×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 20. maijs
Šodien sveicam: Venta, Salvis, Selva
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-10
Šonedēļ Siguldas novadā: MTB velomaratons, “Vizbulītes” dižkoncerts, Uzņēmēju forums un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadniekiem un viesiem būs iespēja baudīt daudzveidīgu kultūras un sporta piedāvājumu. Notiks vairākas aizraujošas sporta sacensības, tai skaitā MTB kalnu divriteņu maratons, peldēšanas sacensības “S!-Peld”, novusa, galda hokeja un disku golfa sacensības. Līdztekus novadā norisināsies Mātes dienai veltīti pasākumi, deju kolektīva “Vizbulīte” 60 gadu jubilejas dižkoncerts, “Plostnieku nakts Siguldā”, radošas darbnīcas un lasītveicināšanas pasākumi ģimenēm ar bērniem un citi aizraujoši notikumi. Krāšņajā un emocijām bagātajā nedēļas nogalē Siguldas novada Uzņēmēju forumā vienkopus tiksies novada komersanti; pasākumā tiks godināti “Siguldas novada Uzņēmēju gada balvas 2023” laureāti.

Piektdien, 10. maijā

Plkst. 10.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies “Siguldas novada Uzņēmēju forums”. Tajā uzstāsies dažādu jomu profesionāļi – Edvards Kušners (Latvijas Bankas Ilgtspējas virziena vadītājs), Uldis Biķis (AS “Latvijas Finieris” padomes priekšsēdētājs), Ketija Krama-Buldere (SIA “KVIST” ģenerāldirektore), Ilze Palmaha (SIA “Mastermind Events” un Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācijas valdes locekle) un citi biznesa vides eksperti. Foruma programma skatāma šeit. Foruma laikā tiks sveikti arī “Siguldas novada Uzņēmēju gada balvas 2023” laureāti, jau divpadsmito reizi godinot Siguldas novada uzņēmējus desmit dažādās nominācijās. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks lasītveicināšanas programmas “La(p)sa” nodarbības Siguldas pirmsskolas izglītības iestāžu grupām ar iepriekšēju pieteikšanos.

Plkst. 16.00 Inčukalna Sporta centrā novada senioriem notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība.

Plkst. 16.30 Siguldas Sporta centrā norisināsies peldēšanas sacensību “S!-Peld 2024” 1. posms. Dalībnieki var reģistrēties sacensībām arī uz vietas sacensību dienā līdz plkst. 15.00 Siguldas Sporta centra kasē. Reģistrējoties un apmaksājot dalību tiešsaistē, dalības maksa jauniešiem un pieaugušajiem – 7 eiro, skolēniem – 5 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem – 4 eiro.Uzrādot “S! Kartes” kartes numuru tiešsaistē, dalības maksai tiek piešķirta 10 % atlaide. Plašāka informācija.

Plkst. 17.45 Mālpils Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

Plkst. 18.00 Turaidas muzejrezervāta Baznīckalnā būs iespēja baudīt Turaidas Rozei veltītu koncertu “Pieskarties mīlestībai. Aizmīlestība”. Šajā dienā Maijām, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, ieeja Turaidas muzejrezervātā ir bez maksas. Ieejas maksa koncertā ir ieejas biļete muzejrezervātā. Plašāka informācija.

Plkst. 18.00 Mālpils Kultūras centra lielajā zālē notiks Mātes dienas koncerts. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 19.00 sporta laukumā Peltēs, Siguldā, norisināsies ceļojošā cirka “Leo” izrāde, kurā būs iespēja vērot modernus, laikmetīgus priekšnesumus akrobātu, ekvilibristu, atlētu, gaisa vingrotāju un klaunu izpildījumā. Izrādes ilgums ir aptuveni divas stundas (ar starpbrīdi). Biļešu cenas – no 15 līdz 25 eiro pieaugušajiem (12+ gadi). Bērniem līdz divu gadu vecumam (ieskaitot) bez atsevišķas sēdvietas – ieeja ir bez maksas; bērniem no 3 līdz 11 gadiem (ieskaitot) – 15 un 20 eiro; personām ar īpašām vajadzībām – 15 un 20 eiro. Uzrādot Goda ģimenes apliecības “3+ karte”, tiek piemērota 20 % atlaide. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Biļetes varēs iegādāties arī cirka kasē.

Plkst. 21.00 Gaujas krastā pie Siguldas pilsētas pludmales notiks “Plostnieku nakts Siguldā”. Plostos sapītie baļķi tiks pludināti no Gaujas augšgala līdz pat Carnikavai. Jau no plkst. 21.00 apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt žonglēšanu uz viena baļķa un plostu vadīšanu Gaujā. Nedaudz vēlāk Gaujas dziesmas varēs skandināt kopā ar folkloras kopu “Putni”, bet plkst. 22.30 klausīties vīru grupas “Vilki” koncertu. Ap pusnakti – baskāju dejas smiltīs akordeonista Andra Muižnieka muzikālajā ietērpā. Būs iespēja arī izmēģināt Gaujas plostnieku amata prasmes, pašiem veidot plosta maketu, apskatīties ekspozīciju “Gaujas plostnieka stāsts”, kā arī baudīt Plostnieku zupu. Ieejas maksa: pieaugušajiem – 2,50 eiro, skolēniem, studentiem un senioriem – 1,50 eiro. Biļetes varēs iegādāties kasē pie ieejas. Apmeklētāji aicināti padomāt par savu sēžamo un piemērotu apģērbu.

 

Sestdien, 11. maijā

No plkst. 8.00 līdz 15.00 pie Krimuldas Tautas nama notiks pavasara gadatirgus. Papildu informāciju var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 27737303 (Līvija Ustupa) vai rakstot uz e-pasta adresi livija.ustupa@sigulda.lv.

No plkst. 9.00 līdz 16.00 Lēdurgas dendroparkā notiks Siguldas kauss disku golfā.

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā norisināsies Dubultspēļu čempionāta fināls novusā (3. posms).

Plkst. 10.00 Inčukalna Sporta centrā notiks Latvijas kausa izcīņas finālposms un Latvijas Amatieru līgas finālposms galda hokejā. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies Pūčulēnu skolas 2. nodarbība. Lasīšanas veicināšanas projekts 3– 4 gadus veciem bērniem uzrunā un iesaista lasīšanā ģimenes, rūpējas par pirmsskolas vecuma bērnu lasītprieku. Papildus informāciju var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 29387505 vai rakstot uz e-pasta adresi bernu.biblioteka@sigulda.lv.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība cilvēkiem ar invaliditāti.

Plkst. 11.00 Krimuldas Tautas namā norisināsies Tautas nama bērnu amatierkolektīvu koncerts “Uzsmaidam pavasarim”. Ieeja – bez maksas.

No plkst. 11.00 līdz 14.00 kultūras centrā “Siguldas devons” bērni un jaunieši aicināti uz radošo darbnīcu kopā ar mākslinieci Līgu Spundi. Darbnīcā bērni veidos nelielus objektus – priekšmetus no dažādiem materiāliem (metāla stieplītēm, aplikāciju papīriem, švammītēm u.c.), iedvesmojoties gan no izstādē redzamajiem darbiem, gan domājot par Māmiņdienu. Katrs darbs tiks iemūžināts fotogrāfijā un katrs no mazajiem māksliniekiem savu radīto priekšmetu varēs ņemt uz mājām, uzdāvināt mammai vai atstāt kā piemiņu no pasākuma. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks Ģimenes dienas pasākumi – lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” noslēgums ar rakstnieci Luīzi Pastori un “Stāstu stāsts” nodarbība. Dalība – bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Inčukalna kopienas centrā “Vecais pasts” interesenti aicināti uz tikšanos ar literatūrzinātnieci Zitu Kārklu cikla “Rīts ar literatūrzinātnieku” ietvaros. Pasākumā būs iespēja klausīties priekšlasījumu ““Jaunās dusmīgās meitenes”: sieviešu literārā tradīcija un kultūras normu izaicināšana 1980. gadu prozā”. Dalība – bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Anšlava Eglīša ekspozīcijā notiks tikšanās ar apgāda “Neputns” pārstāvjiem un Laimoni Osi. Bibliofila un grāmatu kolekcionāra Laimoņa Oša desmitgadēm ilgusī interese par leģendārās izdevniecības “Zelta Ābele” dibinātāja Miķeļa Goppera dzīvi ir īstenojusies apjomīgā monogrāfijā un izsmeļošā izdevniecības izdoto grāmatu katalogā. Ir tapis 2 sējumu izdevums: monogrāfija par Miķeļa Goppera dzīvi un darbību, kā arī izdevniecības “Zelta Ābele” bibliogrāfisks izdevumu katalogs, kas bagātīgi ilustrēts, sniedzot visaptverošu ieskatu izdevniecības estētiskajās kvalitātēs. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas nodarbība jauniešiem ar Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta atzinumu. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 13.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks Māmiņdienas radošā darbnīca “Apsveikums māmiņai”.

Plkst. 14.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies Andra Samta grāmatas “Fabuļi” atvēršanas pasākums. Tajā piedalīsies arī literatūrzinātnieks, emeritētais profesors Viesturs Vecgrāvis, kurš ir rakstījis šīs grāmatas komentāru. Plašāka informācija.

Plkst. 15.00 un plkst. 18.00 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks deju grupas “A-Zarts” koncerts – deju izrāde “Ceļojums”. Izrādē varēs vērot stāstu par četrām draudzenēm, kas nolēmušas doties ceļojumā. Ar ko tas parasti sākas un ar ko beidzas? Rūpīgi salocītas drēbītes, salecam mašīnā un laižam. Bet, kas tad tas? Pingvīni? Odi? Zagļi? Biļetes cena – no 4 līdz 8 eiro. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī tiešsaistē.

Plkst. 15.00 sporta laukumā Peltēs, Siguldā, norisināsies ceļojošā cirka “Leo” izrāde.

Plkst. 16.00 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks deju kolektīva “Vizbulīte” dejotāju 60 gadu jubilejas dižkoncerts “Mans laiks”. Koncertā piedalīsies aptuveni 200 bijušie bērnu un jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” dejotāji. Uz skatuves būs iespēja redzēt astoņus dejotāju sastāvus – sākot no tiem, kas “Vizbulītes” dibinātājas Dainas Štālas vadībā deju soļus sākuši apgūt no 1970. gada un no 2006. gada to turpinājuši darīt Indras Ozoliņas iedvesmoti, līdz pat tiem, kas “Vizbulītes” rindās ir vēl šobrīd. Biļetes cena – 10 eiro.Ar “S! Karti” iepriekšpārdošanā 20 % atlaide, daudzbērnu ģimenēm 40 % atlaide. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Biļešu tirdzniecība koncerta norises vietā un ieeja Siguldas pilsdrupu estrādē koncerta apmeklētājiem – pasākuma dienā no plkst. 15.00. Koncerts vienā daļā, sēdvietas estrādē nav numurētas.

Plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” būs iespēja baudīt Valmieras Drāmas teātra izrādi “Kam bail no Virdžīnijas Vulfas”. Biļetes cena – no 18 līdz 25 eiro,ar “S! Karti” iepriekšpārdošanā 20 % atlaide, daudzbērnu ģimenēm 40 % atlaide.  Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

 

Svētdien, 12. maijā

No plkst. 9.00 Siguldā un apkārtnē notiks “Latvijas valsts mežu” kalnu divriteņu maratona 2. posms. Ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam ir iespēja izvēlēties starp “Toyota Gravel” distanci (74,12 kilometri), “Lielbāta” MTB distanci (37,06 kilometri) un “Mammadaba” MTB distanci (19,06 kilometri). Tikmēr jaunākie sacensību dalībnieki varēs piedalīties “Maxima” bērnu braucienos. Sacensību programma skatāma šeit. Sacensību laikā plānoti satiksmes ierobežojumi.

Plkst. 9.00 Lēdurgas dendroparkā norisināsies Latvijas čempionāts disku golfā – 2. posms.

No plkst. 10.00 līdz 13.00 Mālpilī notiks arī tradicionālais mājražotāju un amatnieku tirgus. Vienlaicīgi, papildinot mājražotāju tirgu, norisināsies arī pavasara gadatirgus.

Plkst. 11.00 Inčukalna Tautas namā norisināsies Mātes dienas koncerts “Paldies, saku māmiņai”. Koncerts ir Inčukalna bērnu un jauniešu apsveikums visām māmiņām. Tajā piedalīsies: deju grupa “Born to dance”, pirmsskolas izglītības iestāde ”Minka”, Inčukalna pamatskola, Inčukalna Mūzikas un mākslas skola, deju kolektīvs “Minkāms”. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 13.00 sporta laukumā Peltēs, Siguldā, norisināsies ceļojošā cirka “Leo” izrāde.

Plkst. 12.30 pie Siguldas Evaņģēliski luteriskās baznīcas  notiks atjaunotās piemiņas plāksnes atklāšana brīvības cīņās kritušajiem karavīriem. Plašāka informācija.

 

Izstādes

  • Allažu bibliotēkā – Ainas Tobes akvareļu ceļojošā izstāde “Latviešu ābece. Pavasaris”.
  • Inčukalna Tautas namā – Inčukalna Mākslinieku kopas izstāde “Otas trajektorija 2024”.
  • Jūdažu bibliotēkā un sabiedriskajā centrā – keramikas studijas “Māl-pils” un tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” darbu izstādes “Experiments”.
  • Koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā – jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” 60 gadu jubilejas izstāde “Katram savs laiks”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” – Izstāde “Lai būtu, mums jāsaprot upe”; mākslinieku – Ināras un Ulda Liepas – Imanta Ziedoņa krāsaino pasaku telpiskās ilustrācijas dizaina ekspozīcija.
  • Lēdurgas bibliotēkā – izglītojoša, interaktīva spēle bērniem “Latvijas daba. Putni”.
  • Lēdurgas Kultūras namā – Inas Vasiļjevas izstāde “Bez nosaukumiem”; Harija Jākobsona personālizstāde “Dzintara ceļš”.
  • Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis” – Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde “PA-VA-SA-RĪ”.
  • Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē – Emmas Sofias izstāde “Emma Sofia. Pūkainie nesmukumi”.
  • Siguldas Jaunās pils salonā – Mareka Gurecka izstāde “Nospiedumi”. Ieejas maksa iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā, apmeklētājiem ar“S! Karti” tiek piemērota atlaide.
  • Siguldas novada bibliotēkā – Mākslas studijas “Art Studio Peahen” gleznošanas grupas izstāde “Plaukums”; “Pavasara izlaušanās spēle bibliotēkā” sākumskolas vecuma bērniem; spēle “Meklējam kukaiņus un citas sīkbūtnes bibliotēkā” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem; Latvijas Mākslas akadēmijas Grafiķu kalendāra izstāde.
  • Siguldas pagasta bibliotēkā – Maijas Druvas fotoizstāde “DABA. MIERS. ŪDENS.”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi