu sacensību dalībnieku drošību.
  • plkst.11.00 Kapusvētki Allažu pagasta kapsētā.
    Plkst.11.00 ekumēnisko dievkalpojumu vadīs Romas katoļu baznīcas Siguldas draudzes prāvests Rihards Rasnacis un Siguldas baptistu draudzes sludinātājs Sandijs Aizupietis. Savukārt plkst.14.00 ekumēnisko dievkalpojumu turpinās Allažu Evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Andris Grots;

Izstādes

  • Latvijas simtgadei veltīta rokdarbu izstāde Mores kauju muzejā
  • Izstāde par Pirmā pasaules kara kaujām Mores pagastā pirms 100 gadiem Mores kauju muzejā
  • Rokdarbu izstāde „Rokdarbs 100 gados” Mores kauju muzejā
  • Mākslinieka Voldemāra Gudovska gleznu izstāde Turaidas muzejrezervātā
  • Informējoša izstāde par „Bērnu, jauniešu, vecāku žūrijas 2018” grāmatu kolekciju Siguldas novada bibliotēkā
  • Valsts simtgadei veltītā izstāžu cikla „Tev mūžam dzīvot, Latvija!” izstāde „Varoņus neaizmirst” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Latvijas zeme, pasaules debess”. Rakstniecei, tulkotājai, diplomātei Annai Žīgurei – 70 Siguldas novada bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāde „Kinoamatierisms kā radošās izpausmes veids Siguldā. Kinoamatieru studijas „Sigulda” darbība” Siguldas novada bibliotēkā
  • Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” skolēnu darbu izstāde „Tekstils” Siguldas novada bibliotēkā
  • Skolas tematikai veltīta izstāde „Tikpat kā jaunais gads” Siguldas novada bibliotēkā

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi