×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 2. jūnijs
Šodien sveicam: Lība, Emma
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-15
Noslēgušās tikšanās par skolu tīkla attīstību novadā; aicina aizpildīt aptauju plašāka viedokļa iegūšanai

Lai kopīgi pārrunātu aktuālos skolu tīkla attīstības jautājumus un priekšlikumus, ko iepriekš izteikuši izglītības iestāžu vadītāji, aprīlī un maijā aizvadītas 14 tikšanās – septiņas diskusijas/sarunas ar iedzīvotājiem, skolēnu vecākiem un citiem interesentiem, kā arī septiņas tikšanās ar novada pedagogiem, lai kopīgi, pamatojoties uz objektīviem datiem par izglītības iestāžu telpu kapacitāti, pedagoģiskā personāla struktūru, skolēnu plūsmām un kustību, kā arī izglītības iestāžu snieguma rādītājiem un finansējumu, investīcijām, pārrunātu iespējamos izacinājumus un iespējas, lai ikkatram novada skolēnam būtu pieejamas kvalitatīvas un mūsdienīgas izglītības iespējas.

“Raugoties uz esošo novada izglītības sistēmu, saprotam, ka ir pienācis laiks attīstīties. Uz skolu tīklu skatāmies kā uz kompleksu elementu kopumu, ņemot vērā gan demogrāfijas tendences, gan kvantitatīvos rādītājus, gan kvalitāti, kuras veicināšana ir viena no būtiskākajām lietām – tas ir jautājums, kas interesē gan vecākus, gan pedagogus, gan novada kopienu. Paldies ikvienam, kas piedalījās, iesaistījās un līdzdarbojās diskusijās. Kopā mēs spējam tikt pie labākiem risinājumiem mūsu novada izglītības jomas attīstībā, šoreiz īpašu uzmanību veltot jaunākajai paaudzei,” stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais.

Diskusijas, kurās  pašvaldības pārstāvji informēja par pašvaldības piedāvāto iespējamo izglītības tīkla modeli novadā un uzklausīja nozares pārstāvju, skolēnu vecāku un novadnieku viedokļus, norisinājās Allažu pamatskolā, Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā, Inčukalna pamatskolā, Krimuldas vidusskolā, Mālpils vidusskolā, Mores pamatskolā un kultūras centrā “Siguldas devons”. Ar iedzīvotājiem pārrunāti un aktualizēti dažādi jautājumi, tai skaitā jautājumi par izglītības iestāžu attīstību, transporta tīklu, attīstības centra izveidi Mālpilī, izglītības kvalitāti un profesionālās izglītības nodrošināšanu. 

Līdzās skolu tīkla jautājumiem norit darbs pie skolēnu pārvadājumu maršrutu aktualizēšanas, lai uzlabotu skolēnu iespējas nokļūt izglītības iestādēs.

Turpinot strādāt pie novada skolu tīkla attīstības un, lai noskaidrotu plašāku iedzīvotāju viedokli, aicinām novadniekus, kuru ģimenes locekļi apmeklē kādu novada skolu, līdz 29. maijam aizpildīt aptauju par redzējumu skolu tīkla attīstībā Siguldas novadā pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Aptauju var aizpildīt Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji no 18 gadu vecuma.

Jau ziņots, ka jautājums par skolu tīklu ir aktualizēts Valsts līmenī, domājot par iltspējīgu un efektīvu skolu tīklu, līdz ar ko pašvaldība ir uzsākusi darbu pie šī jautājuma, strādājot pie priekšlikumiem, kas ir atbilstoši plānotajam valsts un pašvaldības redzējumam.


© www.sigulda.lv


Pasākumi