×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-22
Siguldā ar koncertprogrammu uzstāsies vokālā grupa “Putni”

Sestdien, 5.decembrī, plkst.18.00 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" vokālā grupa “Putni” un arfiste Jekaterina Suvorova uzstāsies ar jaunu koncertprogrammu “Ziemassvētku dziesmas”. 

Adventa laiks tradicionāli tiek veltīts apcerei un sevis sakārtošanai pirms jauna dzīves posma sākuma, kas Kristīgās Baznīcas kalendārā sākas ar Ziemassvētkiem. Gatavošanās svētkiem un ģimeniska kopā būšana, rituāli un tradīcijas, kas šķīsta un pacilā dvēseli, harmoniski ievibrējot cildenākās jūtas ikvienā cilvēkā, harmoniska, sirsnīga un apcerīga mūzika lieliski piederas šim laikam. Koncertprogrammā Ziemas Saulgriežu dziesmas apkopotas gan pašmāju gan ārzemju autoru skaistākās kompozīcijas, kurās organiski mijiedarbojas šo divu tradīciju un pasaules uzskatu iespaidi.

Koncerta centrā ir divi angļu komponistu – Bendžamina Britena un Džona Ratera dziesmu cikli  sieviešu balsīm un arfai, kas ieguvuši plašu klausītāju atzinību visā pasaulē to unikāli skaistās un kolorītās mūzikas dēļ. Līdztekus Britena un Ratera mūzikai, programmā skanēs arī Jāzepa Vītola, kā arī  nīderlandiešu komponistes  Vanesas Lannas  un zviedru komponista Mortena Jansona īpaši vokālai grupai Putni rakstītās Ziemassvētku dziesmas.

Vokālo grupu Putni veido astoņas dziedātājas, kuras savu meistarību guvušas, dziedot Latvijas profesionālajos koros un vokālajās grupās – Valsts Akadēmiskajā korī “Latvija”, “Latvijas radio” korī, kamerkorī “Ave Sol”, Rīgas vokālā grupā, “Marana” un citās,  kā arī uzstājoties kā solistes un diriģentes dažādos muzikālos projektos. Grupas repertuārs ir stilistiski dažāds – no viduslaiku dziedājumiem līdz pat avangarda mūzikai un kompozīcijām ar roka, popa, džeza un ambient elementiem, taču īpaša vieta Putnu  programmās vienmēr bijusi mūsdienu, īpaši latviešu jaunākajai mūzikai.

Arfiste Jekaterina Suvorova absolvējusi E.Dārziņa mūzikas vidusskolas arfas klasi un ieguvusi mūzikas bakalaura  un maģistra grādus Latvijas Mūzikas akadēmijā. Koncertējusi un piedalījusies dažādos projektos kopā ar Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālās operas orķestri, ar kori "Kamēr", Liepājas Simfonisko orķestri, kā arī Lietuvas Valsts simfonisko orķestri. Daudz koncertē solo un dažāda sastāva kameransambļos.

Koncerts notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Biļetes “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un koncertzāles “Baltais flīģelis” kasē. Biļešu cena 10 eiro, ar Siguldas ID karti - atlaide 1 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi