×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-16
Latvijas Nacionālais arhīvs aicina uz lektoriju Siguldas Valsts ģimnāzijā

Siguldas Valsts ģimnāzija turpina sadarbību ar Latvijas Nacionālā arhīva sadarbība. Pirmdien, 20.aprīlī plkst.15.05 visi interesenti Siguldas Valsts ģimnāzijā aicina uz lektoriju “Kino Pauze”, kurā tiks piedāvāts tematisks stāstījums ar filmu noskatīšanos, iepazīstinot ar Latvijas Nacionālajā arhīvā uzkrāto audiovizuālo dokumentu klāstu.

Filmu programmā “Sigulda Kinodokumentos”, pēc filmu nodaļas arhīvistes Lilijas Bērziņas filmu programmas ievadpieteikuma, būs iespēja noskatīties:
•    Kinožurnālu “Latvijas skaņu hronika” Nr. 464, 1938.gads, režisors Eduards Kraucs. Kinožurnāls sniedz ieskatu par Ata Kronvalda pieminekļa iesvētīšanas svinībām Siguldā. Svinīgajā pasākumā skan Rakstu un mākslas kameras priekšsēdētāja Jūlija Druvas, Izglītības ministra Augusta Tenteļa un dzejnieka Edvarta Virzas runas. Kinožurnālā redzamas Siguldas apkārtnes skaistās ainavas.
•    Kinožurnālu „Padomju Latvija” Nr. 22, 1961.gads, režisors Hermanis Šuļatins. Kinožurnāla sižetā redzami Siguldas rajona pilngadības svētki 1961.gadā Siguldā.
•    Kinožurnālu „Padomju Latvija” Nr. 13, 1963.gads, režisors Aloizs Brenčs. Kinožurnāla sižets iepazīstina ar Siguldas jauno universālveikalu.
•    Dokumentālā filma „Sigulda - starptautisks ziemas sporta centrs”, 1988.gads, režisors Imants Brils. Filma stāsta par Siguldas mākslīgā ledus kamaniņu-bobsleja trasi. Iepazīstinot ar dažiem labākajiem ziemas sporta veidu sportistiem un treneriem, filma atklāj ar Siguldas vārdu cieši saistīto Latvijas kamaniņu un bobsleja sporta vēstures attīstību.
 
Laipni aicināti visi siguldieši, kurus interesē novada vēsture un kultūra.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada klašu audzinātāju metodiskās apvienības vadītāja
Inese Berga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi