×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-28
Pieņemts lēmums par satiksmes organizāciju Gaismas ielā

Maija sākumā tika veikta iedzīvotāju aptauja, kurā Siguldas novada pašvaldība vēlējās uzzināt Siguldas novada iedzīvotāju viedokli par iespējamo Gaismas ielas satiksmes reorganizāciju, uzlabojot gājēju drošību, kas uz Gaismas ielas ir intensīvāka par autotransporta kustību, īpaši rīta un vakara stundās. Plānotā satiksmes reorganizācija samazinās arī autotransporta tranzīta intensitāti, novirzot to no vietējas nozīmes ielas uz blakus esošajām maģistrālajām ielām.

Aptaujā tika noskaidrots piemērotākais Gaismas ielas satiksmes reorganizācijas variants, piedāvājot divus variantus:

  • Gaismas ielā satiksmes plūsma jāorganizē vienā virzienā (no Stacijas ielas virzienā uz Pulkveža Brieža ielu), izvietojot ceļa zīmi Nr.501 „Vienvirziena ceļš” un ieviešot priekšrocības gājējiem un velosipēdistiem, izvietojot ceļa zīmi Nr.528 „Dzīvojamā zona”;
  • Gaismas ielā satiksmes plūsma jāorganizē divos virzienos, ieviešot priekšrocības gājējiem un velosipēdistiem, izvietojot ceļa zīmi Nr.528 „Dzīvojamā zona”.

Tika uzklausīti arī citi ieteikumi satiksmes organizācijas uzlabošanai.

Pašvaldības aicinājumam atsaucās 38 iedzīvotāji, no kuriem 37 izteica savu viedokli aizpildot anketu elektroniski un 1 iedzīvotājs viedokli izteica, aizpildot anketu rakstiski.

Apkopojot aptaujas rezultātus, jāsecina, ka viedokļi par abiem satiksmes organizācijas variantiem ir vienlīdzīgā skaitā. 19 iedzīvotāji uzskata, ka Gaismas ielā satiksmes plūsma jāorganizē vienā virzienā (no Stacijas ielas virzienā uz Pulkveža Brieža ielu), ieviešot priekšrocības gājējiem un velosipēdistiem, savukārt viedoklim, ka Gaismas ielā satiksmes plūsma jāorganizē divos virzienos, ieviešot priekšrocības gājējiem un velosipēdistiem, piekrīt otra puse aptaujāto – 19 respondenti.
Tā kā satiksmes organizācijas izmaiņas pirmo variantu (viens virziens) atbalsta astoņi Gaismas ielā un Vēju ielā dzīvojošie novadnieki, savukārt otrā varianta piedāvājumu (satiksmes organizācija divos virzienos) atbalsta deviņi iedzīvotāji, ir pieņemts lēmums saglabāt divvirzienu kustību Gaismas ielā, izvietojot ceļa zīmi Nr.528 „Dzīvojamā zona”.
Šādas ceļa zīmes pakāpeniski tiks uzstādītas visā dzīvojamā kvartālā starp Gāles, Pulkveža Brieža, Rīgas, Stacijas ielām.

Atgādinām, ka no 1. līdz 19.jūnijam pēc SIA „Saltavots” pasūtījuma tiks uzsākta Ūdenssaimniecības infrastruktūras tīklu būvniecība Rīgas ielā, kur tiks norobežota Rīgas ielas labā puse virzienā no Andreja Pumpura ielas līdz Pulkveža Brieža ielai, novirzot transporta plūsmu Pulkveža Brieža, Gaismas un Zvaigžņu ielās, kas apgrūtinās satiksmi šajā pilsētas daļā.

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi