×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 29. septembris
Šodien sveicam: Miķelis, Mikus, Miks, Mihails
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-08-08
Satiksmes ministrs vizītē Siguldā pārrunā sabiedriskā transporta, ceļu un mikromobilitātes jautājumus

Ceturtdien, 8. augustā, Siguldas novadā viesojās satiksmes ministrs Kaspars Briškens ar delegāciju, lai pārrunātu aktualitātes transporta un sakaru jomā, tostarp par projekta Stacijas 2.0 attīstību, mikromobilitātes iespējām, ceļu satiksmes drošības uzlabošanu, autoceļu fondu, kā arī par sabiedriskā transporta un pasta pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. 

Vizītes laikā satiksmes ministrs kopā ar padomnieku Edgaru Klētnieku, parlamentāro sekretāru Ģirtu Dubkēviču, ministra padomnieci Gintu Veipu-Kopilovu un Siguldas novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieku Kristapu Zaļo viesojās Inčukalna pagastā, kur apskatīts Inčukalna Kopienas centrs “Vecais pasts”, kā arī dzelzceļa stacija, kur pārrunāti infrastruktūras jautājumi mikromobilitātes nodrošināšanai un vilciena papildreisu nepieciešamība, kā arī Inčukalna stacijas nākotnes perspektīva. Iepazīstot Inčukalna veloinfrastruktūru, ministrs kopā ar pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieku K. Zaļo izbrauca ar velosipēdiem nelielu maršrutu pa Inčukalna pagasta veloceliņiem, diskutējot par velo infrastruktūras izbūves būtiskumu no Inčukalna līdz Sēnītei.

Pēc viesošanās Inčukalnā, viesi kopā ar Siguldas novada pašvaldības priekšsēdētāju Linardu Kumski apskatīja unikālu retro automobiļu un cita veida transporta līdzekļu ekspozīciju “Gaujas Klubā”. Ekspozīcija izveidota, lai izglītotu sabiedrību par kultūrvēsturisko mantojumu. Diskutējot par sabiedriskā transporta tīkla attīstību, ceļu infrastruktūru, koplietošanas transporta tīkla sakārtošanu un pasta nozīmīgumu gan pilsētās, gan pagastos, apskatīts Siguldas pilsētas centrs, dzelzceļa stacija, Pils iela – velo iela, kā arī Latvijas pasta Siguldas nodaļa.

Diskusijas par satiksmes jautājumiem dienas otrā pusē turpinājās Siguldas Jaunajā pilī, kur, pārstāvot savas kompetences jautājumus, piedalījās Siguldas novada Pašvaldības policijas priekšnieks Māris Riekstiņš, pašvaldības vides attīstības plānotāja Zane Gatere, Investīciju nodaļas vadītāja Elīna Vēvere, Transporta būvju nodaļas vadītāja vietnieks Krists Barons, Transporta nodaļas vadītājs Reinis Gustavs Avotiņš, kā arī VSIA “Autotransporta direkcija” valdes loceklis Kristaps Krūmiņš, VSIA “Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis, satiksmes ministra padomnieks Edgars Klētnieks, Sabiedriskā transporta pakalpojumu departamenta direktore Annija Novikova. Diskusijās detalizētāk pārrunāts par jau iepriekš minētajiem sabiedriskā transporta satiksmes uzlabošanas un attīstīšanas projektiem. Tāpat diskutēts jautājums par pasta ēkām – kāpēc tās ir svarīgi saglabāt, nevis likvidēt. “Jaunā stratēģija paredz daudz lielāku pasta nodaļu skaitu, masveida slēgšanas noteikti nav plānotas, bet tas ir arī budžeta jautājums. Pasts – universālā pasta pakalpojuma sniedzējs. Tas, caur ko šobrīd skatāmies, ir izpratne. Prieks, ka sadarbība ir uzlabojusies, un turpināsim sadarbību arī turpmāk,” atzina Satiksmes ministrs K. Briškens.

Turpinot sarunas, atzinīgi novērtēti arī satiksmes drošības risinājumi, īpaši izceļot 30 km/h zonu Siguldas centrā. Pašvaldības policijas priekšnieks Māris Riekstiņš apstiprina, ka attiecīgā satiksmes mierināšanas iecere sevi ir attaisnojusi. Sabiedrībā sākotnēji bija vērojama pretestība, tomēr šobrīd auto vadīšana uz 30 km/h ir pieņemta.

Diskutējot par Lēdurgas–Inciema autoceļa V81 pārbūvi, tika apspriesta kravas transporta satiksme attiecīgajā ceļa posmā, proti, smagās tehnikas intensīva kursēšana šajā posmā nav un nebūs piemērota arī pēc ceļa pārbūves. 

Runājot par sabiedrisko transportu, pašvaldības pārstāvji vienisprātis apstiprina, ka Siguldā ir nepieciešami papildu vilcienu sastāvi – ir jūtams, ka ar vilcienu pārvietojas ne tikai Rīgā strādājošie iedzīvotāji, bet arī studenti. Priekšsēdētāja vietnieks K. Zaļais atklāj, ka mūsu visu kopējais mērķis ir vilcienu izmantot vairāk; no iedzīvotāju puses pieprasījums ir un tas turpina pieaugt. Sarunā puses vienojās, ka Siguldas novada pašvaldības speciālisti apkopos tos “laika logus”, kuros būtu nepieciešami papildu vilcienu sastāvi, lai pēc tam izvērtētu un rastu iespējas šīs vēlmes salāgot ar reālajām iespējām.

Tikšanās noslēgumā priekšsēdētāja vietnieks K. Zaļais kopā ar satiksmes ministru K. Briškenu un viņa padomnieku izbrauca ar velosipēdiem caur Siguldas pils kvartālu pa Gaujas kalnu līdz Turaidas muzejrezervātam. K. Briškens atzinīgi novērtēja šo veloinfrastruktūras posmu, kas līdz ar vērienīgiem Gaujas kalna ceļa pārbūves darbiem tika izbūvēts 2022. gadā. Jāatzīmē, ka šis posms, būs arī daļa no augusta beigās gaidāmā riteņbraukšanas notikuma – Vienības velobrauciena.

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi