×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 29. septembris
Šodien sveicam: Miķelis, Mikus, Miks, Mihails
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-08-22
22. augusta pašvaldības domes sēdes svarīgākie lēmumi

Ceturtdien, 22. augustā, norisinājās Siguldas novada pašvaldības domes sēde, kurā izskatīti 64 lēmumprojekti; būtiskākie no pieņemtajiem lēmumiem apkopoti šajā rakstā. Plašāka informācija par sēdes norisi un lēmumiem pieejama pašvaldības tīmekļa vietnes sadaļā “Domes sēdes”.

Nākamā domes sēde norisināsies septembrī. Domes sēdes norisei varēs sekot līdzi arī tiešraidē pašvaldības tīmekļa vietnē, kā arī sociālo tīklu vietnē Facebook.

 

 

  • Izvērtējot kolektīvo iesniegumu “Turpināt iekļaujošu izglītību Mores pamatskolā”, nolemts, ka 2024./2025. mācību gadā Mores pamatskolā speciālās izglītības programmas tiks īstenotas gan speciālās izglītības klasēs, gan iekļaujoši atbilstoši ārējo normatīvo aktu prasībām: vispārējās pamatizglītības programmas 1.–9. klasei, pamatizglītības pakāpē; vispārējā pirmsskolas izglītības programma; speciālās izglītības programmas izglītojamiem: ar mācīšanās traucējumiem, pamatizglītības pakāpē; ar garīgās veselības traucējumiem, pamatizglītības pakāpē; ar garīgās attīstības traucējumiem, pirmsskolas un pamatizglītības pakāpē; ar smagiem garīgās attīstības vai vairākiem smagiem garīgās attīstības traucējumiem, pirmsskolas un pamatizglītības pakāpē un ar smagiem garīgās attīstības vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem pirmsskolas vecuma izglītojamajiem un izglītojamajiem no 1. līdz 9. klasei.
  • Izvērtējot kolektīvo iesniegumu “Par Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas un esošās izglītības pakāpes saglabāšanu”, nolemts sniegt atbildi par to, ka 2024./2025. mācību gadā Lēdurgas Garlība Merķeļa pamatskola turpinās īstenot pirmsskolas, pamatizglītības programmas un licencētās speciālās izglītības programmas.
  • Atbalstīta Voldemāra Cērpa iecelšanu sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Siltums KIM” valdes locekļa amatā ar termiņu uz pieciem gadiem, pēc SIA “Siltums KIM” dalībnieku sapulcē lēmuma par Voldemāra Cērpa iecelšanu kapitālsabiedrības valdes locekļa amatā.
  • Apstiprināta kopējās kurināmās biomasas novietnes būvniecība Enerģētikas ielā 7, Mālpilī (blakus Mālpils katlu mājai) ar izmaksām 106 560,87 eiro apmērā (bez PVN), tādējādi ieguldot SIA “Siltums KIM” budžetā piešķirto finansējumu 74 000 eiro apmērā pamatkapitāla palielināšanai, pretī saņemot attiecīgu jaunu daļu skaitu.
  • Apstiprināti pašvaldības domes saistošos noteikumi:
    • “Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2024. gada 15. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 “Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Siguldas novadā””;
    • “Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2024. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 1 “Par statusa “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni”””;
    • “Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 13 “Siguldas novada pašvaldības līdzdalības budžeta nolikums””;
    • “Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 14. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 17 “Par nodevu par izklaidējoša rakstura pasākuma rīkošanu publiskā vietā Siguldas novadā””;
    • “Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 14. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 20 “Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Siguldas novada lauku un ciemu teritorijās””;
    • “Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 20. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 10 “Saistošie noteikumi par Siguldas novada teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu””.
  • Apstiprināts pašvaldības domes iekšējais normatīvais akts “Siguldas novada pašvaldības Pedagoģiski medicīniskās komisijas nolikums”.
  • Veikti grozījumi Siguldas novada Bāriņtiesas, Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta, Siguldas novada bibliotēkas, Siguldas novada pašvaldības Sociālās aprūpes centra, Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļa un Siguldas novada Kultūras un tūrisma centra, Mālpils dienesta viesnīcas, Siguldas novada Izglītības un sporta pārvaldes, Siguldas novada pašvaldības centrālā pārvaldes nolikumā.
  • Apstiprināti pašvaldības domes iekšējie noteikumi “Siguldas novada pašvaldības brīvpieejas sporta un bērnu rotaļu laukumu izmatošanas kārtības noteikumi”, nosakot izmantošanas un lietošanas kārtību, kāda jāievēro pašvaldības teritorijā esošajos un pašvaldībai piederošajos brīvpieejas sporta laukumos, brīvpieejas bērnu rotaļu laukumos, skeitparkos/velotrasēs un to piegulošajās teritorijās, kā arī to lietotāju un jebkuru apmeklētāju tiesības un pienākumus.
  • Veikti grozījumi pašvaldības domes 2024. gada 15. februāra lēmumā “Par Siguldas novada pašvaldības iestāžu amatu sarakstu un amatu klasifikācijas apstiprināšanu”.
  • Atbrīvot Jeļenu Zarandiju no pašvaldības izpilddirektora amata, nosakot, ka pēdējā darba diena ir 6. septembris.
  • Atbrīvot Andi Ozoliņu no Siguldas novada pašvaldības izpilddirektora vietnieka saimnieciskos jautājumos amata un Diānu Vītolu no Siguldas novada pašvaldības izpilddirektora vietnieka klientu apkalpošanas jautājumos amata, nosakot, ka pēdējā darba diena ir 30. augusts. Savukārt Sandru Tukišu no pašvaldības izpilddirektora vietnieka izglītības, kultūras un sporta jautājumos amata, nosakot, ka pēdējā darba diena ir 6. septembrim. Ņemot vērā saņemto Izglītības un sporta pārvaldes vadītājas Sigitas Upmales iesniegumu, kurā ietverts lūgums izbeigt darba tiesiskās attiecības 30. augustā, nolemts iecelt izpilddirektora vietnieci izglītības, kultūras un sporta jautājumos Sandru Tukišu par Izglītības un sporta pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāju no 2. līdz 30. septembrim.
  • Veiktas izmaiņas Apbalvojumu komisijas, Civilās aizsardzības komisijas, Iepirkumu komisijas. Koncesiju uzraudzības komisijas, Publisku izklaides un svētku pasākumu iesniegumu izskatīšanas komisijas, Medību koordinācijas komisijas, Siguldas novada pašvaldības izglītības iestāžu telpu iznomāšanas komisijas un Siguldas novada pašvaldības nometņu projektu konkursa vērtēšanas komisijas sastāvā. 
  • Atbalstīta Lēdurgas jauniešu deju kolektīva ”Lauga” nosaukumu maiņa – jauniešu deju kolektīvu “Mudurga”.
  • Veiktas izmaiņas Siguldas novada pašvaldības līdzdalības budžeta projektu ideju konkursa komisijas sastāvā. Vienlaikus noteikts līdzdalības budžeta projektu ideju konkursa norises laiks, kas būs no šā gada 1. oktobra līdz 2025. gada 3. martam.
  • Apstiprināts pašvaldības iestādes Siguldas novada Digitālais centrs nolikums.
  • Atbalstīts nodot atsavināšanai un apstiprināti izsoles noteikumi vairākiem pašvaldībai piederošiem nekustamajiem īpašumiem un dzīvokļa īpašumiem. Informācija par izsolēm būs pieejama pašvaldības tīmekļa vietnē.

© www.sigulda.lv


Pasākumi