×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 21. maijs
Šodien sveicam: Ernestīne, Ingmārs, Akvelīna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-09
Maija vidū sāksies Lēdurgas–Inciema autoceļa pārbūve

Ceļa posms Inciems–Lēdurga (V81) ir bijis aktuāls jau kopš 2009. gada, kad par šī posma remontdarbiem tika uzsāktas sarunas. Attiecīgajā posmā maija vidū tiks uzsākta grants seguma divkārtu virsmas apstrāde.

Darbi notiks no 0. līdz 11,43. kilometram, izņemot asfaltētos posmus Lēdurgā un pie krustojuma ar Valmieras šoseju (A3), kur esošajam segumam atjaunos dilumkārtu. Darbu veikšanas gaitā vispirms visā posmā uzlabos ūdens atvadi no ceļa – noņems nomaļu apaugumu, tīrīs un raks grāvjus, atjaunos caurtekas. Ceļa nodalījumu joslu atbrīvos no krūmiem, atsevišķās vietās apzāģēs zarus kokiem, veidojot vainagus tā, lai zari neatrastos satiksmes telpā. Pie Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas demontēs veco un izbūvēs jaunu ātruma slāpēšanas valni, atjaunos tiltu pār Aģes upi, nomainīs nolietotās ceļazīmes. Darbus plānots pabeigt šī gada rudenī. Tos veiks SIA “Limbažu ceļi” par līgumcenu 1 458 452,93 eiro (ar PVN), būvuzraudzību nodrošinās AS “Ceļuprojekts”. Darbi tiek finansēti no valsts budžeta.

Lēdurgā paredzēta arī asfaltbetona seguma vienkārtas virsmas apstrāde autoceļam V128 (no 13,35. līdz 14,1. kilometram). Iepirkums tiks izsludināts tuvākajā laikā.

Šogad valsts ceļu tīklā plānota arī asfaltbetona seguma pārbūve Ausekļa–Raiņa ielas posmā P8 (no 12,5. līdz 13,96. kilometram) Siguldā. Maijā notiek iepirkuma atvēršana un sāksies vērtēšanas periods. Būvdarbus paredzēts uzsākt augustā, aicinām sekot līdzi informācijai.

Plašāk ar remontdarbiem Siguldas novadā un citviet var iepazīties VSIA “Latvijas Valsts ceļi” publicētajā kartē šeit.

Valsts autoceļu būvdarbu plānošana notiek atbilstoši Valsts galveno autoceļu attīstības stratēģijai 2020–2040, Valsts reģionālo un vietējo autoceļu būvniecības stratēģijai 2027, kā arī Investīciju programmai autoceļu attīstībai administratīvi teritoriālās reformas kontekstā.  Stratēģijas tiek realizētas ar vidējā termiņa budžetam pakārtotajām trīs gadu būvdarbu programmām. “Latvijas Valsts ceļu” inženieri katru gadu izstrādā autoceļu rekonstrukcijas un atjaunošanas trīs gadu programmas, kuras tiek secīgi pārskatītas un koriģētas atbilstoši reālajai situācijai un pieejamajam finansējumam. Kopš pagājušā gadsimta 90. gadu sākuma valsts autoceļi ir uzturēti nepietiekama finansējuma apstākļos, tāpēc būvdarbi tiek veikti prioritārā secībā, izvērtējot katra ceļa posma tehniskos kritērijus. Papildu informācija par būvdarbu plānošanu skatāma šeit.

Informācija sagatavota sadarbībā ar VSIA “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļu.


© www.sigulda.lv


Pasākumi