×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 19. maijs
Šodien sveicam: Lita, Sibilla, Teika
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-02-28
Pieaug e-pakalpojumu popularitāte pašvaldības portālā e.sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrs apkopojis datus, kas liecina, ka no šī gada sākuma līdz 28.februārim, pašvaldības e-pakalpojumu portālā iesniegti jau vairāk nekā 280 e-pakalpojumu pieteikumi, kas iezīmē strauju elektronisko pakalpojumu attīstību Siguldas novadā. To pierāda arī Siguldas novada pašvaldības sasniegums „Latvijas e-indeksa 2017” mērījumos, kur pašvaldība ieguva 1.vietu lielo novadu kategorijā e-vides novērtējumā.

2017.gadā Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā klātienē ir apkalpoti 13634 iedzīvotāji, sniegtas atbildes uz 3268 zvaniem. 2016.gadā saņemti 380, bet 2017.gadā jau 630 pašvaldības e-pakalpojumu pieteikumi. Populārākie e-pakalpojumi portālā e.sigulda.lv pērn bija daudzbērnu ģimenes statusa pagarināšana vai saņemšana, nekustamā īpašuma nodokļa paziņojuma saņemšana e-pastā, bērnu reģistrēšana rindā uz vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kā arī bērna pieteikšana novada skolas 1.klasē.

Populārākie klātienes pakalpojumi bija nekustamā īpašuma nodokļa apmaksa, Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes izgatavošana, ielu tirdzniecības atļaujas saņemšana, kā arī deklarētās dzīvesvietas reģistrēšana vai anulēšana.

Lai paplašinātu Siguldas novada iedzīvotājiem pieejamo pakalpojumu klāstu, no pagājušā gada jūnija katru trešdienu Pakalpojumu centrā klientus pieņem Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbinieki, kuru pakalpojumus pusgada laikā izmantojuši 1723 iedzīvotāji. Biežāk izmantotais pakalpojums ir personu apliecinošu dokumentu saņemšana. Savukārt kopš 2017.gada rudens Pakalpojumu centra darbinieki sniedz arī noteiktus Valsts ieņēmumu dienesta pakalpojumus: pieņem gada ienākumu deklarācijas, iesniegumus par elektroniskajām algas nodokļu grāmatiņām un iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu reģistrēšanu vai anulēšanu, kā arī sniedz atbalstu darbam ar elektroniskās deklarēšanās sistēmu.

Pakalpojumu centra darba laiks otrdienās, trešdienās un piektdienās ir no plkst.8.00 līdz 17.00, pirmdienās un ceturtdienās līdz plkst.18.00. Apmeklētāju ērtībām Pakalpojumu centrā pašvaldības pakalpojumi iedzīvotājiem ir pieejami arī sestdienās no plkst.9.00 līdz 12.00. Saziņa ar Pakalpojuma centra darbiniekiem notiek arī, rakstot uz e-pasta adresi pakalpojumucentrs@sigulda.lv vai zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80000388, kurā ārpus Pakalpojumu centra darba laika iespējams atstāt ziņu automātiskajā atbildētājā.


© www.sigulda.lv


Pasākumi