×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 29. septembris
Šodien sveicam: Miķelis, Mikus, Miks, Mihails
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-31
Šonedēļ Siguldas novadā: Baznīcu nakts pasākumi, Ziedoņa muzeja sezonas atklāšana un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā, tāpat kā citviet Latvijā, vairāki dievnami un draudzes aicina ikvienu interesentu uz atvērto durvju dienu un Baznīcu nakts aktivitātēm. Brīvdienās vasarīgi, izzinoši un aizrautīgi pasākumi gaidīs tieši ģimenes ar bērniem – Lēdurgas estrādē gan bērni, gan pieaugušie aicināti uz vasaras ieskandināšanas pasākumu ar koncertiem, rotaļām, radošajām darbnīcām un balli dienas noslēgumā. Siguldas novada bibliotēkas āra lasītavā ģimenes ar bērniem varēs izzināt vēsturi un arheoloģiju, bet bibliotēkā jaunajiem lasītājiem norisināsies “Pūčulēnu skola”. Ziedoņa muzejā kopā ar suni Funi notiks vasaras sezonas atklāšanas pasākums, kurā īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem. Tiekamies aizraujošajos pasākumos un vasaras smaržu piepildītajās Siguldas novada dabas takās!

 

Piektdien, 31. maijā

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas vingrošanas nodarbība cilvēkiem ar invaliditāti.

 

Sestdien, 1. jūnijā

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas vingrošanas nodarbība cilvēkiem ar invaliditāti.

Plkst. 10.00 Lēdurgas estrādē gan mazi, gan lieli aicināti uz pasākumu “Ieskandini vasariņu 2024”. Ieeja – bez maksas:

  • plkst. 10.00–11.00 notiks bērnu un jauniešu koncerts “Ieskandini vasariņu”;
  • plkst. 11.00–11.40 būs jautra rotaļu programma bērniem “Diena kūst kā saldējums”;
  • no plkst. 11.40 aktīvie un izzinošie pieturpunkti: radošā darbnīca ar mākslinieci Inu Vasiļjevu. Norisināsies arī seju apgleznošana kopā ar Zani, hennas zīmējumi kopā ar Lēdurgas jaunietēm, lielformāta spēles, piepūšamās atrakcijas, aktivitātes kopā ar jauniešu interešu centru “Mērķi”, Lēdurgas Mākslas skolas radošā aktivitātes un izjāde ar poniju. Kārumniekiem būs iespēja iegādāties gardās mini pankūciņas, cukurvati un popkornu. Pasākuma izskaņā varēs iztrakoties putu ballītē. Vēlams paņemt līdzi maiņas apģērbu.
  • plkst. 20.00 pieaugušie laipni gaidīti Balles deju vakarā, kur varēs dejot valsi, lēno valsi, rumbu, kvikstepu, džaivu, sambu un fokstrotu.

Plkst. 11.00 Ziedoņa muzejā ikviens aicināts uz vasaras sezonas atklāšanas pasākumu, kurā kopā ar suni Funi notiks ģimeņu pikniks; visi aicināti ierasties ar saviem groziņiem. Dienas garumā rādīs Ziedoņa muzeja izveidotās izglītojošās animācijas filmiņas par suni Funi, bērnus aicinās zīmēt un darbus izstādīs muzeja dārzā. Ģimenēm būs iespēja iziet lasītprasmi veicinošu spēli “Blēņām pa pēdām”, kuras noslēgumā varēs atklāt arī tapušās jaunizveidotās aktivitātes suņa Fuņa mājiņā. Būs iespēja piedalīties individuālajā muzeja apmeklējumā “Muzeja ceļa piezīmes”. Šajā dienā ieeja muzejā un pasākumā – bez maksas.

Plkst. 11.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies “Pūčulēnu skolas” trešā nodarbība 3–4 gadus veciem bērniem. Papildu informācija, zvanot uz tālruņa numuru 29387505 vai rakstot uz e-pasta adresi bernu.biblioteka@sigulda.lv.

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkas āra lasītavā norisināsies pasākums bērniem “Aizraujoši par arheoloģiju – iepazīsti vēsturi ar spēlēm!”. Pasākumā viduslaiku ļaudis parādīs, kā spēlēt spēli “Kļūsti par fogtu Turaidā!” un ielūkoties noslēpumainajā arheoloģijā. Izpildot dažādus uzdevumus, bērni varēs izpētīt to, kā Turaidas pils ir mainījusies laika gaitā, uzzināt par pēdu nospiedumiem, kuri saglabājušies uz pils ķieģeliem un vēl daudz ko citu. Improvizētajās sajūtu kastēs būs iespēja sajusties kā senatnes pētniekam – arheologam. Varēs izbaudīt senlietu atradumu prieku un kā pagātnes detektīvam izzināt zemē slēptā priekšmeta vēsturi. Kas tas ir, no kāda materiāla gatavots, kur izmantots un kad tas lietots?

Plkst. 13.00 Siguldas novada bibliotēkā atklās siguldietes Evijas Amoliņas izstādi “Vienmēr tavā pusē, tavā sirdī: dubultportreti”. Plašāka informācija.

Plkst. 14.00 Inčukalna Tautas namā notiks mūsdienu deju grupas “Born to dance” koncerts “Redzi mūziku, dzirdi deju”. Ieeja – bez maksas.

Baznīcu nakts pasākumi un aktivitātes Siguldas novadā:

No plkst. 10.00 līdz 22.00 Siguldas Romas katoļu baznīcā atvērta izzinoša izstāde “Euharistiskā procesija baznīcā vakar, šodien, rīt”. Katru stundu būs iespēja noskatīties 15 minūšu garu video par procesiju norisi Latvijā un pasaulē.

No plkst. 10.00 līdz 20.00 būs atvērta Mālpils Evanģēliski luteriskā baznīca; plkst. 20.00 izskanēs vokālā ansambļa “Vokālā bilance” koncerts.

No plkst. 18.00 Siguldas baptistu draudzē ikvienam būs iespēja pavadīt vakaru radošā un romantiskā atmosfērā; īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem. Pasākuma programmā būs iespēja baudīt Viļņa Daņiļēviča koncertu, pavadīt laiku sadraudzībā un kopīgā pielūgsmē, kā arī izdzert tasi kafijas ar mācītāju, kamēr bērniem būs iespēja pavadīt laiku radošās un sportiskās aktivitātēs. Vakara noslēgumā varēs baudīt kustību teātra “Purple line” trīs monoizrādes.

No plkst. 18.00 Krimuldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā norisināsies vairākas aktivitātes, tai skaitā koncerti, svētbrīdis, iepazīšanās ar baznīcas apkārtni, lūgšanas.

No plkst. 18.00 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā norisināsies vairāki koncerti, kā arī lūgšana. Baznīca būs atvērta apmeklētājiem līdz pusnaktij.

 

Svētdien, 2. jūnijā

Plkst. 17.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks Līgas Indriksones koncertuzvedums “Āigast aigõ. No laika laikā”. Koncertuzveduma pamatā ir Saulkrastu kora “Anima” koncertprogramma “Līvu sasaukšanās”, kurā lībiešu tautasdziesmas ieguvušas īpašu skanējumu komponistu Uģa Prauliņa, Edgara Beļicka, Laimas Jansones, Julgī Staltes un Lauras Leontjevas radītajā mūzikā. Lībiešu kultūras mantojuma un komponistu radītās mūzikas iedvesmota, horeogrāfe koncertuzvedumā veido savus stāstus. Stāstus dejas valodā, savienojot seno, nedaudz mītisko lībiešu valodu ar 21. gadsimta dejas ritējumu. Koncertuzvedumu izdejos Latvijas Universitātes tautas deju ansamblis “Dancis” un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Dancis”, kolektīvu mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis. Dejas valodu papildinās Kaspara Bērziņa teksti, diplomdarba vadītājs – horeogrāfs Jānis Purviņš. Biļetes cena – 5 eiro. Biļetes pieejama “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un tiešsaistē.

 

Izstādes

  • Allažu bibliotēkā – Ainas Tobes akvareļu ceļojošā izstāde “Latviešu ābece. Pavasaris” (izstāde skatāma līdz 31. maijam).
  • Inčukalna Tautas namā – Inčukalna Mākslinieku kopas izstāde “Otas trajektorija 2024” (izstāde skatāma līdz 1. jūnijam).
  • Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā – keramikas studijas “Māl-pils” un tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” darbu izstādes “Experiments”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” – izstāde “Lai būtu, mums jāsaprot upe” (skatāma līdz 31. maijam); mākslinieku – Ināras un Ulda Liepas – Imanta Ziedoņa krāsaino pasaku telpiskās ilustrācijas dizaina ekspozīcija (apskatāma līdz 2. jūnijam).
  • Lēdurgas bibliotēkā – izglītojoša, interaktīva spēle bērniem “Latvijas daba. Putni” (līdz 31. maijam).
  • Lēdurgas Kultūras namā – Inas Vasiļjevas izstāde “Bez nosaukumiem”; Harija Jākobsona personālizstāde “Dzintara ceļš” (izstādes skatāmas līdz 31. maijam).
  • Mālpils bibliotēkā – Mālpils rokdarbnieču darbu izstāde “Čaklo roku darbiņi” (līdz 31. maijam).
  • Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē – Emmas Sofias izstāde “Emma Sofia. Pūkainie nesmukumi”.
  • Mores bibliotēkā – Fanijas Šitcas fotogrāfiju un dzejas izstāde “Ikdienas burvība” (līdz 31. maijam).
  • Siguldas Jaunās pils salonā – Mākslinieces Ārijas Bērzes izstāde “Papīra būšana”. Izstādes apmeklējums iekļauts Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Interesantiem arS! Karti tiek piemērota atlaide. 
  • Siguldas novada bibliotēkā – “Pavasara izlaušanās spēle bibliotēkā” sākumskolas vecuma bērniem; spēle “Meklējam kukaiņus un citas sīkbūtnes bibliotēkā” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem; Latvijas Mākslas akadēmijas Grafiķu kalendāra izstāde (līdz 31. maijam); vasaras lasīšanas aktivitāte “Lasīšanas bingo” (no 31. maija līdz 31. augustam); “Vasaras izlaušanās spēle” sākumskolas vecuma bērniem (no 1. jūnija līdz 31. augustam); Spēle “Meklējam ziedus bibliotēkā” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem (no 1. jūnija līdz 31. augustam); Evijas Amoliņas izstāde “Vienmēr tavā pusē, tavā sirdī: dubultportreti” (no 1. jūnija).

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi