×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-07-28
Siguldā izveidota olimpiskā velokrosa trase

Ar mērķi sagatavoties un iekļūt vasaras olimpiskajās spēlēs, kas nākamgad notiks Riodežaneiro, Brazīlijā, Siguldā izveidota olimpiskajam velokrosam atbilstoša trase. Cauri mežam gandrīz piecu kilometru garumā pa Gaujas nacionālā parka gravām tajā ierīkoti dažādas sarežģītības pakāpes šķēršļi, to starpā arī „akmeņu dārzs”. Šajā kalnu riteņbraukšanas disciplīnā olimpiskajās spēlēs no Latvijas neviens vēl nav piedalījies.

Kalnu riteņbraukšanas olimpiskā krosa trase ierīkota Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra teritorijā. Tās idejas autors ir velosportists Ivo Irbe, uzskatot, ka uz Latvijas līdzenumu fona Siguldas kalnainais reljefs tās izveidei bija vispiemērotākais. Lai gan trase ierīkota Gaujas nacionālajā parkā, tā dabiskajā vidē liela iejaukšanās nav bijusi nepieciešama.

Dažādu šķēršļu izveidei noderējuši arī sakritušie koki, taču trases lielākais lepnums ir tajā izveidotais Latvijā pirmais tā dēvētais „akmeņu dārzs” - stāvā nogāzē 12 metrus garš ar akmeņiem noklāts posms.

Trases kopgarums ir 4,8 kilometri un pēc sarežģītības pakāpes tā ir pirmā šāda veida trase Baltijā. Trasē nesen norisinājās arī Baltijā pirmās UCI līmeņa sacensības, kurās sportisti krāja punktus vasaras olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

 

Youtube

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi