×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2014-09-03
Izpostīta vēsturiska skatu vieta Siguldā - Ķeizarskats

Šī gada 1.septembrī Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki, apsekojot vēsturisko skatu vietu – Ķeizarskatu, kas atrodas Siguldā (Kaķīškalnā), konstatējuši, ka tā ir izpostīta. Skatu vietā iepriekš esošais infrastruktūras objekts – sēnītes formā būvētās nojumes konstrukcijas daļēji sadedzinātas un iegrūstas gravā.

Aprēķināts, ka vandālisma radītie zaudējumi mērāmi 1280 eiro apmērā.

Sēnīte kalpoja kā atpūtas vieta, kur piesēst nogurušajiem ceļotājiem un nesteidzīgi baudīt apkārtnes ainavu un arīdzan kā patveršanās vieta no lietus. Šī skatu vieta jau izsenis ir tūristu vidū ļoti iecienīta un vēsturiski nozīmīga, jo ar to saistās būtiski notikumi Siguldas pilsētas dzīvē.

Dabas aizsardzības pārvalde lūdz atsaukties ikvienu, kam varētu būt kāda informācija par veiktajiem posta darbiem Ķeizarskatā, zvanot uz Dabas aizsardzības pārvaldes tālruni 67509545.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Līviņa
Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas izglītības speciāliste


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Dabas aizsardzības pārvalde
- 2014-09-05 10:36

Labdien! Konkrētā teritorija ir Dabas aizsardzības pārvaldes apsaimniekošanā un Dabas aizsardzības pārvalde arī meklēs iespējas šo lapeni atjaunot. Atjaunošanas darbu izmaksas būs atkarīgas no iesniegto piedāvājumu izcenojumiem. Ja kādam ir patiesa interese atbalstīt Dabas aizsardzības pārvaldes centienus lapeni atjaunot - lūdzam iesniegt savus priekšlikumus e-pastiski - daba@daba.gov.lv.

Laurinjsh
- 2014-09-05 09:16

piem., Šveicē, kur ir sakopts, iekārtots kāds dabas stūris - ir pielikta plāksnīte, kas to ir veicis - bieži tās ir iedzīvotāju biedrības, tūrisma industriju biedrības, kas savāc naudiņu un sakārto vidi. Man ļoti gribētos, lai arī Latvijā būtu šāda prakse. Varētu tak savākties viesnīcu īpašnieki, samesties un sataisīt, piemēram, bebru taku :) un tas nemaksā miljonus. Cik tas būtu skaisti, ja arī vietējie rūpētos par apkārtējo vidi mazliet tālāk par savu pagalmu. Bet diemžēl lielākā daļa uzskata, ka par visu jau ir samaksāts un tā nav viņu darīšana. Vai Daps/ Gnp atbalstītu šādus projektiņus?

EgilsK
- 2014-09-04 21:08

Dodiet ziņu, es atjaunošu par 1199.99 eur.Nu gan tur zelta talanti strādā...

Atbilde: EgilsK
cirliitis
- 2014-09-05 09:05

Cienījamais EgilsK ironija te ir pilnīgi nevietā. Ja Jums liekas, ka viens tūkstotis ar kapeikām par šīs vietas sakopšanu un atjaunošanu līdz iepriekšējam izskatam ir daudz, tad rodas iespaids, ka nekad un neko pats neesat būvējis. Vai arī saviem "būvdarbiem" pieaicināt nodokļu nemaksātājus, kreisos haltūristus vai vispār bomžus pa pāris pudelēm. Pašvaldība šādus "priekus" nevar atļauties, pašvaldībai šādiem darbiem jāpieaicina sertificēti nodokļumaksātāji, kas rūpējas par darba drošību utt. tāpēc izmaksas ir tādas kā ir, bet nebūt ne pārmēru lielas.

leons
- 2014-09-04 12:11

sūds par naudu,bet nepatīkams fakts ka manā pilsētā dzivo tādi izdzimteņi,kājas no pakaļas tādiem izraut.....

Pasākumi