×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-06-29
Ielu un ceļu uzturēšanai vasarā plānots ieguldīt vairāk nekā 210 tūkstošus eiro

Siguldas novada ielu un ceļu uzturēšanai šovasar paredzēti ievērojami līdzekļi – kopumā vairāk nekā 210 tūkstoši eiro. Par šiem līdzekļiem Siguldas novadā tiek veikts asfalta bedrīšu remonts, kā arī grants seguma ielu un ceļu greiderēšana, remontdarbi un apstrāde ar putekļu absorbentu.

Asfaltētajām ielām, ceļiem un laukumiem tiek veikts bedrīšu remonts ar karsto asfaltbetonu nepilnā un pilnā tehnoloģijā, ietverot bedrīšu frēzēšanu, gruntēšanu, aizpildīšanu ar karsto asfaltbetonu un to noblīvēšanu. Paredzētais remontdarbu apjoms ir 2742 kvadrātmetri.

Grants ielu un ceļu greiderēšanu vasaras–rudens sezonā Siguldas novadā plānots veikt ielām un ceļiem vairāk nekā 220 kilometru garumā. Greiderēšanas darbi plānoti septiņas līdz astoņas reizes atkarībā no ceļa klases katram grants ceļam un ielai, un tos veiks līdz pat oktobrim. Tāpat norisinās grantēto ielu un ceļu remontdarbi ar grants vai šķembu maisījumu – šovasar visā novadā tiks laboti ceļu posmi 18 kilometru garumā.

Savukārt grantēto ielu apstrāde ar putekļu absorbentu vasaras mēnešos plānota 15 kilometru garumā tajās Siguldas pilsētas ielās, pa kurām kursē sabiedriskais transports, kā arī izvērtējot ielu tehnisko stāvokli un satiksmes intensitāti. Siguldas novada pašvaldības būvinženieri atgādina, ka grantēto ielu un ceļu apstrāde ar putekļu absorbentu ir ļoti dārga un tai ir īslaicīgs efekts – līdz pirmajām lietavām, tādēļ autovadītājiem, braucot pa grantētājiem ceļiem un ielām, ir jāievēro noteiktie braukšanas ātruma ierobežojumi.

Neatkarīgi no regulārajiem ceļu uzturēšanas darbiem šogad tiks uzsākta vairāku ielu asfaltseguma rekonstrukcija un izbūve. Nozīmīgākie asfaltseguma rekonstrukcijas darbi šogad plānoti Zinātnes ielas posmā no autoceļa A2 līdz P8, Televīzijas ielas posmā no Dārza līdz Līvkalna ielai, Līvkalna ielas posmā no Krišjāņa Barona līdz Televīzijas ielai, Pils, Cēsu, Līvkalna un Krišjāņa Barona ielas krustojumā, Pulkveža Brieža un Vildogas ielas krustojumā, Leona Paegles ielas posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam un Laurenču ielas krustojumā pie Laurenču sākumskolas, kur šovasar plānots izbūvēt arī automašīnu stāvlaukumu. Šobrīd asfaltseguma rekonstrukcija jau veikta Dārza ielas posmā no Nītaures līdz Televīzijas ielai. Savukārt asfaltseguma izbūve šogad tiks veikta divās grantētajās ielās – Nākotnes ielas posmā no Tilta līdz Riekstu ielai un Paparžu ielas posmā no Televīzijas līdz Doņu ielai.

Pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldes darbinieki informē, ka ielu un ceļu uzturēšanas darbi tiek veikti, ņemot vērā ceļa seguma tehnisko stāvokli, ceļa klasi un laikapstākļus, – tos nevar veikt, kad ceļa segums ir pārāk mitrs vai sauss.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi