×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 20. maijs
Šodien sveicam: Venta, Salvis, Selva
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-08
Šogad Siguldas pilsētas vidusskolas Mākslu klasei pirmie absolventi

Pirms sešiem gadiem, 2018. gada rudenī, Siguldas pilsētas vidusskolas 16 pirmklasnieki uzsāka mācības mākslas novirziena klasē Mākslu skolas “Baltais flīģelis” telpās. Šogad, pēc sešu gadu ilgas mācību pieredzes, nozīmīgais projekts šiem skolēniem noslēgsies, atstājot audzēkņiem vērtīgas prasmes, zināšanas un neaizmirstamas atmiņas.

“Pirms vairāk nekā sešiem gadiem radās iecere veidot Siguldā tādu skolu, kurā talantīgiem bērniem ir drošs ceļš mākslās. Bieži vien saskārāmies ar to, ka bērni nevar nokļūt uz profesionālās ievirzes izglītības nodarbībām Mākslu skolā “Baltais flīģelis”, jo vecākiem nav iespējas dienas vidū viņus izvadāt uz nodarbībām. Vēlāk, projektam attīstoties, sapratām, ka rodas fantastiska kopiena, kas apvieno radoši spēcīgus pedagogus un talantīgus bērnus, tā lēnām sāka tapt maģija – kā sinerģija starp divām lielām skolām tepat, Siguldā. Šis projekts turpina attīstīties ik dienu, jo katra klase, kas izveidojas mākslu klašu projektā, ir citādāka, tāpēc interešu izglītības daļa mainās ik gadu, pulcējot arvien košākus un iedvesmojošākus cilvēkus. Tas ir nenovērtējams ieguldījums, ko dod ikviens no iesaistītajiem abās skolās. Reiz viens no vecākiem mums teica: “Paldies par šo projektu! Es jau piecus gadus jūtos tā, it kā mans bērns ietu ekskluzīvā privātskolā”. Katrs bērns šajā projektā ir nozīmīgs un mīlēts, kā lielā ģimenē,” par Mākslu klases izveidi un attīstību stāsta Mākslu skolas “Baltais flīģelis” direktore Jolanta Bimbere.

Siguldas pilsētas vidusskolas Mākslu klasēs izglītības posmā no 1. līdz 6. klasei šobrīd mācās 96 skolēni. Interese par iespēju tikt uzņemtiem pirmajā klasē ir liela – 2023./2024. mācību gadā visas 16 vietas tikai aizpildītas reģistrācijas laika pašā sākumā. Izvērtējot pieejamos datus, jau šobrīd ir redzams, ka nākošajā mācību gadā skolas gaitas uzsāks ļoti liels skaits skolas esošo skolēnu māsas un brāļi. Tas dod pārliecību, ka ģimenes ir apmierinātas ar savu izvēli.

“Ļoti priecājamies skatīties, kā skolēni aug, gūst un pilnveido savas zināšanas gan mācību priekšmetos, gan attīstot savus talantus mākslu jomā. Katrs skolēnu un skolotāju kopā veidotais koncerts, uzvedums vai teātra izrāde ir brīnišķīgs piedzīvojums, kas atspoguļo katra un visu kopā radošumu,” atklāj Siguldas pilsētas vidusskolas direktores vietniece Ruta Zaharova.

Mākslu klasēs saskaņā ar izstrādāto mācību programmu audzēkņi pilnā apjomā apgūst vispārizglītojošās programmas priekšmetus. Mākslu skolu “Baltais flīģelis” veidotajā un lolotajā interešu izglītības piedāvājumā visi Mākslu klašu skolēni aizvada dienas otru pusi.  Lielākā daļa no audzēkņiem jau atraduši savu ceļu un veiksmīgi iekļaujas arī profesionālās ievirzes izglītības programmās mūzikā un mākslā. Lai arī skolēni mācās citā ēkā, viņi ir daļa no Siguldas pilsētas vidusskolas plašā skolēnu kolektīva un visi kopā piedalās dažādos pasākumos – sporto, dejo, pārstāv Siguldas pilsētas vidusskolu konkursos un olimpiādēs. Pabeidzot 6. klasi, mākslu klases skolēni izglītības ieguvi turpina Siguldas pilsētas vidusskolā vai pretendē uz vietu Siguldas Valsts ģimnāzijā. Tā kā šis ir pirmais gads, ne skolai, ne skolēniem nav iepriekšējas pieredzes par to, kā ikdiena mainīsies, esot prom no ierastās vides “Baltā flīģeļa” ēkā.


© www.sigulda.lv


Pasākumi