×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 2. jūnijs
Šodien sveicam: Lība, Emma
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-14
18. maijā notiks Siguldas Tautas teātra pirmizrāde “Astoņas mīlošas sievietes”

Sestdien, 18. maijā, plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks Siguldas Tautas teātra pirmizrāde Robēra Tomā lugai “Astoņas mīlošas sievietes”. Izrāde būs satīriska kriminālkomēdija divos cēlienos.

Kādā mājā, kas nošķirta no apkārtējās pasaules, Ziemassvētku laikā ir sapulcējušās astoņas sievietes. Viņas ir skaistas, kaislīgas, gudras un bīstamas. Katrai ir arī savs noslēpums. Un, kad ģimenes tēvs un apgādnieks tiek atrasts miris savā gultā ar nazi mugurā, ikviena no sievietēm kļūst par aizdomās turamo. Un viens pēc otra pamazām atklājas viņu noslēpumi.

Franču dramaturgs, aktieris un filmu režisors Robērs Tomā lugu “Astoņas mīlošas sievietes” ir sarakstījis 1958. gadā, un šis ir viņa zināmākais darbs. Lielā mērā par to varam pateikties kino, jo 2002. gadā nāca klajā ievērojamā franču kinorežisora Fransuā Ozona filma “8 sievietes”, kur uz ekrāna bija redzama spoža zvaigžņu plejāde ar Katrīnu Denēvu un Faniju Ardānu priekšgalā.

Ne reizi vien “Astoņas sievietes” piesaistījušas arī teātra režisoru uzmanību Latvijā – Dailes teātrī šo Robēra Tomā lugu 2016. gadā uzvedis Dž. Dž. Džilindžers, nosaucot to par “diez vai kriminālu komēdiju”. Vairākkārt luga pabijusi arī uz amartierteātru skatuvēm citviet Latvijā, tāpēc šķiet likumsakarīgi, ka Robēra Tomā darbs ir ieintriģējis arī Siguldas Tautas teātra vadītāju Ārijas Liepiņu-Stūrnieci.

Viņas režijā tapušajā iestudējumā “Astoņas sievietes” trīs paaudžu temperamentīgo sieviešu tēlos iejūtas Evelīna Balode, Evija Kalniņa, Īrisa Rozīte, Sendija Silanža, Liene Šūpulniece, Loreta Ramona Teša, Evija Vildiņa, Ligita Zilgalve. Trim aktrisēm – Evelīnai Balodei, Sendijai Silanžai un Loretai Ramonai Tešai – šī būs debijas izrāde Siguldas Tautas teātra sastāvā! Satīrisko komēdiju uz skatuves iedzīvināt režisorei Ārijai Liepiņai-Stūrniecei palīdzējusi arī pārējā radošā komanda – kostīmu māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, kustību māksliniece Madara Luīze Muzikante un par izrādes muzikālo noformējumu atbildīgais Kristaps Kiršteins.

Spraigā aktrišu saspēle un uzveduma galvenā intriga par to, kura no dāmām ir nogalinājusi vienīgo mājā esošo vīrieti, ļaus skatītājiem piepulcēties Robēra Tomā dramaturga talanta cienītāju pulkam un izbaudīt katru izrādes mirkli. Un varbūt kādam no pirmizrādē klātesošajiem radīsies vēlēšanās pievienoties Siguldas Tautas teātra aktieru trupai!

Lomās: Evelīna Balode, Evija Kalniņa, Īrisa Rozīte, Sendija Silanža, Liene Šūpulniece, Loreta Ramona Teša, Evija Vildiņa, Ligita Zilgalve. Režisore – Ārija Liepiņa-Stūrniece, kostīmu māksliniece – Anita Znutiņa-Šēve, kustību māksliniece – Madara Luīze Muzikante, muzikālais noformējums – Kristaps Kiršteins.

Biļetes cena – 5 eiro.Ar “S! Karti” iepriekšpārdošanā 20 % atlaide, daudzbērnu ģimenēm 40 % atlaide. Biļetes var iegādāties kultūras centra “Siguldas devons” kasē.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi