×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-06-29
Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” vasaras aktualitātes

Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” audzēkņi un pedagogi arī vasarā turpina pilnveidoties un izglītoties, piedaloties vairākos projektos un pasākumos Latvijā un ārzemēs.

Kora klases audzēkņu grupa pedagoģes Rūtas Lankovskas vadībā no 10. līdz 13.jūnijam viesojās Bergenā, Norvēģijā, kur Hanzas dienas ietvaros koncertēja, uzstājoties gan individuāli un ansamblī, gan kopā ar festivāla kori un orķestri. Pasākums pulcēja starptautisku auditoriju no vairākām Eiropas valstīm.

Jauniešu pūtēju orķestris „Sudrabskaņa” piedalīsies „III Baltijas valstu Pūtēju orķestru akadēmijā”, kas notiks no 2. līdz 8.jūlijam Lietuvā. Akadēmijā piedalīsies viens pūtēju orķestris no katras Baltijas valsts Paņevežu Brass band „Aukštyn” (Lietuva, diriģents Remigijus Vilys), Viljandu mūzikas skolas pūtēju orķestris (Igaunija, diriģents Bert Langerer), kā arī Siguldas jauniešu pūtēju orķestris „Sudrabskaņa” (diriģenti Elmārs Rudzītis un Arnis Šmitiņš). Piedaloties akadēmijā, orķestri kopīgi iestudē katras valsts komponistu skaņdarbus, kā arī pasaulē zināmu mūziku pūtēju orķestriem, piedalās meistarklasēs un ansambļos, sniedz vairākus bezmaksas koncertus. Jauniešu pūtēju orķestris „Sudrabskaņa” piedalīsies arī Lietuvas Studentu dziesmu un deju svētkos, kas no 4. līdz 6.jūlijam notiks Viļņā.

Vairāki skolas mūziķi no 6. līdz 11.jūlijam piedalīsies Starptautiskajā Jauno mūziķu festivālā „M4EU Music for You”, kas norisināsies Slovākijā. Tajā piedalīsies Eiropas mazo pilsētu sadraudzības tīkla „Douzelage” pilsētas. Siguldu un Latviju konkursā pārstāvēs labākās Mākslu skolas audzēknes – saksofonistes Ance Ruģēna un Laine Ozoliņa, vijolniece Annija Vītoliņa, pianiste Evita Grantiņa un divas vokālistes – Una Narnicka un Riglinda Paegle. Konkursantus pavadīs koncertmeistare Elīna Gruzniņa.

Siguldas Mākslu skolā „Baltais Flīģelis” no 12. līdz 21.jūlijam jau ceturto reizi notiks Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi. Šoreiz meistarkursu tēma ir „Krustceles mūzikā”, kas apvienos Eiropas, ASV, Kanādas un citu valstu latviešu jaunos mūziķus radošā darbā un muzicēšanā. Meistarkursu mākslinieciskā vadītāja ir Dace Aperāne – Lielās mūzikas balvas ieguvēja, latviešu mūzikas popularizētāja pasaulē, ilggadīga latviešu mūziķu meistarkursu sirds un dvēsele (ASV), nozaru vadītāji ir Ingrīda Gutberga (mūzikas pedagoģija, ASV), Ventis Zilberts (atskaņotājmāksla, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas prorektors) un Gundega Šmite (kompozīcija). Šogad mācībspēki – pieredzējuši pedagogi un izcili mākslinieki – pārstāv deviņas valstis – Latviju, Lielbritāniju, ASV, Austrāliju, Grieķiju, Meksiku, Šveici, Turciju un Vāciju. Meistarkursu laikā notiks instrumentālās un vokālās meistarklases, kompozīcijas, mūzikas teorijas un pedagoģiski metodiskie semināri, lekcijas, kameransambļa, tradicionālās dziedāšanas ansambļa, kora un orķestra mēģinājumi, kā arī meistarklašu vadītāju un dalībnieku bezmaksas koncerti.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi