×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 21. maijs
Šodien sveicam: Ernestīne, Ingmārs, Akvelīna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-09
Bērnudārzā “Ieviņa” šopavasar praksi veic studente no Vācijas

Siguldas pirmsskolas izglītības iestādē “Ieviņa” “Dzērvenīšu” grupā no 15. aprīļa līdz 26. maijam Erasmus + projekta ietvaros praksi veic Vācijas pilsētas Sykes arodskolas audzēkne, topošā bērnudārza audzinātāja Kima Eikhorsta (Kim Eickhorst).

Pirmsskolas izglītības iestāde “Ieviņa” praktikantus no Vācijas uzņem vairāk nekā 10 gadus. Vienlaicīgi prakse notiek arī citās Eiropas valstīs, bet Kima ir izvēlējusies Latviju, jo ir saņēmusi pozitīvas atsauksmes no iepriekšējiem praktikantiem, kas radīja interesi pašai iepazīt Latviju.

 

Prakses uzdevumi ir:

  • iepazīt un izzināt audzināšanas stilu un izglītības sistēmu;
  • iepazīt kultūru un cilvēkus;
  • apmeklēt nozīmīgākās vietas;
  • izveidot prezentāciju par pirmsskolas izglītības iestādi “Ieviņa”, Siguldu un Latviju.

“Dzērvenīšu” grupas skolotājas Linda un Santa ievēroja, ka bērni ļoti ātri atrod kontaktu ar Kimu, ņem pie rokas, iesaista rotaļās, lūdz palīdzību, samīļo un cenšas sarunāties angliski. Arī pašām bērnudārza skolotājām šī ir laba iespēja atsvaidzināt angļu valodas prasmes, reizēm sarunas notiek pat trīs valodās – latviešu, vācu un angļu; tā notiek savstarpējā pieredzes apmaiņa.

Kima ir komunikabla, ātri ir iejutusies jaunajā vidē un ar interesi iesaistās grupā notiekošajās aktivitātēs. Viņa pozitīvi vērtē pirmsskolas izglītības iestādes skolotāju radošumu un atdevi ikdienas darbā ar bērniem, kā arī to, ka bērniem ir atsevišķas sporta un mūzikas nodarbības un pēcpusdienās pulciņos ir iespēja apgūt angļu valodu, darboties ar Lego robotiem un dejot. Brīvajā laikā Kima apmeklē ievērojamākās vietas Siguldā un Rīgā. Latvijā pavadītais laiks Kimai ir interesants un patīkamu pārsteigumu pilns.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas pirmsskolas izglītības iestādes “Ieviņa” vadītāja
Maira Gavare


© www.sigulda.lv


Pasākumi