×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-09-29
Māksliniece Zanda Puče aicina uz izstādi un ceļojumu „Ex-libri art voyage”

Piektdien, 7.oktobrī, plkst.17.30 Siguldas novada bibliotēkas izstāžu zālē tiks atklāta mākslinieces Zandas Pučes izstāde „Ex-libri art voyage”, kura būs apskatāma līdz 28.oktobrim. Tāpat māksliniece aicina doties kopīgā pastaigā un meklēt vietas un skatu punktus, kas rosinājuši māksliniekus attēlot Siguldas ainavu mākslas darbos. Pulcēšanās kopīgajai pastaigai notiks 15.oktobrī plkst.10.00 pie Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases.

Izstāde ir multimediāls projekts, kura ietvaros ar īpašu tehniku ierakstītas zemes skaņas un vibrācijas Siguldas ainaviskajās vietās, kuras mākslinieki attēlojuši savos darbos. Grafikām par pamatu izmantoti ierakstītie zemes skaņu spektra attēli. Izstādi papildina video ar ierakstu tapšanas procesa atspoguļojumu un Andra Alviķa veidota skaņas kompozīcija, kurā izmantoti dabas skaņu ieraksti un komponista Alfrēda Kalniņa mūzika.

Mākslas darbi bieži vien ir kā savdabīgas ceļa zīmes. Jau kopš seniem laikiem Siguldas majestātiskās ainavas – panorāmiskie dabasskati, gleznainā Gaujas senieleja ar romantiskajām pilsdrupām – bijušas radošas iedvesmas avots māksliniekiem, mākslas amatieriem, ceļotājiem, zinātniekiem un literātiem. Skices, zīmējumi, gleznojumi, avareļi, grafikas kļuvušas par tā laika labākajiem vēstures lieciniekiem. Laikiem ritot, cilvēku tehniskās iespējas pilnveidojušās un nu jau katrs savas ceļojuma atmiņas var paņemt līdzi arī fotogrāfijās. Izstādē nav apkopoti un analizēti visi pieejamie mākslas darbi, kuros būtu atpazīstamas Siguldas ainavas, tie nav virknēti gadsimtu un notikumu ķēdē, ievērojot lineāro principu – pirms un pēc noteikti ir daudz nezināmo elementu – šis ir mākslinieces Zandas Pučes „art voyage”, kurš tiek piedāvāts arī praktiskā veidā – ar  trim pastaigu maršrutiem.

Zanda Puče: „Aicinu doties ceļā, meklējot tās vietas un skatu punktus, kuri rosinājuši māksliniekus Siguldas ainavu attēlot mākslas darbos. Gravu ielejas – brikšņi, papardes un  strautiņi ļaus saskatīt tuvāk, savukārt, pakāpjoties stāvkrastos, sajutīsiet gaismas vibrācijas un varēsiet paskatīties tālu, tālu pāri – dažkārt pat līdz piecpadsmitajam Gaujas līkumam! 15.oktobrī plkst.10.00 aicinu pulcēties pie Siguldas evaņģēliski luteriskās baznīcas, lai vienā no pastaigām dotos kopā!”

Izstāde rosina domāt arī par to, kā vienlaicīgi saudzēt dabu, attīstīt radošumu, ļaujot cilvēkiem īstenot kārdinošo vēlmi atstāt aiz sevis vēsturisko liecību – „es te biju”. Lai noskaidrotu sabiedrības  viedokli, izstādē tiks piedāvāta iespēja  piedalīties aptaujā par to, vai Siguldā vajadzētu veidot vietu cilvēku atstātajām zīmēm. Un ja vajadzētu, tad kādai šai vietai vajadzētu būt?

Projekts tiek īstenots ar Siguldas novada pašvaldības Kultūras un izglītības konkursā piešķirto līdzfinansējumu un biedrības „Siguldas Mākslu serpentīns” atbalstu.

Ieeja – bez maksas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi