×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-08-03
Siguldas skolēnu rezultāti valsts centralizētajos eksāmenos

Šogad sertifikātu par vidējo izglītību Siguldas novadā ieguva 82 Siguldas Valsts ģimnāzijas un 23 Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni. Kopumā valstī centralizētos vidējās izglītības eksāmenus kārtoja 19 427 skolēni, kas ir nedaudz mazāk nekā pērn.

Valsts izglītības satura centrs, apkopojot centralizēto eksāmenu rezultātus, kā katru gadu, ierindojis Siguldas Valsts ģimnāziju pirmajā trijniekā pilsētu valsts ģimnāziju grupā līdzās Dobeles un Daugavpils Valsts ģimnāzijai. Vidējais visu centralizēto eksāmenu rezultāts Siguldas Valsts ģimnāzijā sasniedzis 69%, bet valstī vidējais visu skolu rezultāts šogad ir 49,9%. Svarīgi, ka ģimnāziju vidējam rezultātam jābūt par 10% augstākam nekā valsts vidējam rādītājam, lai saglabātu valsts ģimnāzijas statusu, bet Siguldas Valsts ģimnāzija to krietni pārsniegusi. Savukārt Siguldas pilsētas vidusskolas sasniegtais vidējais rezultāts ir 52,7%.

Trīs obligātos centralizētos eksāmenus – matemātikā, latviešu valodā un vienā svešvalodā – nokārtojuši visi Siguldas novada 12.klašu skolēni.

Eksāmens

Vidējais rezultāts valstī

Siguldas Valsts ģimnāzija

Siguldas pilsētas vidusskola

Matemātika

36,2%

55,02%

36,64%

Latviešu valoda

51,3%

73,01%

58,49%

Angļu valoda

61,0%

75,77%

58,86%

Krievu valoda

67,0%

74,88%

85,35%

*Vidējie obligāto centralizēto eksāmenu rezultāti 2016.gadā

Bez trīs obligātajiem eksāmeniem vidusskolēniem bija jākārto ceturtais – izvēles – eksāmens, kuru Siguldā šogad kārtoja 51 skolēns; pārējie skolēni izvēles eksāmenu bija nokārtojuši, mācoties 10. vai 11.klasē. Izvēles eksāmens var būt gan centralizētais eksāmens kādā no citām svešvalodām, kā arī eksāmens vēsturē, bioloģijā, fizikā vai ķīmijā, Izglītības ministrijas veidots eksāmens ģeogrāfijā, ekonomikā, lietišķajā informātikā vai skolas veidots eksāmens.

Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnu vidū šogad vispopulārākais bija izvēles eksāmens bioloģijā, ko kārtoja 16 skolēni, sasniedzot augstus rezultātus – 84,43% (vidēji valstī 63,3%). Savukārt eksāmenu fizikā kārtoja 14 skolēni, iegūstot vidējo rezultātu 63,55% (valstī 49,6%). Eksāmenu vēsturē nokārtoja 10 skolēni, iegūstot ievērojami augstāku rezultātu 75,35%, salīdzinot ar valstī vidējo rezultātu šajā eksāmenā – 41,9%, bet ķīmijā izvēles eksāmenu kārtoja tikai viens ģimnāzijas skolēns, iegūstot rezultātu 76,83% (valstī 61,5%). Siguldas pilsētas vidusskolā netika kārtoti izvēles eksāmeni, izņemot angļu vai krievu valodas eksāmenu kā izvēles eksāmenu.

Siguldas Valsts ģimnāzijā ir trīs skolēni, kuru vidējās izglītības sertifikātā visu eksāmenu rezultāti ir virs 80% atzīmes. Tie ir Valts Krūmiņš (pieci eksāmeni), Elīna Tarakanova un Aiga Vespere (četri eksāmeni). Jāpiebilst, ka V.Krūmiņš un E.Tarakanova saņēmuši 100% vērtējumu centralizētajā matemātikas eksāmenā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi