×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 29. septembris
Šodien sveicam: Miķelis, Mikus, Miks, Mihails
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-08-21
Izsludināts projektu konkurss neformālās izglītības pasākumu rīkošanai Ukrainas bērniem un jauniešiem

Siguldas novada pašvaldība līdz 30. augustam aicina iesniegt pieteikumus projektu konkursā “Neformālās izglītības pasākumi, tostarp latviešu valodas apguve, Ukrainas bērniem un jauniešiem”. Projekta konkursa mērķis ir sniegt atbalstu neformālās izglītības pasākumu nodrošināšanai, tostarp latviešu valodas apguvei, Ukrainas bērniem un jauniešiem.

Lai pilnvērtīgi un veiksmīgi integrētos un iekļautos Latvijas izglītības sistēmā un kultūrvidē, ir jāapgūst latviešu valodas prasmes. Savukārt, lai mazinātu kara notikumu izraisīto psihoemocionālo spriedzi, kā arī stiprinātu Ukrainas bērnu etnisko identitāti un Latvijā dzīvojošo ukraiņu kopienu, ir būtiski nodrošināt aktivitātes bērnu psihoemocionālās labizjūtas un piederības sekmēšanai.

Atbalsta programmas saturu veido dažādi neformālās izglītības pasākumi, kas ietver daudzveidīgas aktivitātes, uzsvaru liekot uz latviešu valodas apguvi: latviešu valodas prasmju apgūšana un nostiprināšana gan valodas mācīšanas un mācīšanās nodarbībās, gan radošās un integrētās valodas apguves nodarbībās, gan Latvijas dabas un kultūrtelpas iepazīšanā, lai veiksmīgāk iekļautos vietējā kopienā un integrētos Latvijas izglītības sistēmā un sabiedrībā; ukraiņu valodas, tradīciju un kultūras vērtību saglabāšana un praktizēšana, lai mazinātu bērnu un jauniešu psihoemocionālo spriedzi, kā arī lai veidotu un uzturētu ukraiņu kopienu Latvijā. Atbalsta programmas īstenošanai var izmantot dažādas darbības formas, piemēram, valodas mācīšanās nodarbība, neformālās/interešu izglītības nodarbība, radošā darbnīca, saliedēšanās pasākums, ekskursija, iešana dabā, āra aktivitātes, talka, muzeja/kultūras pasākuma apmeklējums u.c.

Atbalsta programmas mērķauditorija ir Ukrainas bērni un jaunieši vecumā no 5 līdz 18 gadiem (ieskaitot). Plānotais iesaistāmo dalībnieku skaits – 35 personas.

Tiek atbalstītas 10 aktivitātes vienam bērnam. Vienas aktivitātes ilgums vismaz 6 stundas, un kopumā vienam bērnam iespējams saņemt 60 stundu atbalstu. Aprēķins veidots, nosakot vienas stundas izmaksas 4,75 eiro jeb 28,50 eiro par vienu aktivitāti, bet katram bērnam pieejamā atbalsta summa ir 285 eiro.

Projektu konkursā var piedalīties jebkura valsts un pašvaldības institūcija, biedrības un nodibinājumi kā arī organizācijas, kas sniedz atbalstu Ukrainas bēgļiem, jaunatnes nevalstiskās organizācijas, bērnu nometņu organizētāji un citas juridiskas personas. Neformālās izglītības pasākumi jāīsteno līdz šī gada 19. novembrim.

Konkursa dokumenti: konkursa nolikums, projekta pieteikums, tāme, dalībnieku saraksta veidlapa, apliecinājums, pārskats par finansējuma izlietojumu. Veidlapas pieejamas arī pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv.

Pretendentam konkursā iesniedzamie dokumenti jāiesniedz Siguldas pilsētas valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Raiņa ielā 3, Siguldā, vai elektroniskā formātā parakstītu ar e-parakstu, sūtot uz e-pasta adresi pasts@sigulda.lv.

Konkursam pieteiktos projektus izvērtēs konkursa vērtēšanas komisija. Lēmumu par atbalstāmajiem projektu pieteikumiem komisija pieņems 5 darbdienu laikā pēc projektu pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām.

Plašāku informāciju iespējams saņemt Siguldas novada pašvaldības Izglītības un sporta pārvaldē, rakstot uz e-pasta adresi izglitiba@sigulda.lv .


© www.sigulda.lv


Pasākumi