×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 2. jūnijs
Šodien sveicam: Lība, Emma
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-17
Siguldā viesojās Gruzijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Irakli Kurašvili

Ceturtdien, 16. maijā, Siguldas novada pašvaldība uzņēma Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Irakli Kurašvili (H.E. Mr Irakli Kurashvili) un viņa padomnieku Mikelu Sulaberidzi (Mikheil Sulaberidze).

Vizītes laikā vēstnieks ar padomnieku tikās ar Siguldas novada pašvaldības domes vadību un struktūrvienību pārstāvjiem, iepazīstot aktualitātes izglītības, kultūras, sporta, uzņēmējdarbības u.c. jomās. Kopā ar pašvaldības pārstāvjiem apskatīts Siguldas pils radošais kvartāls, aplūkojot šeit strādājošos amatniekus, uzņēmējus, Siguldas Jaunā pils un Livonijas Ordeņa Siguldas pils. Pārrunājot jaunumus sporta un izglītības jomā, vēstnieks tikās ar Siguldas Sporta centra un Siguldas Valsts ģimnāzijas direktoriem.

“Augstu novērtēju jūsu sasniegto tieši kultūras un tūrisma attīstībā. Vēlamies stiprināt draudzības saites ne tikai ar pašvaldības līdzšinējo sadarbības pilsētu Čiatūru, bet arī daudz plašākā mērogā. Gruzijai viens no galvenajiem attīstības virzieniem ir tūrisms – Siguldas novadā saredzam lieliski realizētas iniciatīvas, kuras varētu īstenot arī Gruzijā,” par tikšanos stāsta vēstnieks Irakli Kurašvili.

Viesošanās laikā apskatīta arī rakstnieka Anšlava Eglīša ekspozīcija, kura šobrīd lielu popularitāti ieguvusi pēc seriāla “Pansija pilī” demonstrēšanas kinoteātros. Noslēgumā Gruzijas viesiem bija iespēja braukt pāri Gaujas senielejai ar Siguldas Vagoniņu, brauciena laikā ar SIA “Sigulda Adventures” vadītāju pārspriežot vagoniņa vēsturi. Svarīgi atzīmēt, ka vagoniņa ideju 1957. gadā siguldietis Aivars Janelsīts aizguva, vērojot līdzīgas gaisa līnijas Gruzijā. Augsti novērtēts arī ēdināšanas iestāžu serviss pagastos, viesojoties kafejnīcā “Pansija”.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi