×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-27
Aicinājums Jūdažu ezera apmeklētājiem

Vēlā un aukstā pavasara dēļ dabā izveidojušies apstākļi, kas aizkavējuši Jūdažu ezera piekrastes joslā ligzdojošo ūdensputnu mazuļu izperēšanu. Tāpēc Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus atturēties no motorizēto kuģošanas līdzekļu izmantošanas Jūdažu ezerā līdz 7.jūnijam.

Šobrīd spēkā esošie 2013.gada 10.jūlijā Siguldas novada Domē apstiprinātie saistošie noteikumi Nr.16 „Jūdažu ezera aizsardzības un uzturēšanas noteikumi” nosaka, ka ar 1.jūniju īpaši noteiktajā un dabā apzīmētajā ezera daļā atļauta mazizmēra motorizēto kuģošanas līdzekļu – ūdens motociklu, motorlaivu un kuteru izmantošana katru dienu, izņemot svētdienas no plkst.10.00 līdz plkst. 21.00, ievērojot 2005.gada 1.marta MK noteikumus Nr.158 „Noteikumi par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos”.

Ņemot vērā šā gada auksto un vēlo pavasari, ir izveidojušies apstākļi, kad ezera piekrastes joslā vēl nesazaļojušajā niedrājā ir daudz ūdensputnu ligzdu, kuras mazuļi vēl nav pametuši, jo tie vēl nav izperēti. Par to ziņo vietējie iedzīvotāji un ezeru uzraugs.

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus atturēties no motorizēto kuģošanas līdzekļu izmantošanas Jūdažu ezerā vienu nedēļu pēc noteiktā termiņa – līdz 7.jūnijam, bet ja tomēr ezeru izlemts apmeklēt, tad jākuģo saudzīgi – pēc iespējas tālāk no meldru joslas, lai perējošie putni netiktu aizbiedēti no ligzdām.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada pašvaldības
Vides, darba un civilās aizsardzības nodaļas vadītājs

Aivars Jakobsons


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi