×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-12-03
Pasniegtas Siguldas novada uzņēmēju Gada balvas



Piektdien, 2.decembrī, uzņēmuma „Skywalk Latvia”ražotnē norisinājās Siguldas novada pašvaldības organizētā konkursa „Siguldas novada Uzņēmēju Gada balva” apbalvošanas ceremonija, kurā tika godināti tie Siguldas novada uzņēmēji, kas aktīvi darbojas savā nozarē un sekmē novada uzņēmējdarbības vides attīstību. Uzņēmējus svinīgajā ceremonijā sveica Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Konkursa „Siguldas novada Uzņēmēju Gada balva 2016” nomināciju ieguvēji:

  • „Novada popularizētājs” – uzņēmums, kas ar savu pakalpojumu/darbību ir veicinājis Siguldas novada atpazīstamību – SIA „Aerodium”. Šogad uzņēmums piedalījies izstādēs Ķīnā, Spānijā un Islandē; realizēti vairāki militārie projekti, izbūvēts lidošanas amfiteātris Ķīnā, kā arī uzstādīts vēja tunelis Disnejlendā Šanhajā.
  • „Novada izaugsme” – uzņēmums, kas ir ievērojami uzlabojis finansiālos rādītājus, paaugstinājis darba efektivitāti un palielinājis darbavietu skaitu – SIA „Kokpārstrāde 98”. Uzņēmums 2016.gadā angāra izbūvē un ražošanas iekārtās investējis gandrīz divus miljonus eiro, kā arī uzsācis darbu pie jaunu eksporta tirgu iekarošanas un uzlabojis rentabilitātes rādītājus.
  • „Novada jaunais uzņēmējs” – uzņēmums, kas 2016.gadā sekmīgi uzsācis saimniecisko darbību – SIA „Bērnu centrs KĀ MĀJĀS”. Uzņēmums ir pirmā konkursa „Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja” granta saņēmējs. Piecu mēnešu laikā ir izveidotas divas jaunas darbavietas, radīti jauni pakalpojumi un iegūta atpazīstamība siguldiešu vidū.
  • „Novada viesmīlīgākais uzņēmums” – uzņēmums, kas nodrošina augstu klientu apkalpošanas servisu – SIA „Kripatiņas konditoreja”, restorāns „Fazenda bazārs”. Divu gadu laikā uzņēmums ir kļuvis iecienīts siguldiešu vidū. Restorāns ir populārs ar saviem gardajiem ēdieniem, atsaucīgo un viesmīlīgo personālu, vidusjūras interjeru.
  • „Novada lauksaimnieks” – saimniecība, kas izveidoja ilgtspējīgu saimniekošanas praksi – zemnieku saimniecība „Jaunveltiņi”, kas ir viena no lielākajām piena saimniecībām novadā. Kopumā saimniecībā tiek turēti 338 liellopi.
  • „Novada mecenāts” – uzņēmums, kas 2016.gadā sniedzis atbalstu Siguldas novada organizētajās aktivitātēs – SIA „Baltu Rotas”. Uzņēmums jau 10 gadus veido labdarības rotu kolekciju un šogad tā tika papildināta ar jaunu produktu līniju „Dižkoki”. Katru gadu 15% no uzņēmuma ieņēmumiem tiek ziedoti labdarībai; šogad uzņēmums atbalstījis projektu „Cerību māja”.
  • „Novada eksportētājs” – uzņēmums, kas 2016.gadā palielinājis eksporta apjomu – SIA „SC Koks”.  99.9% saražotās produkcijas tiek eksportēta uz Franciju. Šogad uzņēmums uzsāka sadarbību ar Vāciju, Šveici un Nīderlandi. Uzņēmums nodrošina 150 darba vietas.
  • „Novada investors” – uzņēmums, kas 2016.gadā ieguldījis līdzekļus ēkās, būvēs, uzņēmējdarbības attīstībā – AS „Siguldas Būvmeistars”. Decembrī ekspluatācijā tiks nodota jauna 16 dzīvokļu dzīvojamā māja kvartālā „Siguldas mājas”. Jau septiņus gadus uzņēmums piedalās uzņēmumu ilgtspējas indeksa novērtēšanā, 2016.gadā, līdzīgi kā iepriekš, iegūts sudraba kategorijas novērtējums. Uzņēmums šogad saņēma arī Ģimenei draudzīga komersanta statusu.
  • „Novada inovācija” – uzņēmums, kas ir radījis jaunu produktu, kas ir pārāks salīdzinājumā ar tirgū pieejamiem līdzīgiem produktiem – SIA „KD Stripes” zīmols „Tilibs & Lacis”. Uzņēmuma pārstāvji šogad izstādē „Kind & Jugend 2016”, Vācijā prezentēja krēslu, kas ir unikāls ar savu detaļu savienojumu. Tradicionāli krēslu vājāis posms ir tieši savienojumu vietas. Tilibs&Lācis krēslu „Black FXZ” vērtība ir ergonomika, dizains, bet pats īpašākais – to savienojumi.
  • „Novada labākais darba devējs” – uzņēmums, kas veicina darbinieku attīstību – SIA „VITA Mārkets”. Uzņēmums nodrošina 900 darba vietas Latvijas iedzīvotājiem visos reģionos. 2016.gadā uzņēmums uzsāka darbu pie atalogojuma un motivācijas sistēmas pilnveidošanas un jauno darbinieku piesaistes.
  • „Novada aizrautība” – uzņēmums, kas ir veicis ieguldījumu Siguldas novada attīstībā, popularizēšanā un nav klasificējies nevienā no iepriekšminētajām kategorijām – SIA „CSS Alpine”, piedzīvojumu parks „Tarzāns”. „Tarzāns” ir lielākais piedzīvojumu parks Baltijā. 2016.gadā tika atklāti divi jauni parki – Jūrmalā un Liepājā. Visos parkos tiek izmantota augstākās drošības pakāpes pastāvīgās sasaistes drošības sistēma. Izbūvētas jaunas atrakcijas - „Lielais lēciens" un „Kāpiens".

Pasākuma laikā Siguldas novada pašvaldības Pateicības saņēma arī novada uzņēmēji, kas iesaistījušies skolēnu vasaras nodarbinātības projektā – „Ādas Artelis” pārstāve Marina Lūse, Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centrs, SIA „Anatols”, SIA „Atika AC”, SIA „BBS-Dizain”, SIA „Bucefāls”, AS „Siguldas Būvmeistars”, biedrība „Cerību spārni”, SIA „CSS-Alpine”, SIA „Furšets”, SIA „Gartens”, SIA „HB Textiles”, SIA „Inna I”, IU „Sandovs”, SIA „J.D.&CO”, IU „Kalnziedi”, SIA „Rehabilitācijas centrs „Krimulda””, SIA „Kristīne-RR”, SIA „LAT GRASIS”, biedrība „LiLī”, SIA „Livonija AV”, SIA „Makara Tūrisma Birojs”, biedrība „Mores muzejs”, SIA „POLIGON 1”, SIA „RD aktīvais tūrisms”, SIA „Reksteh serviss”, sociālās aprūpes biedrība „Saullēkts”, ZS „Saulstari-1”, SIA „Siguldas saldējums”, SIA „BA Skaitļu Pasaule”, īpaši aizsargājamais kultūras piemineklis Turaidas muzejrezervāts, SIA „Tridens AD”, IU „Valenti V”, SIA „Vietu lietas”, SIA „Vita mārkets”, SIA „Viesnīca Santa”.

Vairākiem uzņēmējiem tika pasniegtas arī preču zīmes „Radīts Siguldā” lietošanas atļaujas. Preču zīmi izstrādājusi Siguldas novada pašvaldība novadā ražoto produktu un ar tūrismu saistīto pakalpojumu apzīmēšanai, lai paaugstinātu Siguldas novada ražotāju un pakalpojumu sniedzēju konkurētspēju, veicinātu patērētāju izdarīt izvēli par labu novada produktiem un pakalpojumiem, tādējādi veicinot novada uzņēmumu atpazīstamību, pārdošanas apjoma pieaugumu un Siguldas novada popularizēšanu. Šī gada laikā izsniegtas 25 preču zīmes lietošanas atļaujas.

Siguldas novada pašvaldība pateicas SIA „Skywalk Latvia” par telpām pasākuma organizēšanai. SIA „SkyWalk Latvia” ir Vācijas uzņēmuma „SkyWalk Gmb” meitas uzņēmums un tas savu darbību Siguldā uzsāka 2014.gadā. SIA „Skywalk Latvia” ražo sporta preces – paraglaiderus, somas, piepūšamās teltis u.c. Uzņēmums nodrošina 25 darbavietas, divu gadu laikā plānots palielināt ražošanas apjomu un izvedot 70 jaunas darba vietas.

Konkurss „Siguldas novada Uzņēmēju Gada balva” norisinājās jau otro reizi. Pretendentus Siguldas novada Uzņēmēju Gada balvai vienpadsmit nominācijās tika aicināti izvirzīt novada iedzīvotāji. Iesniegtos pieteikumus izvērtēja kompetenta vērtēšanas komisija – nozares eksperti.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi