×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-25
Darbu sāk Siguldas Pilsmuižas pasta stacija un papīrmākslas darbnīca

Siguldas pils kompleksā 22.maijā trešo sezonu atklāja papīrmākslas darbnīca „Viktora vēstules”, kura šajā vasarā apmeklētājus aicina apmeklēt Siguldas Pilsmuižas pasta staciju un izstādi „Siguldas vēsture pastkartēs”. Papīrmākslas darbnīcas apmeklētāji varēs iegādāties papīrmākslas izstrādājumus, piedalīties papīrmākslas darbnīcās, kā arī apskatīt mākslinieces Zinaīdas Ceskes gleznas. Par godu Siguldas Pilsmuižas pasta stacijas atvēršanai izdota īpaša papīrmākslas darbnīcas „Viktora vēstules” mīlestības pastmarka, kuras autore ir Siguldas Mākslu skolas pasniedzēja, māksliniece Iveta Bambere.

Papīrmākslas darbnīcas telpās iekārtota vieta vēstuļu rakstīšanai un nosūtīšanai. Turpat  apmeklētājiem būs iespēja rakstīt ar spalvu sveicienus no Siguldas, apgūt kaligrāfiju, iesmaržināt un apzīmogot sūtījumus.  Blakus rakstīšanas galdam ir pieejama pastkaste, kurā vēstules iemest nosūtīšanai. Papīrmākslas darbnīcas „Viktora vēstules” pārstāve Ieva Vītola norāda, ka pastkaste pildīs savas tiešās funkcijas, jo darba dienas beigās tās saturs tiks nogādāts „Latvijas Pasta” Siguldas nodaļai, no kuras sūtījumi tālāk sasniegs savus adresātus gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Papīrmākslas darbnīcas atklāšanā piedalījās arī „Latvijas Pasta” pārstāve Eva Puriņa, kura pauda prieku par to, ka iedzīvotāji tiek mudināti vēstules rakstīt  ar roku, ne tikai digitāli, kā tas lielākoties notiek mūsdienās ar epastu vai īsziņu starpniecību.

Ieva Vītola, jautāta par to, kā radusies ideja par papīrmākslas darbnīcu, atbildēja: „Sigulda ir mīlestības pilsēta. Mēs šo statusu gribam popularizēt. Siguldā visiem labi zināma ir leģenda par Turaidas Rozi. Viņas mīļotais, Viktors, kurš kādreiz Siguldas muižā bija dārznieks, rakstīja viņai mīlestības vēstules. Līdz ar to vēstules, rokraksti, mīlestība un romantika ir mūsu darbnīcas atslēgas vārdi, kas rosināja pasta stacijas ideju un tālāko izveidi.”

Šajā sezonā papīrmākslas darbnīcas „Viktora vēstules” apmeklētāji varēs aplūkot arī nelielu  izstādi, kas vēsta par Siguldas pils un muižas vēsturi. Māksliniece Zinaīda Ceske izstādes vizualizācijai ir izvēlējusies pastkartes formātu, ar kura starpniecību  atspoguļot dažādus vēstures notikumus un personāžus Siguldā.  Turklāt papīrmākslas darbnīcas saimniecēm ir iecere visas sezonas garumā veidot jaunu, papildinošu izstādes eksponātu – “Siguldiešu vēstures grāmatu”, kurā novada iedzīvotāji varēs  ieliet papīrā sev svarīgus notikumus, vietas, stāstus, saistītus ar neseno pagātni un vēsturi, kura tiek veidota ik dienu un caur ikvienu Siguldā.

Papīrmākslas galerija „Viktora vēstules” apmeklētājiem būs atvērta līdz pat rudenim, katru dienu no otrdienas līdz svētdienai.
    
Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Kultūras pārvaldes praktikants
Matīss Kleinbergs

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi