×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 20. maijs
Šodien sveicam: Venta, Salvis, Selva
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-10
Siguldas novada skolas iekļūst “Čē Čē Čempionāts” finālā

Eiropas lielākajā skolu klašu saliedēšanas festivāla “Čē Čē Čempionāts” finālā, kas no 16. līdz 18. maijam notiks Bauskā, ir iekļuvušas 480 klases no visas Latvijas – visvairāk no Siguldas Valsts ģimnāzijas (14 klases), Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas (12 klases), Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas (12 klases), Bauskas Valsts ģimnāzijas (11 klases) un Ogres Centra pamatskolas (10 klases). Starp finālistiem arī Siguldas pilsētas vidusskola, Mālpils vidusskola un Siguldas 1. pamatskola. Ar visu fināla dalībnieku sarakstu var iepazīties šeit

Pusfināla laikā klasēm bija jāpaveic četri uzdevumi. “Tele2” uzdevuma ietvaros skolēni ar digitāla konstruktora palīdzību veidoja savas klases karogus, atainojot klases vērtības un mērķus. Finālā iekļuvušās klases savus karogus saņems ierodoties uz finālu klātienē. Uzdevumā “Izšķiro pasauli” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” skolēni radīja video, kurā viņi izvērtēja atkritumu šķirošanas iespējas tuvējā apkaimē un noteica ieviešamos uzlabojumus, piemēram, ļoti daudz klašu devās pie jaunākajām klasēm un izglītoja bērnus prezentāciju veidā, izmantojot pašizgatavotas galda spēles, rīkojot konkursus un šķirošanas stafetes ar balvām. Skolās, kurās atkritumu šķirošana notiek minimāli, skolēniem bija divu veidu pieejas. Kamēr vieni rakstīja iesniegumus direktoram vai rakstīja projektus, citi rīkojās, ieviešot vienkāršas kartona kastes, kuras pašu spēkiem izdekorēja.

Uzdevumā “Elektrodrošība skaidra kā bilde” sadarbībā ar “Sadales tīkls” klases, izmantojot mākslīgā intelekta rīku palīdzību, radīja unikālas vizualizācijas par kādu no tēmām: elektrodrošība sadzīvē, elektrodrošība apkārtējā vidē, elektrodrošība un ūdens. Skolēni gan apguva un atkārtoja elektrodrošības noteikumus, gan apguva mākslīgā intelekta rīku iespējas. Tāpat skolēni “SEB bankas” uzdevuma ietvaros veidoja ziņu sižetus “Kā pasargāt tuviniekus no krāpšanas”, kuru mērķis bija informēt tuviniekus par krāpšanas veidiem internetā un padomāt par to, kā ar šo ziņu sasniegt seniorus. Skolēni bija pacentušies gan izprast izplatītākos krāpšanas veidus, gan radīt interesantus video sižetus. Lai informētu tuviniekus, skolēni radītos video rādīja un skaidroja senioriem gan mājās, gan rīkoja īpašas, tematiskas vecvecāku sapulces attālinātajās video platformās.

“Čē Čē Čempionāts”, kuru rīko “Tele2”, ir kļuvis par ilglaicīgāko skolēnu tradīciju Latvijā. Šogad Čempionātu atbalsta Bauskas novada pašvaldība, AS SEB banka, AS Sadales tīkls, Elektrum jauniešu izglītības projekts “FIZMIX.lv”, Latvijas Zaļais punkts, zīmoli “Super Manki”, “M&M’s” un “Orbit”. “Čē Čē Čempionāta” Fināla norisi ar savām aktivitātēm papildinās Latvijas Nacionālā Aizsardzības akadēmija un Zemessardzes 53. kājnieku bataljons, Valsts policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, biedrība “Papardes zieds” u.c.


© www.sigulda.lv


Pasākumi