×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-29
Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni viesojas Rumānijā

Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni nesen atgriezušies no Eiropas skolu sadarbības projekta „Comenius YoUtopia” vizītes Rumānijas partnerskolā Krajovā. Projekta mērķis ir rosināt jauniešu aktīvu līdzdarbību sabiedrībā notiekošajos procesos.

Šajā reizē tēma, pie kuras strādāja visi projekta dalībnieki, bija brīvprātīgo darbs, veicinot vecākās paaudzes līdzdalību sabiedrības dzīvē. Siguldieši, gatavojoties vizītei, pētīja ar pensionēšanos saistītās problēmas Latvijā, pensionāru sabiedrisko aktivitāti Siguldas novadā, kā arī spēra pirmos soļus brīvprātīgo darbā pansionātā „Saullēkts”.

Projekta laikā noritēja interesanta iepazīšanās ar partneru skolu. Tā ir pedagoģiskā koledža, kuras vēsture sākusies jau 19.gadsimtā. Bez tradicionālajiem mācību priekšmetiem skolēni šeit padziļināti apgūst ētiku, mākslu, mūziku, folkloru, kā arī skolas dārzā veic pētījumus bioloģiskajā lauksaimniecībā, bet skolas pagalmā ar direktora iniciatīvu top etnogrāfiskais brīvdabas muzejs.

Rumānijā pavadītajās dienās skolēni tika iesaistīti aizraujošās aktivitātēs – keramikas priekšmetu veidošanā, loka šaušanā, braukšanā ar bagijiem.

Siguldiešiem šis bija pēdējais projekta brauciens, jo pavisam drīz visi projekta partneri ieradīsies Siguldā uz projekta noslēguma pasākumiem.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas pilsētas vidusskolas skolotāja Ināra Vimba


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi